evkalc,
ja som sa sprchovala az po vybrati stehov, tych 21dni som sa sprchovala len do vysky prs a mokrou hubkou som sa vytierala na ostatnych miestach, ktore neboli prelepene. Pretoze do tych 21 dni som mala take hrube pasy leukoplastov a po vybrati stehov som mala uz len tenke pasiky. Je to popisane aj v mojom albume. Neviem, ci nejako v tom polavili, ale ja som dodrziavala len to, co mi povedali. No a mastit som nemastila, lebo by mi inak nedrzali tie leukoplasty. Tie tenke pasiky po vybrati stehov, som si este par-krat nanovi prelepila novym pasikom, ked sa mi po sprchovani zacali odlepovat (nie hned po prvom ale po niekolkych sprchovaniach). No a ked uz som si nemusela prelepovat jazvy (doktor ti povie dokedy si to mas robit, ked ti budu vyberat stehy), tak az potom som si zacala natierat jazvy Contractubexom. Ako som uz neraz pisala, drzanie jazvy pokope tym leukoplastom je ovela prinosnejsie a ucinnejsie ako najdrahsi a najlepsi krem na svete. Lebo leukoplast mechanicky drzi jazvu pri sebe a ta koza v jazve, ktora vznikla nova, nie je este tak pevna a rovnocenna ako povodna a teda by sa pri nasich pohyboch natahovala natahovala a jazva by sa rozsirila. Dufam, ze sa to da pochopit z tohto vysvetlenia. Proste tie plochy povodnej koze sa pohybuju ako tektonicke platne zeme a tru sa o seba, ak to nie je pevne zachytene leukoplastom. ;-)))
No a do solarka sa mi zda dost skoro do mesiaca ist. To budes musiet mat prelepene jazvy, takze tam budes mat aj tak biele neopalene miesta. Jedine pod tou podmienkou. S odlepenymi jazvami urcite neodporucam ani do 3 mesiacov, lebo pigmentacia tej koze v jazve je ina a moze jazva zhnednut viac a ostat tak viditelnejsia...