prečo si mladi muži nehľadajú partnerky

beskyd

ale ano, urcite. teraz treba taku hladat lupou a vtedy to bola norma. lenze VTEDY nebola hormonalna antikoncepcia a ta norma bola skor spravanie z nudze, teraz vidis tu podstatu a pravu tvar. uz nehovorim o tom ze kedysi, ked to bola norma, nebola zena samostatna, teda nejaky podraz, nevera a pride o zivitela, dnes je zenska schopna uzivit samu seba, je x slobodnych mamiciek ktorych postavenie v spolocnosti je ine ako kedysi a ktorym k tomu biologicky otec plati vyzivne a mozu si uzivat s kym chcu kolko chcu a vwerim ze tychto pripadov bude este viac. ako som pisal nizsie, mozno zbytocne komplikovane, pravu tvar zbadas ked dotycny/a ma moznost volby, to mas ako s tymi inzeratmi na zoznamke, som sa na tom minule strasne bavil.. skaredej a chorej staci aj skromny tichy chudobny somarik s dobrym srdcom ktory ju bude mat rad taku aka je ale ta, po ktorej je dopyt si uziva bohacov a samcov s dobrymi genmi rad radom. teda ktora ma moznost volby? alebo hadam si nemyslis ze tej prvej kategorii sa nepacia ti samci s tucnym kontom:) teda vo vztahu k tym chudobnym ci horsie stavanym alebo nevzhladnym alebo chorym je to VZDY len kabaret, obrovsky kompromis a v zasade loz.
.
hovoris ze v dnesnej dobe ide len o uspokojenie primitivnych potrieb.. ano. dnes je totiz moznost prejavit svoju prirodzenost viac ako predtym, ked tomu branilo x veci.. okrem toho kedysi mal zhruba kazdy rovnako v materialnej oblasti, dnes ma bohac x zenskych a chudobny ledva nejaku jednu co mu ostane, teda trh, biznis, tvrdy zakon dzungle kde cit nema co robit lebo neexistuje. len pudovost, v urcitom veku zachovanie rodu a hladanie partnera s co najlepsimi genmi a zabezpecenim, ostatne je pretvarka. ale tu by som nekladol vinu mediam, skor je to dosledok roztvorenia noznic medzi bohatymi a chudobou. selekcia malo zdatnych jedincov prebiehala uz v casoch lovcov a zberacov, nehovoriac o sparte ci starom rime. najhorsie na tom ani nie je ta realita, ale ta schopnost cloveka klamat sameho seba aj partnera a kecat o laske:) hmm.. tak ti drzim palce aby si si nasiel slusne a pekne dievca na urovni, zase aby to nevyznelo nejak pesimisticky, tiez si myslim ze su aj take len je ich fakt malo a treba o ne strasne bojovat, mat zodpovedajuci genofond, makat na sebe lebo inak ti ostane len ten odpad a kabaret. alebo samota, co je podla mna urcite lepsie riesenie.

fgf

No ved o tom hovorim, ze teraz treba taku zensku hladat lupou, kedysi to bola norma. Pouzijem jednoduchu nabozensku analogiu - V minulosti keby si mali ludia slobodne, nikym neovplyvneny, vybrat, ci sa pridaju na stranu boha alebo na stranu diabla, aspon 70% by si vybralo prvu moznost, no dnes je to naopak -> dekadencia. V dnesnej dobe vacsine ide len o ukojenie primitivnych okamzitych potrieb a su za to ochotni zaplatit aj vlastnou dostojnostou, lebo co, ked ju nemaju ostatni, tak nemusim ani "ja" a ta snobska intelektualna mensina ludi(t.j. taki ako ja), co sa nesprava ako my-stado ma nezaujima. No co uz, ked bezneho cloveka nezaujimam ja, mna nezaujima bezny clovek. Nemusim vystriedat 20 partnerov, ako je dnes norma. Mne staci, ze si najdem jedno slusne dievca na urovni a hned si padneme do oka :p A ked nie tak budem sam, ale to uz je pekne povedane dalinovych porekadlach. :)

No ale na druhej strane aj chapem ludi co sa nechcu citovo na nikoho viazat. Je to taky novodoby obranny mechanizmus proti nadmernej emocionalnej zatazi z velkeho mnozstva bolestivych rozchodov a konfliktov, ktore by v opacnom pripade vznikli. Dnes kazdy hlada stale lepsieho a lepsieho partnera, lebo ten sucasny mu nie je nikdy dobry a to vsetko vdaka mediam..kazdy sa len zenie za najlepsim a najdokonalejsim, len aby sa mohol chvalit okoliu ako sa ma dobre a aky je uspesny.

