ivja,
tak som si to s tou kotrakturou aj predstavovala, len som myslela, ze to asi nebude tak jednoduche, ze tam mozu byt aj ine priznaky, ale priecne stiahnutie koze pod prsnikom, to som si nevedela predstavit, ako by mohlo mat nieco spolocne s tou hrubnutou kapsulou. Tak tfuj, tfuj, tfuj, aby sa nam take somariny vyhybali. Ja som zacala spavat a boku dost skoro, urcite do mesiaca(cca 2 tyzdne, bolo to postupne). A ten zvyseny vankus mam furt, ale neboj, to je uz len z mojej pohodlnosti - milujem velke nacuchrane vankuse a tazko si zvykam na tie zdrave anatomicke vynalezy :-))) Ale je pravda, ze ma nic neboli, ked na takych zdravych spim, pri tych velkych ma obcas boli krk. Takze si uz asi mesiac hovorim, ze uz vyberiem z postele ten anatomicky. Myslim, ze po 6 tyzdnch sa uz moze spat aj nizsie, lebo mne doktor povedal, ze 6 tyzdnov je taka hranica, kedy sa ten implos peve usadi a obali. Potom uz nehrozi, pri normalnom zaobchadzani, zeby sa posunul. Dokonca mi povedal tiez, ze mam osit podprdy, ak mi nevadia, lebo ako kazda koza sa casom natahuje a ked sa nenosia podpiry, tak prsia (ci s implosmi alebo bez) zacu ovisat. Bola som prekvapena, ze mozeme nosit aj push-upky, lebo vraj to by sme museli na ten implos vyvijat tlak mesiac v kuse aby sa posunul. Ukazal to na priklade, ze ked bude kozu na zapasti mesiac nonstop natahovat, tak po mesiaci sa samzrejme prisposobi novej polohe a zmeni svoj tvar.
ametystka,
cau kocica, ako ide speakovanie? Ja mam zachvilu test, tak sa teraz vsetko ukaze, ako som zbytocne tam drela tie ich calunene stolicky ;-))))) Ozaj, ta AlenaCZ , to sa viac podba na tu kontrakturu, ale skoda, ze nepise, kolko mala prdtym ml. Pise, ze bolo robene cez dvorec a potom na reopke uz ma nejakych cez 400ml. Ale dolezite by bolo vediet, kolko predty, lebo mne sa zda, ze na svoj tvar prsnikov a hlavne teda stav, ze mala dost vytahane, zvolili podla mna maly implos a teda ked si lahla, ta nadbytocna koza okolo implosa previsala a to tak zle vyzeralo. A este ked na nom mala kontrakturu, tak to bolo este vyraznejsie. Fuhh, nechcela by som,... Ja som sa bala tiez toho previsania koze, lebo som nepocuvla doktorov, ktori vraveli, ze mam dost elasticku kozu na prsoch, a teda odporucali 350-425ml. Ja som najprv chcela 300, potom 325 a nastastie som sa odvazila na 350ml. To je ledva ledva na moju kozu, dobre, ze som nesla do mensich, mam pocit, ze by uz ovisala... :-)
evkalc,
aj ty si pozri tu AlenaCZ galerku, lebo to je to, co som ti pisala a aj tu vyssie. Ze ovela horsie vyzerju cici, ak sa podceni velkost implosa, ako cici, kde sa preceni. Lebo tie si pomaly zvyknu, koza sa prisposobi, ale stiahnut sa naspat nevie, a vekom sa elasticita este viac straca... :-)
bianica,
ty si tu cerstva, gratulujem!!!!!! Vitaj!!!!! Ty mas tiez rozdiel medzi deckami 8 rokov? Ak si dobre pamatam, ako to vnima ta starsia? Su to baby?