bianica,
ďakujem za pochvalu :)
predoperačné som si robila cez známu na gynde zadarmo. fasovala akurát balíček s mikulášom :)
ideš k hudákovej keď chceš podrobnosti?
takže ráno som došla o pol ôsmej ku nej do ordinácie, vyplatila som opku,rozdala mikulášske balíčky :)) sestrička-ryšavka ma odviedla na izbu, dala mi košeľu. o chvíľu prišla hudáková, vyfotila si moju "nádheru" a pokreslila ma. asi za 10 minút som šla na sál. oblbovačku som nedostala, ani mi nechýbala. len troška som mala obavy, keď som zbadala anesteziológa, to ti bolo len také usmiate chlapčisko so šatkou na hlave :)) strašne mladunký bol :) napichli mi žilu, tiekla mi nejaká tekutina, potom mi dali narkózu. potom mám okno :)prvé prebudenie z narkózy- opäť ten mladý a jeho hlas z veeeeľkej diaľky, že sme skončili a či ho počujem. potom okno... prebudenie na hlas sestričiek, kt. na chodbe štebotali, že idú na obed, lebo je pol 12-tej. odvtedy som už nespala, cici boleli, k večeru trocha viac, noc bola dlhááááá, bolesti sa dali zvládnuť s infúziou celkom v pohode. cez noc trochu trápna situácia s misou, lebo na vecko som nevládala :)) do tej misy nie a nie dačo čurknúť :))) musela sestra pustiť vodu :)) na noc ti dajú rádio, mne naladili jemné melódie... ráno HLAD, neskutočný, ak tam pôjdeš, vezmi si jesť. veľa. aspoň ja som bola strašne hladná.
dreny sa vyberajú na druhý deň pri odchode domov. troška bolestivé, ale nič strašné. fu, som sa rozpísala ako podjavorinská :) ak niečo budeš chcieť ešte vedieť, pýtaj sa
ona operuje aj v pro care, ale je to drahšie. ja by som zas šla na juh do pavilónu zdravia, je zbytočné preplácať v pro care, veď ona musí takú istú robotu odviesť aj na juhu. a ver, že sa snaží urobiť to dobre :)