Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

jancecka

biba2 no tak mi to bolo povedané, a povedali mi to v nemocnici aj moja gynekologička, že prechodila som zápaly. Ja som si ale zmeny na sebe nevšimla.

A ja som nikde nepísala že niečo pri laparoskopii zabudli, to bola asi iná holka

biba2

jancecka tak takejto hovadine (s prepáčením) ja neverím. Ako môžeš mať prechodené zápaly a nevedieť o nich? To je zúfalstvo doktorov, keď nevedia príčinu tak povedia, že z prechodených zápalov. Ja tomu jednoducho neverím, že sa akýkoľvek zápal aj slabý neprejaví. A na to, aby vznikli zrasty a endometrióza by muselo tých zápalov byť neúrekom a to akože o nich nevieš? Nechcem nikoho uraziť kto si myslí, že prechodil zápal a nevedel o tom, ani netvrdím, že to nie je možné, ale tomuto určite neuverím. Aspoň u mňa si myslím, nie som presvedčená, že prechodené zápaly to neboli. Nebola ani príčina na ich vznik. Rozpisujem to, lebo ma to rozčuľuje. Aby som nevedela o x zápaloch v mojom tele, no sorry, to nech si rozprávajú dr. niekomu inému.
Inak niekde si písala, že pri laparoskopii ti zabudli spriechodniť vajcovody. Tak tomu hovorím sila. Ja viem, že už to neriešiš, keď si tehotná, ale ja by som už podávala sťažnosť na úrad. Nemôžeš otehotnieť, ideš na operáciu, aj keď malú, ale operáciu a oni ti povedia, že zabudli?!!!!

jancecka

biba2 ja som mávala také zápaly, že som o nich vôbec nevedela. žiadne bolesti, výtok, svrbenie. nič, všetko v poriadku, zistili mi to až na laparoskopii, vraj príčinou vytvorenia zrastov je množstvo prechodených zápalov D:

biba2

Fatima, ja dúfam, že k tomu dôjde čím skôr, lebo toto nečinné čakanie ma zabíja. Nech viem na čom som, aby som mohla ďalej niečo s tým robiť.Tie vaječníky ma stále pobolievajú. Už začínam mať pocit menejcennosti.
Ja som mala mykózu 2x v živote, tak z toho to asi nebude. Ani zápaly som nemala, fakt neviem. A pravdu ti poviem, že mi je to úplne jedno, kde mi to spravia, len nech mi to spravia čím skôr. Nejako to prežijem. Radšej si dám záležať s pôrodom - kde :-)

fatima665

u mňa sa to začalo tým, že som mala asi 30 cýst, gynekológ mi nasadil antikoncepciu a pomaly sa stiahli nakonci ( po 3.mesiacoch) som mala len 7, ktoré sa mi tiež sťahovali ale stále tam bola 1 ktorá rástla ( tá ktorú mi vybrali)...ani mne doktor nevedel povedať z čoho to presne je...dohady sú také že u žien, ktoré mali častú mikózu alebo kvasinkové ochorenia sa môže vyskytnúť endometrióza...neviem...
Biba: dúfam, že k tomu nedôjde, ale keby si šla na laparoskopiu tak ti odporúčam Medicentrum v BA (neviem skade si). Je to súkr. centrum, ale taký super prístup ako tam som nezažila...priplácaš 40,-€.
Zákrok sa robí ambulantne ráno ideš večer ťa pustia a manžel sa o teba môže starať :-). Velmi dúfam, že k tomu nedôjde...

biba2

Mna na tom najviac štve, že s tým neviem nič urobiť. Keď vyslovil dr. dohad, že možno mám endometriózu, okamžite som sa pýtala na príčinu. Pokrčil plecami a povedal, že to je na Nobelovu cenu, kto na to príde. Príčina sa nevie. A to ma privádza do - neviem ako ten stav nazvať. Vieš, keď máš napr. kvasinky tak vieš čo to spôsobuje, takže môžeš proti tomu niečo urobiť - protikvasinková diéta, milión doplnkov, liekov na kvasinky. Ale keď neviem príčinu, prečo sa mi urobili cysty, neviem s tým ani nič urobiť.
Ja mám 31, a keď si predstavím všetky tie vyšetrenia....každé sa viaže na ovuláciu alebo menzes a to sú celé mesiace!

isabella

biba, myslim, ze to ani tak nie je o rokoch, ide skor o to, ze kolko sa uz nedari...
samozrejme aj ja sa pytam sama seba, ze preco a tak a hladam vselijake mozne problemy, alebo dovody preco to este nie je...
fatima, my uz 4ty cyklus, cize zhruba cca 4. mesiac, no nechcem byt nejaka neprijemna, ale ver mi, ze keby som uz tehotna bola, tak by sa mi ovela lahsie niekomu hovorilo nech je trpezlivy a urcite taka budem, len v tej pozicii v ktorej som sa to neprijima najlahsie... ja dufam, ale nejak neverim... uvidim co sa udeje ked som sa zacala podrobnejsie sledovat... fatima a hlavne na seba davaj pozor :-)))
biba, mam 22r

biba2

Isabella, ja viem, že to nemusí byť ani jedno z toho, ale keď začali takého problémy tak už ti vŕta hlavou čo to môže byť. Aj tebe to vŕta hlavou nie? :-)A ty máš aj menej rokov, takže máš viac času. Myslím, že máš, nie?