Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

biba2

Fatima, ďakujem, viem, že si to tu už niekde spomínala a ja si to dobre pamätám. Baby ja sa nežalujem, ja viem, že raz budem tehotná, pred dvomi rokmi mi vyveštila veštica, že do 4 rokov budem mať syna. A ja tomu verím, ale samozrejme nielen kvôli tomu, ja to cítim, že budem, ale ako píše agaven, dieťa alebo "niekto" určí ten správny čas. Len som netrpezlivá a už by som veľmi chcela. Možno si budem musieť ešte preskákať laparoskopiu, ale verím, len si nejak neviem vyplniť čas a nemyslieť na to.

biba2

No nemôžem si pomôcť, ale musím sarkasticky poznamenať - zase jedna múdra. Erikka, neviem či si si čítala aj príspevky predtým. Ja viem kedy mám ovuláciu, mala som to vypočítané a keď som bola raz na sone tak mi to na deň sedelo, lebo tam bolo vidieť ako sa uvoľňuje vajíčko. Tak to po prvé, po druhé, nikdy ma pri ovulácii neboleli vaječníky, teraz je to prvý krát a ako si môžeš nižšie prečítať. Po tretie ja o tom viem dosť, aj o plodných dňoch, aj o tom koľko žijú spermie, tak na okraj mám vyštudovanú biológiu a toto podrobne naštudované. Ale keď sa ti nedarí, tak ti tie vedomosti proste vôbec nepomôžu.

agaven

erikka ty si jedna z mala co vie kedy ovulujes .Su zeny , ako aj ja som bola v ich rokoch som nevedela kedy mama ovulaciu ,až po porode . Porodom sa vsetko od porou viem kedy mam ovulaciu a kazdy mesiac to viem su to take bolesi jemne nie až take ako ked je menzes . Tak ja ich chepem , ze nevedia ,, lebo ani ja som to nevedla a ties som si merala teplotu ale aj tak som neostala. A to som ties chela ale ono chcelo až v tedy prislo heheh , až po 3 rokoch asi tak.Urcila si ona to dieta same si to urcilo kedy je ten spravny cas.A stum no ano 3/4 dniano s tym mas pravdu cestuju kym tam pridu ale mnohe este zahynu cestou

fatima665

Ahojte baby,
tak sa pridávam, lebo čítam čítam a potrebujem Vám napísať moje pocity:
Biba2: ja som mala cystu, ktorú mi gynekológ dlho sledoval. Keď narástla do 8cm hovoril, že musí ísť von a samozrejme v kuse mi hovoril, on si je istý, že to bude endometristická cysta, teda endometrióza lebo cysta nebola naplnená vodou ale tmavou tekutinou asi krvou. Aj lekár, ktorý ma operoval mi ešte pred operáciou hovoril, že to bude endometrioza. Pripravili ma na pol ročnú liečbu, že to bude náročné, bla, bla bla...No a chvalabohu mi ju vybrali a nebola to endometrióza, ale cysta, ktorá bola síce naplnená tmavou hmotou ale nie krvou...
Tento zákrok som mala 16.12.2009 a v januári 2010 som otehotnela...po 14. mesiacoch!!! a teraz som v 10tt. Takže hlavu hore, gynekológ bez rozboru cysty ti nemôže tvrdiť, že je to endometrioza...A mimochodom mi počas operácie mali urobiť aj prefuky vajíčkovodov a zabudli, no nepotrebovala som to :-). Tá cysta mi úplne blokovala prechodnosť...

Isabella: ako dlho sa snažíte? Aj ja som na začiatku mala pocity, že bože môj ja snáď nikdy neotehotniem, ale nevadí, že si adoptujeme ( a to sme sa snažili asi pol roka). A vidíš podarilo sa.

baby hore hlavu, budem vám veeeeľmi držať palce a samozrejme budem sledovať situáciu :-)

isabella

erikka, a kto ti vravel, ze to pred ovulaciou nerobime? btw, zivotnost spermii urcite nie je az 4 dni, 3 dni by som uverila v idealnych podmienkach, ale sledovala si ty niekedy spermie akou rychlostou hned po ejakulacii zomieraju?

Erikka

biba2 ked si uz citis ovulaciu (bolest jedneho z vajecnikov), je na oplodnenie neskoro, ved spermiam trva 3-4 dni, nez sa dojdu k vajicku a nez dosli k tomu tvojmu, uz bolo za horami za dolami, ja sa vam cudujem, zeny, ze vas ovulacia nezaujimala uz pred pocatim, ja 6 rokov viem, kedy ovulujem a je to na nazaplatenie z kadejakych dovodov...
Najlepsie je mat styk tyzden pred ovulaciou kazdy treti den do ovulacie. Tri dobre pokusy a malo by to vyjst. To mam od svojej gynekologicky. Sexovat ako diva mozes, ked to nie je v plodnych dnoch, je strasne malinkata sanca otehotniet. Drzim palce.

isabella

biba, nestresujem neboj, to si hovorim, len ze v tom najhorsom pripade, kedy by sa ani po rokoch nepodarilo ak by bol samozrejme nejaky zavazny problem...
a ty tiez nemysli na nezmysli, vobec nemusis mat ani jedno z toho, moze byt vsetko v poriadku, len sa zatial nezadarilo

biba2

Ja ešte nemám ani potvrdenú tú endometriózu a už vôbec nie je tie nepriechodné vajcovody. Ja si to len myslím, ja neviem prečo si to myslím, ale mám taký pocit.
Len tam videl prasknutú cystu a v tom sa nevyznám, lebo som ženské problémy nikdy nemala, tak sa tým ani nezaoberala. No a pobolievali ma vtedy vaječníky. Aj teraz ma presne v strede, kedy mám ovuláciu jeden pobolieval, len som ho tak cítila, tak neviem... mohlo to byť z ovulácie, alebo sa bojím či zas nejaká cysta. No samé dohady, musím čakať na menzes a potom pôjdem dr.
Isabella, nebuď blázon, čo ty už riešiš adopciu, veď sa snažíte ešte krátko a nevieš ani či ste boli nasynchronizovaní :-), ak nie je iný problém tak je to naozaj len otázka času. Nestresuj sa.

isabella

ahoj biba, no to je blbe, ked muz bol unaveny, my sme si povedali, ze sa nejak premozeme kym sa neobjavi ovulacia a nakoniec sme sa jej dockali, konecne nieco vidno z tych teplot a ovilku som mala v stredu a to uz sme si aj oddychli po tolkom snazeni, inak pravdu ti poviem, mne je sex po ovulacii aj trocha neprijemny, bo krcok maternice mam nizsie... pocitovala som to tak aj v minulosti, no nikdy som neriesila, ze preco to tak je a teraz uz viem :-D nie je to az take zle toto sledovat, aspon viem co a ako...
ja si myslim, ze zatial sme to s tou ovulaciou vzdy nejak minuli, tak zatial som kludna, uvidim, keby sa aj napriek tomu, ze to trafime nedarilo, behnem lekarovi, zatial nie je dovod...
co sa tyka pocitania tych plodnych dni, tak ja akosi tomu velmi neverim, neviem preco, ale tak viem, ze jonas ma celkom dobry uspech v tomto... a este som nad takym niecim ani nerozmyslala...
a s tou nepriechodnostou vajecnikov ti to uz niekde kontrolovali, ze ci to tak naozaj je?
ak ste spolu kazdy den, tak sa tam uz po nejakej dobe asi museli ocitnut, ale nezufaj, ved nam sa to nakoniec isto raz podari a mne aj keby nie, ak by som nemohla mat deti, tak si isto adoptujem ak by to slo... :-)))