No tak ludia, mam na zadku celulitidu, mam vysku 167/8 cm a vahu 60 kg...da sa ta celulitida odstranit sportom??ak ano poradte co mam na to cvicit...budem vdacna za kazdu odpoved:)nechcem aby mi tam uz zostala do konca zivota:(((lebo to vyzera hrozne a uz od 12 mam este aj strie...lebo som rychlo vyrastla anmestila som sa do koze:)
Celulitída - prec s nou! pomozte!
chcem reagovat na kleopatru007 o vyrobkoch od lorealu..presne rol on viem ze urcite pomahaju, su vyditelne zmeny po niekolkych pouzitiach. Vtip je v tom ze treba ich pouzivat vela..aj 2-3 krat za den a dlhsiu dobu. Svojho casu som na ne vyhodila nehorazne peniaze, ale v kombinacii so spravnym rezimom/ cvicenim a jedlom/ boli vysledky viditelne..istu dobu. pamatam si ze som tuto radu pouzivala asi v kuse cca 1/2 roka v kombinacii s inymi pripravkami ako ACG gel..iba 100 sk, ktory ma hrejve ucinky, ale je vyborny. Dolezite je podla mna aj cvicit pravidelne a dlhsiu dobu. vtedy sa mi podarilo zhodit asi 5 kg. Samozrejme, bol na to aj spravny rok, ovlyvneny lunou. tento rok som pribrala 5kg spat, lebo som bola v USA a celulitida sa mi velmi zhorsila..pijem viac ako 3l vody denne, cez den toho vela nezjem..a vecer ked dostanem chut na sladke a veceru..tak si dam..a tu je vysledok..som od pol pasa na riti a stehnach dost objemna. Mam asi 114 cm obvod v bokoch i najprik tomu, ze pas a prsia mam modelkovske. sranda. alebo nazaplakanie? neviem. ale snazim sa chudnut pomocou tabliet corectia..novy napad..a dopila som caje slim..od vitaxu..nie su zle. ale s vahou som na tom rovnako..aj celulitidou. este som chcela povedat, ze garnier som znova zacala pouzivat, ale len 1 balenie...mozem povedat, ze mi to az tak moc uz nepomaha..zrejme si telo navyklo. neviem. preto som si kupila od dermacolu body slim and hips.ucinky zatial len take..ze zjemnia pokozku a je pruznejsia. neviete ci sa do toho oplati vrazat prachy?
usiko: nechcem provokovat...ale svaly su urcite vzdy lepsie ako tuk...aj ked zeny prirodzene maju mat v niektorych partiach aj tuk ( a niektore ho tam nemame vela...fnuk), ale svaly su jednoducho zdravsie a aj krajsie - to nehovorim o kulturistkach. Ked cvicis a racionalne sa stravujes, tak pridu aj tie svaly a aj ta celulitida menej vykukuje, aj ked sa mozno nestrati uplne prec, urcite je ju menej vidiet, ak sa clovek hybe.
usiko, ty si ma tiez nepochopila, ja nie som ziadna cvicitelka ani precvicovatelka,robim asistentku a ak si myslis, ze moj zivot je zasevateny cviceniu a holdovaniu diet tak si na velkom omyle. V zivote som dietu nedrzala a ani drzat nebudem, teda pokial by mi to nejaky doktor cisto zo zdravotneho hladiska nanaordinoval. Cvicim tak akurat a urcite sa nejdem pretrhnut. Ale nech mi nik nehovori, ze pohyb skodi alebo nejake podobne dristy. Urcite sa citim lepsie ako keby som cele dni kysla niekde na stolicke, napchavala sa a hovorila si, no a co ako vyzeram mam sa rada, co na tom ked to tak nebude. Co ked sa clovek jednoducho neciti dobre lebo ma pocit,ze toko kil mu predsa len vadi. Ja som napr. zistila, ze moja optimalna vaha,ked sa citim fakt stastna a spokojna je tych 55-56 kg, na svoju vysku 171 cm. Teraz mam napr. 61 a jednoducho mozno nevyzeram tucne,ale jednoducho sa necitim dobre, nie som vo svojej kozi a nevidim nic zle na tom, ze sa chcem dopracovat k tomu,aby som bola opat spokojna. Tu nejde o ziadne makanie ci drenie v telocvicni, nikdy som tam nebola,chodila som tak akurat dva mesiace na taebo, ale musela som prestat kvoli chrbtici. Cvicim jednoducho cviky,ktore som nasla v casopise a na nete a hovor si co chces, mne pomahaju.Citim sa lepsie a aj to vidno. Urcite nebudem vyzerat ako nejaka miska ale robim nieco pre svoje zdravie.
