Pravidelne sabotujem svoj život

Príspevok v téme: Pravidelne sabotujem svoj život
Anon12456

Dobrý deň,
prispievam do fóra s trošku dosť netradičnou témou s cieľom nájsť kroky ako postupovať ďalej.

Som 26r muž, pracujem na home office. Celý tento rok 2025 sa začal veľmi zle pre mňa, začalo to pokazeným autom na ceste na kamarátovu svadbu, následne veľmi ťažké situácie s ex priateľkou ktorá mi ešte viac pomotala hlavu po rozchode a nakoniec ma aj tak poslala kade ľahšie - čo viedlo ku sebapoškodzovaniu sa formou rezania a pokračovaním vo svojích hazardných sklonoch.

Postupne po mesiacoch tohto celého to vyústelo do veĺmi silných negativých psychických obrazov o sebe samom - vyslovene sa neznášam - odčlenennia sa od spoločnosti (niesom v kontakte skoro s nikým a odstránil som si socialne siete po tom ako som verejne tam prial každemu nech zomrú), prehrávaním celých výplat v herni, dlhov voči inštitúciam a blízkym, prestalo mi záležať na všetkom, na sebe, som arogantný, drzý a prajem každému okolo mňa len to najhoršie (často krát aj mojím blízkym smrť a následne aj sebe samému).

Dosť som aj zneužíval alkohol a pár mesiacov dozadu som bol vplyvom alkoholu sadol do auta -s myšlienkou že už je mi všetko jedno - a nabúral v noci do cudzieho plota, priśiel o vodičák a spôsobil škody za 10000 euro.

Momentálne situácia pretrváva, som izolovaný, neznášam sa, alkohol ale pijem velmi príležitostne, čo príde z výplaty - a niesu to male peniaze - ide do herne, dlhy pretrvávajú.

Dnes som bol svojmu nebohému otcovi na hrobe a v hlave som si hovoril že čoskoro sa aj tak vidíme.

Som psychiatricky pacient, diagnostikovaný na úzkosti a depresie ale doktorka o týchto "temných" myšlienkach nevie, ale vie o tom že som nabúral pod vplyvom a o hazarde.

Čo mám robiť? Mám pocit že takto to ďalej nemôže ísť a obávam sa že stratim kontrolu nad sebou a siahnem si na život.