Veľa sa tu pýtate na zotavovanie,ja som si to priebežne zapisovala,kôli kamarátke,ktorá sa tiež rozhoduje,som 4 mesiace PO /MUDr.Hedera, Interklinik-vrele doporučujem/
Zotavovanie:
- 2 dni kritické,bolesti pri vstávaní z ľahu/vyvýšiť hlavu hore-nie rovno/,radšej s pomocou,potom si osvojíte určité triky,v kľude je to vlastne OK,len pri pokusoch o napnutie prerezaného svalu dosť bolesti,tiež vaha a tlak čohosi nového a divného.../vcelku príjemné zistenie/
- zo dňa na deň lepšie, 4-5 deň po OP menšie upratovanie domácnosti dá sa /pozor,deti nezdvihnete tak 3 týždne,alebo nemali by ste/
- týždeň PO prsné svaly bolia, ale ruky už dvihnem hore
- 13ty den do práce,kancelárska práca,opatrnejšie pohyby,bolestivé visenie v MHD ale inak O.K.
-spať stále len na chrbte /ani sa inak nedá/na vstávanie dobré grify ešte potrebné
- 14 dní PO - "mňa nič nebolí ako zázrakom" zo dňa na den,vstávam ľahko,dá sa,som OK,hotovo!
Akurát /mazlenie s detmi v posteli,stále nie/tlak na prsiach ešte bolí,didy sú cudzé, čudné...to sa spraví postupne..
Je dobré mat dovolenku aspoň niekoľko dní, už len preto, že sa nemôžete sprchovať,tak zo dva týždne,len kadejako umývať.
Spanie na chrbte je dlhodobejšie ale individuálne,to vám samo telo napovie,keď budete môcť,tak budete môct.
- 16 ty deň PO, prvý sex-nič moc /strach o dekolt..:-))/
- 3 týždne PO ešte nepríjemné na dotyk,"umele",svrbia,necitlivé, ALE na pohľad super! Odpuchnuté,klesajú,mäknú,pomaly..
- po mesiaci krátkodobé ležanie na boku, konečne a potom už len stále lepšie a krajšie...
- 6 týždňov PO - odložiť podprdu sťahovačku /riadne Vám už pôjde na nervy/a už len nákupy sexi prádla a sexi tričiek..držím Vám palce baby.