A to, ze si pravidelne cvicila,pila a to ostatne, netvrdim, ze to nie je pravda ked ti to ani trosku nepomohlo, ale pravdepodobne niekde bola nejaka chyba. Neverim, ze by sa ti to ani trosku nezlepsilo, ze by si sa potom ani trosku necitila dobre. Ja viem, ze kazdy clovek je individualny, ale na druhej strane neverim ani tym cvicitelom co ti povedali,ze celdy sa neda zbavit len keby si jedla bielkoviny a neviem co. Je to blbost, jasne, kazdemu do trva inu dobu, kazdemu zaberie nieco ine. co jednemu pomaha, nemusi hned pomoct vsetkym. Tymto prispevkom som ta nechcela urazit alebo motat medove motuzy, ale naozaj dokazat vsetkym babam, ktore to trapi tak ako aj mna, niektore viac niektore menej, ze to ide. A za tym si budem stat. Ziadny kremik aj keby bol neviem aky drahy a vyspevovany sam o sebe nepomoze. Su typy, ktore sa jej mozu zbavit uplne a su typy, ktorym mozno celkom nezmizne, ale urcite sa zredukuje. Takze len tolko. Nechcem sa tu s nikym hadat ani s tebou, kazdy mame svoj nazor, tak nech sa kazdy riadi tym cim chce a je to.
jasne, zaji...pravdepodobne budes nejaka cvicitelka alebo predcvicovatelka, ze? takze si budes hovorit svoje, ze? A tiez si si neprecitala co som ti hovorila, ze som roky cvicila, cely den som v pohybe,cvicila som cviky na celulitidu, pola tri styri litre vody denne, jedla zivu stravu, ziadne sladkosti ani tukove jedla a celulitida ostala....je to blbost ze sa jej zena zbavi, treneri v posilnovni aj cvicitelka aerobiku mi povedala, ze to by som dokazala len vtedy, keby som cely svoj zivot venovala cviceniu, jedla bielkoviny, malo ovocia, vela zeleniny a podobne veci....no a kedze ja chcem byt spokojna a stastna a nie nejaka neuroticka chudera, ktora sa bude obzerat v zrkadle a byt nastvana na cely svet ze ma celulitidu.....ja chcem zit, pracovat, travit cas pracou a volnm casom, sebou a priatelmi a rodinou a sportovat s radostou, nie ustvat sa, aby som nemala celulitidu.....a baby, verte, ze ak budete so sebou spokojne, budete krajsie nez keby ste mali plakat a bojovat s niecim, nad cim nevyhrate, len to zredukujete.....ani vas partner nebude styrikrat stastny ked vas bude vidiet neustale zobat len povolene jedla a morit sa cvicenim, co vam skor ci neskor zacne liezt na nervy...budte zenami a nie muzatkami vysportovanymi so svalmi.....muzom sa to aj tak nepaci...tot moj nazor....
je to pekna blbost ak niekto povie,ze celulitida nemoze zmiznut.Ide to tazko,ale da sa to dosiahnut.Je hlupe sa vyhovarat na nejaku genetiku alebo co a uz vobec je naivita domnievat sa, ze celulitidu mozu mat len tucne baby. Kludne mozes merat 176 cm a mat 48 kg a budes ju mat. Je to vsetko ovplyvnene tym ako sa stravujes, ake mas zamestnanie - tym myslim, ze ak je prevazne sedave, nemas pohyb, jes nezdravo (sladkosti, slane a pod. a hlavne malo pijes) si na najlepsej ceste ju mat. viem to sama na sebe, doteraz som mala vela pohybu, nemala som sedave zamestnanie, vypila som min. 2 litre vody a nemala som ju. Ako vsak chodim do prace, prevazne sedim, mam malo pohybu a hlavne a to chcem napravit, prijmam malo tekutin a doteraz som slopala fakt len na kavu a sem tam salku caju a po veceroch unavena pri telka vyjedala cipsy a podobne blbosti................. som skoncila tak ako som skoncila. Ale viem, ze sa to da napravit, staci chciet a mat motivaciu. Viem, ze su horsie veci ako mat celulitidu, su kadejake hrozne choroby o ktorych by som radsej ani nepocula, ale preco trpiet v 22 rokoch niecim co pri troche pricinenia, sebazaprenia a discipliny nemusim mat??? Ved ruku na srdce dievcata, kazda jedna z nas chce vyzerat co najlepsie ci uz preto,aby sa lepsie citila, mala vyssie sebavedomie alebo jednoducho preto, aby to tak bolo. A je uplne jedno ci je mlada, starsia, tucna alebo chuda.Viac bab dokazalo to, ze sa celulitidy zbavili a citia sa ovela lepsie po fyzickej aj psychickej stranke a potom ono trosku tocho pohybu a sportu vobec nezaskodi ani tym co ju nemaju nie to tym co nou trpia. Tod len moj osobny nazor. :0))))))))))))) a urcite budem vo svojom cviceni pokracovat, nielen preto lebo mi to pomaha, ale aj preto, ze sa celkovo citim zdravsia. Tak drzim vsetkym palceky
no, je fakt naivne si mysliet, ze celulitida zmizne akymkolvek sposobom....baby, mame to v genetike, je to typicky zenska vec tak naco bojovat s veternymi mlynmi? ja mam 163 cm a 62 kg, a celulitidu mam a som aj mala, aj ked som mala 46kil.....cvicila som specialne cviky na nu, jedla cerstvu zeleninu, malo tucne jedla, vela pila vody a nic....som teraz strasia a celulitida je to posledne,co ma trapi.....fakt...je to tak nepodstatne, ze to viac nepodstatnejsie uz ani nemoze byt....
