Silikónové prsia

Príspevok v téme: Silikónové prsia
chrustik2

Ahojte baby..Rozhodla som sa a vlastne uz konecne odvazila dat si silikonove prsia,viete mi poradit nejakeho dobreho alebo viac ako len dobreho chirurga?Zatial dakujem ;-))
..................................................................................

ZDRAVIE.sk:
Prosím odporcov silikónovým implantátov, aby rešpektovali, že je táto téma zameraná pre ich zástankyne. V prípade, že chcete hovoriť o ich nedostatkoch, prosíme v inej téme.

ivja

lauriik,
ber to ako môj názor, skúsenosť a o ničom ťa nepresviedčam, aj tak sa zariadiš ako budeš ty chcieť:))
netvrdím, že som bola vekom na tom ako ty, ale priateľa a potom manžela som si našla s prsiami tvaru typu africkej matky:))Ja som nielenže nemala prsia len malinké , ale mala som ich škaredé, bez tvaru,-len pretiahnutý dvorec s bradavkou .Prvý raz som si dala prsia urobiť v 29 rokoch po 2 tehotenstvách.Operáciu mi vtedy dr. odflákol, pretože mi dal krpaté implantáty.Okolo jedného sa mi urobila kapsula.Ani tvar prsníkov som nemala pekný. Tento rok vo februári,po 12 rokoch som si vytúžené prsia dala urobiť znovu a konečne som spokojná.Dr. Trška mi ich urobil pekne. Mám 42 rokov ,/ veľmi som happy/, neboj aj keď budeš staršia ti bude záležať aby si sa páčila :))/ lauriik , ale som si istá, že prsia by som si dala robiť opäť až po deťoch.Je tam stále možnosť, že sa zmenia bez skalpela.

lauriiik

DAPHNE-tak ja by som si tam v tom Novamede celkom rada poležala pár dní.Vždy lepšie ako nevládna sa hádať doma s vystresovanou mamou.:))Tých pár dní by som si priplatila v pohode.Aspoň tie 3 no.A fakt nedáva drény?Tak to sa mi veľmi nepozdáva...:(Dakedy môžu predsa len nastať komplikácie-zvýšené krvácanie do vnútra prsníka a bez tých drénov to hneď nezistí.Väčšina doktorov ich dáva.Dokonca aj na týždeň po operácii-pre istotu.Nepýtala si sa náhodou prečo ich nedáva?Nie je lepšie keď tá prebytočná krv,čo sa po operácii tvorí okolo implantátu odteká preč?

lauriiik

DOMINIQUE-ďakujem za reakciu,ale veľmi si ma nepotešila.:(Fakt to nezvládnem?To by mi ani sestričky nemohli pomôcť sa presunúť do taxíka?No ja neviem.To sa napočúvam od tej mojej maminy.Tá ma ZABIJE!Určite!A to teraz nie len kvôli tomu,že sa mi môže niečo stať,ale aj kvôli tomu,že momentálne nerobím a úplne celú hotovosť na to nebudem mať,tak si budem musieť aj dáke prachy požičať.Takže si vieš predstaviť...To bude dvojitá výčitka.Ale ten kamarát,čo robí v zahraničí mi ponúkol,že mi prachy v pohode bezúročne požičia.Že keď sa zotavím a začnem robiť,tak mu ich budem splácať.Je zlatý.On mi fandí len škoda,že je tak ďaleko.Viem,že by mi pomohol,keby tu bol-aj s presunmi z nemocnice a tak.Mám teraz jedinečnú šancu to zrealizovať.A keďže nerobím,tak by som mohla aspoň po operácii v kľude oddychovať.Beriem to tak,že buď do toho pôjdem teraz,alebo nikdy.Lebo plánujem rok ešte makať,-z toho splatiť prípadný dlh.Po roku chcem ísť do školy,no a to čas na nejakú operáciu a zotavovanie nebudem mať.Najviac ma však trápi tá moja mama,čo na to povie.Jej sa tento plán určite nebude páčiť a bude ma od toho odhovárať a znechucovať mi to.Poznám ju...Preto by som jej to najradšej nepovedala.Ach jaj... IVJA-he:)no tak na deti sa teda ešte necítim a ešte dlho nebudem.Ja sama o sebe som ešte ako decko:)),tak určite skôr ako za 6-7 rokov ich neplánujem.Okrem toho by som ich ani nemala s kým mať:),nemám priateľa a ak pôjdem na školu,tak aj pre to ich v blízkej budúcnosti nechcem.No a čakať tak dlho na tie vytúžené silikóny asi nevydržím.Momentálne nemám žiadne starosti a povinnosti,tak to považujem za ideálnu dobu tú operáciu riešiť teraz.Možno po tých deťoch budem mať tých starostí viac než len riešiť svoje prsia:)a možno mi neskôr na tom nebude až tak záležať.Ale možno hej.Neviem čo bude ako bude...Len viem,že na deti nemám ani pomyslu zatiaľ.Tak čo si o tom myslíš?Ako by si sa rozhodla ty na mojom mieste?