beskyd

lost, pises, ze: "ale prave ta "sloboda" respektive nelimitovanie sa na pocet partnerov, tj: "kazdy s kazdym" je viac nebezpecne ako samotny limit (cirkev napriklad).. predstav si ako by to vzeralo ak by nikto nemal zabrany (len taky jednoduchy priklad : nasi opaleny spoluobcania)." - nasi opaleni spoluobcania nemaju osvetu, neverim ze bieli sexuju menej, napriek tomu cca 30% vysokoskolsky vzdelanych zien do veku 35 rokov nema ziadne dieta. dalej napriek tomu ze ludia s prepacenim tr*tkaju ako zajace, vyskyt zavaznych pohlavnych chorob je minimalny, aspon v takej klasickej spolocnosti. zatial ta filozofia "kazdy s kazdym" moze byt problem pre citovo zalozenych ludi s potrebou viazat sa na ludi.. ale vkladanie citov do cloveka podla mna nie je velmi stastna filozofia:) ale nemal by to byt problem pre zdravie, ani pre neziaduce rizika otehotnenia kedze mame HAK napriklad, gumy a podobne veci.
.
hmm.. limity ako cirkev nie su podla mna prilis stastne.. ideologia spojena s podielom na statnej moci je strasne nebezpecna, priklady z historie hadam ani netreba uvadzat..
.
sun0808 - presne tak, dcera tvojej znamej je jednou z milionov obeti toho o com som pisal ze je dekadentne a zhnite. nezavidim ludom co chcu mat dnes deti:)
.
fgf.. hmm.. vyberam si k sebe ludi ktori nefajcia a necitaju novy cas.. nevadia mi (kym mi nedymia do tvare samozrejme), je to ich sloboda, ale nepreferujem ich spolocnost, respektujem ich slobodu, mozu sa prefajcit do hrobu a vrcholom ich vyzitia moze byt citanie rozhovoru s branom mojsejom, s kludom. sloboda je o tom ze si mozes vybrat ludi takych aki su. akonahle ludi zvazuje ideologia a vplyvy zvonka, zacina sa uniformita a zanika osobnost. vsimni si pipky v blave, jedna ako druha, vsimni si zasadovych veriacich (hociajkeho nabozenstva), nazory a spravanie ako cez kopirak, to nie je nahoda. nedavno som cital jeden rozhovor v novinach s jednou takou echt starenkou z nejakej dediny.. vela si toho odzila, prezila vojnu, znarodnovanie v 1948, 50te roky, kadeco.. ale niekolkokrat tam bol spomenuty prisny farar s nejakou trstenicou alebo prutom ako velka autorita pred ktorou kazdy drzal zobak:) nuz a ludom to bolo sympaticke, ze aka pracovita a poslusna zena:) mohla sa ta nejak prejavit inak ako clen stada? hovorim ze nie, nemala moznost, bola formovana demagogiou ako tisice podobnych. preto si myslim ze taketo veci su dekadentne lebo znizuju cloveka na biologickeho robota, nejaky nastroj na presadzovanie mocenskych zaujmov inych. ludi 2. cenovej kategorie o akych hovoris je vacsina, ak im je dana sloboda, ale ak najdes zensku ktora promiskuitne nezije pricom ma moznost vyberu, mozes si nou byt isty lebo je to jej zasada a jej osobnost, ved netreba sa nahlit a pustat k sebe kdekoho..

