Ahojte :)
chcela by som zacat 90.-dnovu dietu od 02.02.´10. Kto sa ku mne prida???
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
90. dnova dieta od 02. 02. 2010
BZZZ:
nechcem ta sklamat, ale nemozes miesat maso a syry...syry su sice tiez bielkovina ale v ramci tejto diety nie je dobre ked miesas s masom..bud iba maso so zeleninou alebo syry so zeleninou...tak je to aj v knihe...nemiesat mliecne vyrobky s masom!!!
tak obed mam uspesne za sebou :)
dala som si: 3 kolieska hydinovej sunky, 1 trojuholnik karicky, a uhorky kysle -take mozem? kedze to neni cerstva zelenina?
a vyvar som si spravila kocku ale rybaciu, to moze byt?
a chcela by som sa spytat, ci musim mat to iste na veceru? alebo staci ak si dam jogurt? dakujem za odpoved
barb: vyvar, a syr so zeleninou, dnes obedujem o 13 hod, aby som mala 3 hodinovy rozdiel medzi ranajkami a obedom :) a pijeeeeem vodu, a zeleny caj bez cukru a medu, no tak nato si budem musiet nejako zvyknut, ze ziadna kofola, ani cola, a aj caj bez cukru :/ ale zvladnem :)
kikulka: bzzz@zoznam.sk a velmi pekne dakujem
babulky ak niektorá chcete,tak sem dajte email,vám pošlem tu knihu v elektronickej podobe...
inak o chvíľku máme obedík :D
Keď nebudeme vedieť si s niečim rady, kľudne sa opýtajte. Nie som tu síce vždy, ale určite odpoviem.
Baby super nápady - odpisujem - a ďakujem.
Som rada, že je nás na to chudnutie viac.
(o:
Barbinka, dakujem, hned to kopirujem a budem sa tym riadit - len dufam, ze postupne do toho pridem...
Na obed si dnes teda dam nejake kuracie masko s lecom napr.
Zajtra si dam urcite nejake zeleninove rizotko a pozajtra zrejme spagetky s nejakou bolonskou omackou bez masa....
Vitaminovy den hadam nepokazim :-))
barb: neviem, či ma napadnú všetky potraviny, ale môžem ti napísať ako som sa stravovala ja. A vynechala som vodový deň.
raňajky stále ovocie, nejedávala som banán, keďže v ňom je najviac prírodného cukru, ale môžeš kľudne, nič sa nestane. Večera vždy polovica z obeda.
bielkovinový deň - všetko s tmavým pečivom a s veľa zeleninou - rajčiny, papriky, šalátová uhorka, ľadový šalát, proste hocijaká zelenina. nepatrí sem hrach, šošovica, fazuľa,kapusta a zemiaky.
No a k tomu teda nejaké bielkoviny napr. - ryby, tuniak, kuracie mäsko, rôzne syry, cottage cheese (to mám najradšej), praženica (alebo hocičo s vajíčok), biely jogurt.
škrobový deň - zemiaky + špenát, zemiaky + karfiol, zemiaky + brokolica, zeleninové rizoto, zemiaky s dusenou zeleninou.
uhlohydrátový deň - cestoviny s paradajkovou omáčkou, alebo pizza s paradajkovým základom, k tomu som si dávala aj zeleninové šaláty niekedy. tu je povolené aj sladké na večeru (nie vždy som si dala sladké, niekedy polovičnú porciu z obeda)
ovocný deň - hocijaké ovocie + orechy, lyžička medu.
Bzzz gratulujem, co sa chystas obedovat?
Bzzz gratulujem, co sa chystas obedovat?