Moje dieťa má cukrovku

Príspevok v téme: Moje dieťa má cukrovku
a adriana

Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.

- mira

Zato že ho TY nepoznáš, neznamená že je tajnostkár, spolu s J. Pruchovou napísali asi 20 kníh, asi 25 rokov alebo viac organizujú kurzy, snažili sa svoje skúsenosti zverejniť za pomoci médií, oslovovali vedúcich štátnych, zdravotníckych a iných činiteľov, narazili na TVRDÚ CENZÚRU, presadzovanú farmaceutickým byznysom.
Jedna z kníh má názov : Co k vaší škodě neprošlo cenzurou.

Majú stránku www.svetenergii.cz
Ak chceš, prever si u neho informácie, ak nechceš, naďalej pokračuj s cukrovkou.
Je to tvoja voľba.

ringlod

mira takze zase som sa nic nedozvedel o jedinom ciastocne vyliecenom cloveku z milionov diabetikov na inzuline,je to tajnostkar ten J.Prucha ked nechce zverejnit na nete aspon ciastocne svoj objav (asi koli biznisu,to sa da pochopit)
Zazracnych knih je nespocet to ano,ale ako vidiet stale nikto vylieceny.Obvinime teda jednotkarov,ze kazdy jednotlivo nepojne za J Pruchom do Prahy srdca Europy,alebo ze si nekupy jeho knizku?

a adriana

Ahojte, tak včera o 23.00 mal 9,7 o 3.00 to bolo 6,5 a ráno 5,3. Asi bude treba tú 2. večeru, asi je to nočné hladovanie? Diétu má rozpočítanú na 15 SJ na vek 7 rokov. Ráno sa najedol, ale pred desiatou už pišťal, že je hladný. A dodržali sme 3 SJ chleba, syr a veľa oblohy.

- mira

Ringold, do značnej miery vyliečený DM l-kár, ktorý sa stravou vyliečil zo slepoty a pichá si len asi 1x za 3-4 dni :
J. Prucha, Púchovská 15,Praha
dokumentáciu má k dispozícii.
/dúfam, že mu to nevadí, že zverejňujem jeho adresu, ale zverejnil svoj príbeh v min. 2 knihách a osobne som sa s ním párkrát stretla/

DiabetikIvo

ringlod,

sorry, včera som napísal, že u DM typu LADA, podobne ako u DM2 nie je až tak veľmi potrebné dodávať zvonku inzulín...

Je to pravdou iba čiastočne, lebo LADa je diabetes, ktorý je medzi typickým DM1 a DM2 a postupom času sa môže z neho stať DM1, alebo ak existujú určité predispozície tak aj DM typu 2.

O DM typu LADA je napríklad na primar.sme.sk napísané nasledové, citujem:

====================
LADA (latent autoimmune diabetes with adult onset)

Tu ide o špeciálnu formu 1. typu diabetes, ktorá sa postupne objavuje v dospelom veku. Podobne ako pri diabetes typu 1 existuje aj pri LADA absolútny nedostatok inzulínu a v sére sú dokázateľné autoprotilátky proti inkrečným bunkám, ochorenie sa však prejavuje neskôr než bežný 1. typ diabetes. Inzulíndependentný diabetes mellitus, ktorý sa objavuje pred 25. rokom života u osôb, ktoré nemajú nadmernú telesnú hmotnosť a nevykazujú žiadne veľké dedičné zaťaženie diabetes, je s najväčšou pravdepodobnosťou LADA. Pri existencii adipozity môže ísť aj o stále častejšie sa vyskytujúce, predčasne sa objavujúce prípady 2. typu diabetes.
============

DiabetikIvo

ringlod,

je to vo vlákne "prestal som si pichat pred mesiacom" (cukrovka.zdravie.sk), čomu predchádzalo vlákno "Exoticke ovocie a DM1" (cukrovka.zdravie.sk)...

Ale autor Lotus1, resp. LotusRG ktorý vo vlákne "Exotické ovocie a DM1" o sebe píše, že je "diabetik typ 1 lada" na intenzifikovanej liečbe s podávaním inzulínu 4x denne.