andree

Babenky moje,dakujem zatial za podporu.Moja Dr.ma uz objednala na sono aj mamografiu.Som objednana na 8.7. o 8 oo.Hned Vam dam vediet co a ako.Prsniky mam nastatie makke,dokladne som si ich prehmatala.Baby aj ked je ten vizualny problem a teraz tie bolesti,sla by som do toho opat.To len moj nazor pre kocky,ktore nad opkou stale rozmyslaju.Pred kojenim som mala velmi pekne prsia a po dvoch detoch sa mi o dve cisla zmensili,aj ked ten tvar ostal stale pekny.Je to uzasny pocit znovu dat "nieco" do podprsenky.

daphne

lauriiik dr.Cerven dreny nedava,bola so mnou jedna kocka krora tam bola uz tri dni pred opkou platila si tam izbu pretoze prisla zo zahranicia,takze je to asi mozne tam prespat.ale ked to nemas daleko tak je to zbytocne.nechcem ta nasilu presviedcat aby si tam nesla sama ale myslim to naozaj v dobrom chod tam s niekym.ked si za to zaplatis uz tie peniaze aby sa ti s tym nieco nestalo.maminka to urcite pochopi ked si za tym budes stat,vysvtli jej ze jej podporu potrebujes ked sa o teba tolko boji.mne ta operacia velmi pomohla po psychickej stranke cely zivot som tuzila po vacsich prsiach a vsetkym prsnatkam len ticho zavidela.teraz som si svoj sen konecne splnila.skus sa s nou este porozpravat.drzim palceky

ivja

andree
za lekárkou by som išla, pre pokoj v duši. nemyslím, že máš kapsulárnu kontraktúru. ja keď som ju mala, tak som mala niekoľko rokov prsník ako z kameňa.

dominique

lauriik - urcite to niekomu povedz, sama to nezvladnes. Ani len sa dotrepat do taxika, ver mi:( Moj priatel ma aj obuval a obliekal, lebo by som sa ani z tej postele sama nepostavila:( Urcite to povedz mamine, ta bola pre mna uzasna podpora. Tiez s tym najprv nesuhlasila, je to normalne, ze sa boji, lebo je to predsa zasah do tela, narkoza, atd...
Sama si mozes aj ublizit, to fakt nie je sranda toto. Inak to nie je taka hrozna bolest po tych prvych 4 dnoch uz nebudes tak obmedzena. Potom po dvoch tyzdnoch som bola vpodstate fit. Uplne asi po troch:)

andree - tri tyzdne ta to uz boli? ajaj, to urcite nie je normalne, zajdi cim skor za lekarkou, aby vylucila kapsularnu kontrakturu. Ale urcite necakaj uz dlhsie!:) Snad to ale nebude nic vazne, urcite daj vediet ako si dopadla:)

lauriiik

Ahojky daphne.Ďakujem ti,že si mi napísala.Ja naozaj neviem ako by som to mala mame povedať.O otcovi ani nehovorím(jemu sa silikóny nepáčia,nadáva na to),ale on s nami nebýva,tak by mi aj tak nemohol veľmi pomáhať.Doteraz si pamätám ako raz dávnejšie dávali v správach,že na Slovensku zomrelo jedno 18 ročné dievča pri operácii pŕs a akurát sme to spolu s mamou pozerali.Vtedy mi vravela:No dúfam,že teba také niečo nenapadne!Chúďa dievča zomrelo kvôli takej sprostosti!...No vravela proste,že ak by som s tým za ňou prišla,že to chcem,tak ma roztrhne ako hada:)).Ona sa totiž o mňa bojí,že by sa mi mohlo dačo stať a silikóny považuje za rozmar,nepodstatnú a drahú vec.Jej sa to všetko veľmi ľahko hovorí,keďže celý život mala ukážkové prsia.A má ich aj doteraz perfektné v svojich 50tich rokoch.Nemá ich veľké,má dvojky,ale majú super tvar.Ja mám tiež menšie dvojky,ale narozdiel od nej ja mám bradavky dosť ďaleko od seba a jedno prso väčšie ako druhé a akoby toho nebolo dosť,tak jedno je trochu vyššie ako druhé.Má divný tvar.A to sa mi stalo po užívaní Decolenu!Nikomu ho neodporúčam!Už viac ako rok sa to vôbec nemení.Voľným okom to nieje až tak strašne vidieť,ale na fotkách je to hrozné.Až som bola prekvapená a zhrozená aké mám škaredé prsia keď som sa odfotila.Veď pošlem fotky Livke,tak uvidíš.Ale mama ma stále presviedča,že ich mám pekné.No to "iste"!Ja som tiež dospelá.Mám 23.Ale ešte s ňou bývam.Ale ona to nepochopí,že mám z toho komplexy.No asi to teda spravím tak,že pôjdem na opku k Červeňovi,lebo to mám k nemu najbližšie,odvoz vyriešim taxíkom a domov sa dovalím už s hotovou vecou.Inak to nevidím.Keby som to oznámila mame,kde idem a na čo,tak by ma doma asi vymkla a nikde nepustila.:))Ale nie.:))Neviem možno by mi rovno odtrhla hlavu:)).Budem dúfať,že aj keď bude potom určite strašne zúriť,tak mi pomôže.Inak takže myslíš,že by si ma v Novamede nemohli nechať týždeň?Ty si išla hneď na druhý deň domov?A môžem sa ťa ešte opýtať,dáva pán Dr.červeň drény?