dalino

Mám dosť priateľov a známych, ale musím usúdiť že ani jednému sa nechce ani pod vienok ani manželstvo, tobôž nie ženu na celý život, hlavne uprednostňujú nezáväzný sex, voľný vzťah a bežné kamarátstvo, osobne si myslím môže za to dnešná pomerne zlá uponáhľaná doba, a hlavne predovšetkým vytváranie zlých životných a sociálnych podmienok zo strany štátu, ďalej 3 vlastnosti: netolerantnosť, nezodpovednosť a neprispôsovivosť, každý máme chybičky krásy, ktoré musíme prehltnúť a skúsiť tolerovať ale princ/princezná na bielom koni nepríde. Za túto situáciu krásne poukazujú verejné štatistiky potvrdzujúce takmer každé druhé manželstvo rozvedené, pôrodnosť pomaly a stále klesá, ľudia nechcú a boja sa žiť v strachu, či dokážu spolu s partnerom/kou utiahnuť dnešný život, preto obe strany dávajú tomu voľný priebeh, ale muži sa učia aj sebestačnosti, čiže laicky povedané vystačím si aj sám, na čo mi je žena, keď všetko zvládam sám, lenže aj so strany žien je škaredé, keď časť žien ide po peňaženkách, drahých parfumoch a kvalitnom oblečení, a neúprosne predražených kaderníckych a kozmetických zariadení, peniaze po prijatí eura sa v SR veľmi vážia, pretože mince euráče utekajú ako hodnotná voda, pesimistické pohľady do života, zvýšené počty samovrážd a momentálna politická/ekonomická situácia na SR len zvyšuje nenávisť voči ľuďom, zlodejiny, vandalizmus a zaniká dobro, pokora a ľudská dôstojnosť je na poslednom mieste, preto sa osobne ani nedivím že na Slovensku je taká situácia aká reálne panuje.
Sú také dva porekadlá, ´´Som sám a je mi dobre´´ alebo ´´Lepšia inteligentá samota ako sprostá spoločnosť ´´.

fgf

beskyd, to nie je ani tak o diktovani noriem, ale skor o takej nejakej urovni a zasadach ludi. Predstav si, ze by kazda jedna osoba co poznas pila, fajcila, bola promiskuitna a citala n. cas. Vsetko je to moralne a legalne, tak predpokladam, ze by ti to nevadilo, vsak?. Vidis uz kam tym smerujem? Promiskuita a nezavazny sex sa u mna jednoducho spaja s ludmi "2. cenovej kategorie" a to nie som ziaden puritan, ani veriaci.

omnia899

lost: ja to riešim tak, že doma sa snažím zdržovať čo najmenej, víkendy som už priateľa a cez týzden idem niekam do mesta,alebo na kávu ku kamaratke. Čím menej ma vidia, tým lepšie. :D

sun0808

Beskyd, prave to vymyvanie mozgov komerciou,modou,konzumom...vedie k tomu,ze ludia spekuluju nad vztahom...ja som bola dietatom,ktore bolo vychovavane v duchu *je dolezite aka som,co viem,ako sa spravam k ludom...nie,ci handry kt.nosim su dost cool,ci sa chovam ako hviezda zo showbiz...znamej dcera ma 11 a robi doma cirkus,ak si ma obliect nieco,co nieje prave ta znacka aku kazdy *zerie*...nemyslim,ze si o par rokov bude hladat chlapca,kt.bude mat vo vrecku par eur,kt.ju pozve do kina,ci na caj...radsej sa sustredi na nejake zabezpeceneho40tnika.Taktiez muzi tolko preberaju...cheli by mat vedla seba dokonalost samu o sebe...najlepsie bohynu:)bohynu s tucnym kontom,aby nesahala na to ich:)

lost

omnia899 - tak ta telekineza nemala chybu (hybanie s predmetom z dialky) :D:D:D

No je to tazke :) Mozno si to nejak neuvedomuju alebe co, ze robia to co inemu nevyhovovuje, ale ako im to naznacit, na to som este neprisiel :D

omnia899

lost: myslím si, že nie si sám, konkrétne moja mama je tiež taká "psycho". Mám 23 a moja matka si myslí,že som neschopná a správa sa ku mne ako k decku. Pri tom som normalne študovala,teraz mám prácu, neflákam sa, jednoducho nechovám sa nezodpovedne vzhľadom k mojmu veku. Ale stále mi vyhadzuje na oči deti jej kamarátok. Kde kto všade bol,aké krajiny precestoval, koľko si zarobil a neviem čo všetko ešte. A keď sa náhodou stane menšia nehoda, napr. ked mame niečo padne a rozbije sa to, tak je to moja vina :D, neviem...možno mam schopnost hýbať vecami vo vedlajšej miestnosti a rozbíjať ich :DDD. Kazdopádne už viac ľudí mi potvrdilo, že správanie mojej matky nie je celkom v poriadku,takže niečo na tom bude, ale po toľkých rokoch som si už zvykla a ignorujem to, jednoducho povedané, ked začne na mňa pindať tak ju "odfajčím" :D a je ticho. Ľudia sa až niekedy čudujú ako môžem byť taký flegmatik, ale svoje tajomstvo im neprezradím. :DDD