Potom v následnom vlákne "prestal som si pichať pred mesiacom" popisuje ako si prestal po doovolenke v Thajsku a pri dodržiavaní diéty spojenom aj s fyzickou aktivitou, vďaka ktorej si upravil svoju hmotnosť pichať inzulín...

Je tam dosť živá diskusia na 4 odkazové indexy, okolo toho čo píše Lotus...

Ale nikto z diskutujúcich si asi neprečítal prvý lotusov článok kde píše, že má diabetes typu LADA, čo je podstatné pre pochopenie prečo pri dodržiavaní nízkosacharidovej diéty bez jednoduchých sacharidov v spojitosti so zdravýmspôsobom života si môže prestať pichať inzulín...

Žiaden zázrak sa nekoná, tak ako u DM2, tak aj pri diabete typu LADA nie je až tak veľmi potrebné podávať inzulín zvonku, pokiaľ si diabetik dokáže ustrážiť diétu a pridá k nej aj fyzickú aktivitu...

Ale u DM1 sa to zatiaľ ešte nedá... :-(

a adriana

Ináč, dnes po konzultácií s diétnou sestrou, som si uvedomila, že pred tým jeho jedálniček obsahoval dvojnásobne množstvo SJ ako teraz. Pokúsim sa mu dávať viac zeleniny a syru medzi jedlami. Celkom prijal to, že môže iba biele jogurty, ale na ovocie sa teraz vrhá, čo tiež musím strážiť.

a adriana

Ivo, ja som z toho vedľa. Prečo to tak je? Lekári mi hovorili, že diabetes je keď glykémia vystúpi nad 11,1 bez ohľadu kedy a koľko ješ. Ja sa bojím, že nasadíme inzulín, a bude mať cez deň hypo, keď pridám SJ, tak zase o koľko? Hovoria, že to ešte z posledných síl ten pankreas bojuje. Včera po tej mojej výbornej večeri to stúpalo do polnoci na 16 ,ale do rána to takto kleslo. Už v prvej rannej moči mal cukor,to bolo o 5.00, potom si ľahol a ked vstal o 6.30 už bola moč neg. Takto to funguje, alebo je to niečo iné ako je obvyklé. ešte nemá , príznaky cukrovky ako smäd,časté močenie,ani na to nečakám,ale fakt tomu nerozumiem.

DiabetikIvo

Adrianka,

dostal som sa sem až po 21:20, ale čiže ako sa hovorí "už po funuse", ale aj tak napíšem svoj názor...

Z toho čo si doteraz napísala je zrejmé, že produkcia inzulínu u Tvojo syna funguje ešte celkom dobre...

Po včerajšej večeri, ktorá mala cca 4,6 SJ (podľa veľmi dobre rozpísaných tabuliek SJ, ktoré nájdeš na adrese: sites.google.com ) mal ráno bez podania inzulínu zvonku o 5:00 glyčku 5,0 mmol/l a o 6:30 nádherných 4,6 mmol/l. Vidíš že to jeho organizmus dokázal krásne ustriehnuť...

Preto si myslím, že bolo viac-menej zbytočné ho dnes o 21:00 budiť, aby zjedol tzv. druhú večeru s cca 1SJ (rátam iba 20g chleba, ak to bolo 20g aj s tým syrom, tak na 2. večeru bolo SJ menej ako 1). Píšeš, že mal vtedy glykémiu rovnú 10 mmol/l, včera mal 90 min. po večeri s cca 4,6 SJ glyčku 13mmol/l a ráno glykémiu krásnych 4,6mmol/l tak podľa môjho názoru do rána by mu glykémia nemala v noci klesnúť klesnúť tak, aby dostal hypoglykémiu a aby následne musel organizmus spustiť autoregulačný mechanizmus na zvýšenie glykémie následkom čoho by sa to mohlo ráno prejaviť vysokými hodnotami.

Držím palce.

Najčítanejšie články