Ahojte :)
chcela by som zacat 90.-dnovu dietu od 02.02.´10. Kto sa ku mne prida???
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
90. dnova dieta od 02. 02. 2010
presne, neviem predtym som aj ja len ranajky zvykla a obed nic viac,a nasi boli rozhorceni ze jem malo, pravidelne som chodila 4x do tyzdna na aerobic, v lete plus aj korcule, plavat som chodila a ja som len priberala a priberala, mala som vazne zdravotne problemy ktore aj v sucastnosti mam,len som sa rozhodla ze sa s tym nebudem zaoberat a hotovo, a neviem ako vy ja od tejto diety sa citim fajn, a to ze si dnes dam cipsy, tak co jednoducho potrebujem prijem soli, zbytocne som si osolila jedlo, dala som si uz aj len tak samotnu sol ale neni to ono, a to ze si dnes dam tak co, vazne to potrebuje moj organizmus...a myslim si ze po skonceni 90dna, s tym budem asi pokracovat kedze to uz vobec neberiem ako dietu, a mam plno znamych kto je po 90dnovke, a nepribrali ani dkg spat..
Help samozrejme, že jojo efekt môže nastať...ale ja si už chcem dávať pozor...a stále sa budem vážiť...a keď priberiem 2 kg tak to hneď aj schudnem. cvičila som aj pred diétou a budem aj po nej. Stravovala som sa celkom zdravo a cvičila som hodinu denne ale aj tak som priberala a to fakt nejem veľa...práve že mi väčšinou hovoria, že jem ako mačka...takže verím, že táto diéta mi pomôže a verím, že si tú váhu aj udržím.
a nehovoriac o mnozstve tuku v chipsoch:)
Tak sa veru nechudne:)
Bzzz, myslím, že chipsy Ťa dostatočne zasýtia.... sú ťažké, takže podľa mňa by si nemala byť po nich hladná..
Ako proti jojo efektu?
Jojo efekt je dôsledkom rýchleho chudnutia. Ak schudnete rýchlo, neodstránili ste príčinu svojej nadváhy. Či ste už hladovali, diétovali, alebo vám odrezali tuk z brucha chirurgicky, je to jedno. Akonáhle sa začnete (aj pomaly a opatrne) vracať ku svojmu pôvodnému životnému štýlu, začnete zas priberať.
Ak sa chcete jojo efektu vyhnúť, musíte:
chudnúť pomaly a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie ku obezite. Netreba vám žiadne tabletky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do „poriadku“ svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zrekonštruovať.
sa venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez toho si hmotnosť neudržíte. Po schudnutí sa však pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.
Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie s hmotnosťou poškodzuje zdravie. Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali robiť stále ďalšie neúspešné pokusy schudnúť.
Nepokúšajte sa preto likvidovať svoj tuk chudnutím. Nejedzte tabletky "proti obezite". Váš nadbytočný tuk nie je váš problém, márne proti nemu bojujete. Váš tuk je len dôsledok. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých tukov a budete v pohode. Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá životný štýl. Zmeňte ho. Nevhodný chudnutím pomocou tabletiek len strácate čas, zdravie a peniaze.
bzzz a nebudeš potom hladná? veď si daj aspoň nejaké zemiaky alebo tak a k tomu čipsy
ja si myslim ze take mini mnozstvo moze byt...
ja, dnes??? cipsy :D vazne uz to potrebujem , si to rozdelim aj na obed a na veceru, a na obed este budem mat vyvar z kocky..
Aneti, veď ja viem, ja si tej tatarky dám vždy len tak max. 1 čajovú lyžičku, tak si poviem, že to nič nie je - a spraví mi to výbornú chuť :-)
Barb 26 ta tatárska by sa mala asi len na bielkovinový deň...lebo sú tam vajíčka a olej...teda aspoň ja to jem len vtedy a to som na tatárskej závislá:)...inak si zvyknem miešať kečup a horčicu spolu...je to celkom fajn
ahojte...tak ja mám dnes na raňajky hrušku...ale nejak mi nejde dole krkom...na obed chystám špagety a na večeru asi krupicovú kašu ale z pohánkového mlieka...to môžem nie?