Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

isabella

ahoj RosaliaB, vitam ta medzi nami, snad sa aj tebe coskoro zadari...
ja som si tiez myslela, ze to pojde hned, heh, no a uz je to treti mesiac, ale nevadi, netreba si s tym lamat hlavu, hlavne pohoda...

RosaliaB

ahojte kocky vobec som si nevsimla tuto temu a ja blazon s tym istym problemom som zalozila inu hehe :D to osm cela ja :D mozem sa pridat k vam ?
:-) Tak isto ako citam, s manzelom sa snazime o babetko druhy mesiac sme v pohode vieme ze to pride samo no ja som blazon od prirody a stresujem :D
Velmi tuzime po babetku tak dufam ze tu neskor napisem ze som v tom , tiez som si myslela ze to pojde rychlo na prvy sup ale nejak to nejde :-(

usiko

jancecka, pripoistenie je fajn, ale bola som sa pytat a peniaze, ktore do toho dam, sa mi vratia az po 2,5 roku materskej, co teda ja ani nahodou nebudem doma tak dlho...okrem toho som SZCO, takze bez prace asi by som umrela tak dlho..ale ak chces ostat 3 roky ma materskej, tak do toho...vyplati sa...

ahoj123

fatima , no dufam ze je vsetko ok,cakam na ten kontrolny ultrazvuk :) nech uz toho drobceka najde...ale baby neviete nahodou ci je normalne ze mi posledne dni zvykne busit srdce,akoby z hrude chcelo vyskocit...dost casto...viem ze take otazky treba polozit lekarovi,ale len ci nahodou neviete...mozno je to vplyv hormonalnych zmien? ci? a ako sa inac mate?

jancecka

MORZSI prosím napíš mi e-mail jancecka@azet.sk o tom pripoistení. Zaujala ma tvoja správa. Teda ak ťa to neobťažuje. Ďakujem, budem čakať

biba2

Nezúfam, tiež si myslím, že príde čo prísť má :-) A teraz mám tiež herpes, tak sa dám ešte trochu do poriadku a hádam to tie 2 mesiace vydržím.

Morzsi

7 dní je veľa najlepšie je mať sexuálnu abstinenciu 4 - 5 dní.

Biba dobre si urobila že si si založila dobrovoľné pripoistenie, lebo ak sa platí aspoň 270 dní pred pôrodom žena dostáva 2 materské 1 - od zamestnávateľa a 2 od sociálnej poistovne a mamička môže poberať až do 5OO eur mesačne. Škoda, že ja som o tom nevedela , určite by som sa bola dala pripoistiť.

Herpes, ktorý je na pere nemôže uškodiť bábätku , len mi nemajte za zlé - pokiaľ je herpes netreba sa milovať orálne - lebo herpes patrí do infekčných prenosných chorôb ( mám herpes napijem sa z pohára - potom sa napije iný a má herpes ) a keď sa uchytí na genitáliách ... to už je infekcia a nikdy neviete do akej miery sa môže rozšíriť a tá infekcia môže ale nemusí ublížiť bábätku. Lebo na infekciu lekár nasadí lieky a lieky majú aj vedľajšie účinky.
Veľmi vám všetkým držím palčeky, dávajte na seba a malinké veľký pozor.

Ešte dobrá rada na záver, ktorú som aj ja prijala od mojej kolegyni
Skoro presný dátum pôrodu si vypočítate :

l. pohyb + 140 dní pomýlila som sa iba od 2 dni ( ale podľa lekára som mala ešte čas 12 dní )

fatima665

biba2, nezúfaj, ja tvrdím, že všetko čo má prísť tak príde...ja som v podobnej situácii, odchádzam zo starej práce a nastupujem do novej...ale neriešim to...všetko bude o.k. :-)