Moje dieťa má cukrovku

Príspevok v téme: Moje dieťa má cukrovku
a adriana

Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.

miškovamama

Milá Radana:
Preto, lebo v SR sú lekári previazaní s farmaceutickými firmami natoľko, že je takmer neriešiteľný problém zohnať pravdivý posudok a zahraničné štúdie našich ctených úradníkov od zelených stolov nezaujímajú. Preto.
Pochopí len ten, čo sa niekedy dožadoval spravodlivosti v SR.
A detinské názory - no už nemám na to vek a detinské názory sú skôr tie, ktoré veria v spravodlivosť na slovensku a osobitne v otázke dokazovania príčinnej súvislosti ochorenia.

radana

miskovamama-preco svoje tvrdenie nepodlozite dokazmi?Potom by ste sa nemuseli bat nijakeho "vyhrazania" z uradov.Vase tvrdenie mi pripada detinske.

miškovamama

Vyhrážali sa mi z úradov, na ktoré som poslala podnet....že očkovacia vakcína mala nežiadúce účinky. Konkrétne úrady si musíte domyslieť, na pokuty nemám... Pekný deň.

miškovamama

a adriana :
Miško bol do 12.1.2009 najzdravšie dieťa, aké si môže rodič priať. Ak chcete vedieť viac, napíšte mi na mail, lebo už mám vyhrážky, keď verejne píšem, že bol otrávený po povinnom očkovaní.......Na tom však trvám, otrávili mi ho očkovacou vakcínou. ALe fakt, napíšte mi radšej na mail a tam napíšem viac. Cukrovka v našej rodine nikdy nebola - to len tak na genetiku....
Pekný deň. Jana K.

a adriana

Miškova mama, ďakujem pekne za odpoveď. Budem vás informovať o ďalšom priebehu. Mńa len mrzí, že keď sa vie, že je dieťa z takejto rizikovej skupiny, prečo mu preventívne nerobia tieto vyšetrenia, ani jeho bratovi dvojčaťu to nerobili.Ešte mi prosím napíšte, či Váš Miško mal na začiatku ochorenia, teda keď sa na to prišlo,typické klinické príznaky cukrovky a aké, ďakujem.

miškovamama

A adriana :
GAD je u vás ešte nižšie, ako bol u môjho syna, c-peptid máte 150 alebo 0,150 /to by bolo pod hranicu, t.j. už sa vlastne v tele nevytvára inzulín... norma je nad ,O,260 /môj syn mal 0,280 a skončil v Ľubochni. Ale ja som len laik a porovnávam to s našimi výsledkami. Možno diabetikIvo by to vedel oveľa odbornejšie posúdiť.
ALe vysoké IA2 a nízke GAD svedčí o niečom, k čomu sa nám tu možno vyjadrí odborník. Podľa mojich doterajších info ide o intoxikáciu organizmu..... Pekný deň.

a adriana

Ja z tej prepúšťacej správy sa už nevyznám. Tu sú hodnoty inz.1,5 C-peptid 150 IA2- 46,3 tie sú označené hrubo, a potom tam sú hodnoty AGAD 0,83 a AI2 pod 0, to už neviem či to nie sú normy, a jednoducho z IA2 urobili AI2 a je to asi to isté. U nás v rodine je cukrovka celé generácie, mali to moji starí rodičia, otec ale DM2 a ja som mala tehotenskú cukrovku, a potom sa to prekvalifikovalo na DM1, a od vtedy si pichám 4x denne inzulín.Mńa len zarazilo, že glykovaný hemoglobín je z 5,5 po 2 týždńoch 4,2. A že po zavedení diétnych opatrení sa to drží na lačno do 5,7 a 2 Hod. po jedle do 9, už máme aj menej, podľa toho čo a koľko zje. Moč je neg. Takže aj glukometre nie sú celkom presné. Dodržujem prestávky v jedení, a je také isté množstvo jedla ako pred tým, iba nie sladké. Nič iné nezostáva, iba čakať ako sa to vyvinie. To, že sú tam protilátky, vraj svedčí o tom, že inzulín bude potrebný, ale od kedy nikto nevie. Nemá žiadne klinické príznaky, veľa nepije, nemočí, neschudol, a je stále aktívny, tak ako bol.

miškovamama

pre a adriana:
Môj syn mal IA2 55 /vysoké/ a skúste napísať ešte GAD. U nás to bolo 2,133 /nízke/. Podľa názoru odborníka išlo o otravu organizmu zrejme očkovacou vakcínou.
Synovi na základe toho diagnostikovali v Ľubochni DM1 a inzulín picháme 4x denne. Prajem všetkým pekný deň.

a adriana

Ahojte,surfujem tu po internete, ale neviem nič nájsť. Neviete niekto čo a aký je rozdiel medzi hodnotami hormonálnych profilov IA2 a AI2. Už sa nám podarilo, že hodnota po večeri 2 Hod. bola 8,7 a 3 Hod. 7,7. Je to úspech, pretože to už konečne nestúpa. Čítala som aj o diabete Mody 2, že niektorí ľudia majú od narodenie zvýšenú glykémiu od 5-9, a po najedení sa zvyšuje o 3. Pomaly sa k takým hodnotám približujeme. Ale všade je podmienka, že hodnota protilátok musí byť neg. A on má IA2: 46,3 mIU/l, a AI2:pod O. Neviem aký je v tom rozdiel.