pre simu a ssssssssssssssssss, ale aj tie ostatne
pokusim sa vam tie cviky opisat,snad si to dokazete predstavit,lebo ja ich mam aj odfotene tak je to lahsie.Je pravda,ze zo zaciatku som ich nezvladla tolko ako tam pisu,ale postupne pride aj kondicka.Fakt je to vsetko len o tom,aby ste sa odhodlali cvicit a potom ako tu niekto spominal,tak vela pit,to je na celdu to naj pretoze,takto sa vam neukladaju v tele zasoby vody ako ked nepijete a telo si robi zasoby. Taktie ti spominane cviky:
Na zadok a stehna:
Jednou nohou urobte velky stabilny vypad dopredu. Napnite brusne svaly,pomaly pokrcte koleno a opat vystrite.Pada zadnej nohy musi byt pocas cvicenia zvdihnuta.Vymente nohy.Na kazdu nohu zopakujte 15 az 20 krat.
Na sedacie svaly a stehna
Lahnite si na chrbat,pokrcte kolena a chodidla oprite o zem.Ruky polozte pozdlz tela dlanami nadol.Hlava a plecia zostavaju pocas cvicenia pevne na podlozke-zemi.Napnite brusne svaly a pomaly zdvihajte panvu. V tejto polohe vydrzte 15 sekund a opat spustajte na zem. Zopakujte 20 az 25 krat v troch seriach.
Na stehna a nohy:
Sadnite si, jednu nohu pokrcte v kolene a druhu nohu vystretu dvihajte do vysky kazdou nohou aspon 15 krat, vymente nohy a zopakujte aspon v dvoch seriach.
a teraz ten naj cvik, zaroven aj najnarocnejsi.
Pasca na celulitidu:
Oprite sa chrbtom o stenu alebo dvere. Posuvajte sa smerom dolu, az kym kolena nie su v pravom uhle. V tejto pozicii zotrvajte 30 sekund. Zopakujte 5-krat.
Z vlastnej skusenosti musim poznamenat,ze zo zaciatku som vydrzala tak 5-7 sekund lebo sa mi nohy doslova roztriasli a isla som k zemi :)))))) dost z toho stipali stehna a bola aj riadna svalovica,ale toto je cvik ktory fakt neskutocne zabera aj spolu s tym dvihanim panvy.
A na zaver, ja rada cvicim este aj tak,ze si chytim medzi nohy - chodila fit loptu, ktoru sa snazim zdvihut do vzduchu tak, aby som pritom mala vystrete nohy. To je tiez na celulitidu dobry cvik.
Teraz vam uz len zelam pevnu volu a nech vam to pomoze, tak ako to zatial pomaha mne.
PS: uvitala by som keby ste mi niekto poradili na oplatku nieco na bruchu,mam problemy s chrbticou a preto sa mi zle robia brusaky na zemi,tak ak by ste nieco na brucho vedeli, co tak nezatazi chrbticu bola by som fest rada.
ja mam tiez celulitidu ale pred tyzdnom som zacala skakat na svihadle 600-800 skokov a vidim zmeny cel. sa zmiernila dufam ze upne vymizne
hi..chcela by som sa spytat na ceny garnier roll on, loreal perfect slim a nivea good bye...a keby niekto vedel, tak aj orbitrek :D dik dik vseekytm
no...ja s celulitidou bojujem uz asi 4 roky...neuspesne...a to pri vyske 165 vazim 56kil...lenze vacsinu tzch kil mam prave na zadku a stehnach :P
Z vyskusanych mozem povedat, ze garniere rollon ani zostihlujuci gel nefungovali, L oreal celusculp ani len tolko...a Nivea tiez nic moc. Oni len kratkodobo napnu pokozku, ale skuste sa len jeden den nenatriet a uvidite...kozmetika asi len nestaci, skusit treba pohyb,vela vody a zeleninu - vraj.