Silikónové prsia

Príspevok v téme: Silikónové prsia
chrustik2

Ahojte baby..Rozhodla som sa a vlastne uz konecne odvazila dat si silikonove prsia,viete mi poradit nejakeho dobreho alebo viac ako len dobreho chirurga?Zatial dakujem ;-))
..................................................................................

ZDRAVIE.sk:
Prosím odporcov silikónovým implantátov, aby rešpektovali, že je táto téma zameraná pre ich zástankyne. V prípade, že chcete hovoriť o ich nedostatkoch, prosíme v inej téme.

Zuleko

Rita
Moja nečerti sa toľko,nepasuje ti to:-)Ja mám rez pod prsom a je pravda,že to nebolelo,teda aspoň mňa a čo počúvam od báb,čo majú vkladané z podpažia tak majú bolesti..ale zas nevieme,aké by to bolo keby sme mali opačnou metódou vkladané imploše,stále to závisi podľa mňa od prahu bolesti danej ženy:*

0705bubu

rita

suhlasim s tebou aj ked ja som mala rez pod prsnikom ale kamoska bola pod pazuchou a to sa nedalo porovnat ja som bola fit na druhy den a ona dlho mala bolesti ani ruky nic dvihnut pri kazdom pohybe a napnuti strasne bolesti ze mala ...tam je to urcite viac namahane!!

rita149

katka33

to nemyslis važne čo si napísala že baby ktore maju implantaty vkladane pod pazusim to menej boli? a baby ktore maju rez pod prsnikom viac? Prepač teda ale tak to vôbec nie je!!!!Praveže ked su implantaty vkladane pod pazusim tak to je ovela vacia bolest, viem o tom svoje kedze aj ja tak mam vkladane.je to ovela vacia bolest ako ked maju baby rez pod prsnikom.

0705bubu

ahojte tak som hladala to o tej kapsule tak kopirujem ale nie je to presne prasknutie len inak sa to vola tak skuste precitat..
Možné riziká a komplikácie súvisiace s použitím silikónového prsného implantátu
Vytvorenie kapsuly a jej kontraktúra (stiahnutie, stvrdnutie).
Pooperačné vytvorenie kapsuly (vrecka) z väzivového tkaniva okolo prsnej protézy je normálnou fyziologickou reakciou na implantáciu cudzieho predmetu. Vytvorenie tejto kapsy sa objavuje u všetkých pacientov na rôznej úrovni. Kapsy sa vyskytujú od tenkých až po silne zhrubnuté, tesne obopínajúce implantát. Ku kontraktúre (stiahnutiu) fibróznej kapsuly môže dôjsť. Pravdepodobnosť tohto javu sa udáva okolo 5%, tento jav sa potom prejavuje nepríjemnými pocitmi bolesti, tuhosti prsníka, prsník môže mať iný tvar ako na druhej strane. Tento jav si môže vyžiadať ďalší chirurgický zákrok, v ktorom musí byť kapsula - lôžko implantátu - chirurgicky uvoľnená. Týmto je tento jav odstránený. Sú popísané prípady kontrakcie kapsuly okolo implantátu aj opakovane a prípady, kedy sa tuhosť prsníka môže vracať a vynúti si odstránenie implantátu. a dam vam aj link kde su dobre popisane take zakladne veci co sa moze udiat : www.zvacsenieprs.info

Spekulantka19

Katka33,

ano ja tiez vidim kde mam sval a kde mi konci a zacina implos ked napnem svaly, ale to je uplne OK. Preco si si myslel ze mam dvojite prso?
Leus, presne tak, ani ja som nenasla nikde o presknutej kapsule...

katka33

Bubu

no tak teraz uz som,ale keby si citala ako som to ja prezivala, pred viac ako rokom, tak amen tma. Ked ty si spokojna po mesiaci, budes pravdepodobne cim dalej tym viac a viac.Este vydrz, pooperacna hlavne v lete musi byt katastrofa, ale ucel svati prostriedky. A pravdupovediac ja som si na nu tak zvykla, ze som ju potom nosila este asi 2 mesiace na spanie, co som sa bala, ze sa rano zobudim a prsnik bude "odlepeny " vedla mna ;D ake tazke sa mi zdali bez podprdy. Tak nech ti to rychlo ujde.

katka33

Ahoj Leus,

uz som si zvykla a v porovnani s vacsinou dievcat z galerky musim asi zniet smiesne ze sa mi zdali velke...mne ten objem prnika tvori prevazne spodok a tak ked si dam push up, pripadaju mi neprirodzene velke...ale same o sebe su ok. Vacsinou teda nosim nevystuzene podprdy, alebo biofit, co nie su push up a je to ok. Mozno sa to nezda ale aj nevystuzene mam 32 D.
Co sa tyka prs, a toho dvojiteho prsa co tu teraz pisete, tiez som mala uz aj take momenty, ze to 100% mam. Nikdy som si dovtedy neuvedomovala rozdiel medzi rezom pazuchou a v podprsnej ryhe, ako rozdielne to vlozenie implantatu vlastne je. A mozno aj preto vsetky Cervenovky cez pazuchu prezili celu operaciu v ovela mensich bolestiach.( Kedze tam sa asi iba otvorom zavedie pod sval a v podpsnej ryhe sa nareze cely sval) Ten Dual plane je na toto asi horsi, ze vlastne ten prsnik a sval je iba do druhej tretiny prsnika a spodok je uz len implantat.....co teda si pri vkladani pazuchov nehrozi...a nehrozi tym padom ani to "dvojite psko" ako to vidime. Niekedy to vidim ja na svojich prsiach taktiez a ked by som napriklad napnem prsne svaly, presne vidim, kde mam koniec svalu a kde uz len implantat...vidi si to este niekto ci som len sama? No a este si niekedy v predklone vidim v spodnej casti po stranach, (nize pazuchy )take jemne vlnenie implantatu. Hovorila som to doktorovi na kontrole po roku a on mi povedal ze je to normalne, ze keby som tam mala aspon trochu maska alebo podkozneho tuku, ze by to nebolo vidno, ale ze ked je tam len ta koza na implantate, je to vidno.
Takze si tym hlavu momentalne netrapim a hlavne ze nie su ziadne ine komplikacie. Najlepsie je ked mam vela roboty a nepozorujem ich, inak mam pocit ze na nich najdem vsetko mozne.
Ani jazvy nie su uplne najlepsie, citlivost bradaviek by tiez byvavala lepsia, ale som spokojna s tym prirodzenym lookom a potom... ten pocit ked si dam saty s holym chrbtom -parada.

leus

ja neviem teda, ale teraz som citala a medzi komplikaciami vobec nepisu nieco take ako "prasknuta kapsa" jedine "prasknuty implantat"

ivava

Baby

to ako fakt sa ani poriadne tych prs nemozem chytit potom ci ako????
co to vlastne je ta kapsa ci kapsula????
som objednana este len na konzultaciu ale mam v hlave misung a tolko otazok, ze isto sa ich vsetky aj zabudnem opytat doktora...