prečo si mladi muži nehľadajú partnerky

ah marja

a preco by nemohla "A"-ckova samica chodit z dakym luzrom ? Si ozaj myslite, ze uplne kazdy ide za majetkom a krasou?
Vjem, ze fyz.pritazlivost je vo vztahu viac ako dolezita lenze co ked pre ostatnych Ackovych, skaredy muz ocari krasnu Ackovu zenu? Ocarit sa da aj inak ako krasou .. ocarit sa da aj svojou osobnostou, humorom, intelektom potom sa clovek zapaci aj fyzicne. Prosto stale existuju ludia a stale budu existovat ludia, ktorym povrchna cast cloveka nevonia a zvolia si cistu uprimnost aj ked nje na oko dokonalu.
To co pises beskyd, ze vela vztahov krachne po dlhsom odluceni, to je cista pravda a aj to, ze pre ludi su dolezite"prizemne" veci ako sex atd. Ale ved to je normalne no je na kazdom z nas ako sa v zivote rozhodne.. ci odpali zivotnu lasku koli jednej noci s dakou standou alebo sa ovladne. Toto je tema o ktorej sa da bavit nekonecne dlho pretoze na zemi su ludia rozny co je v konecnom dosledku len a len dobre.

jeanny

no ano beskyd, mas v podstate pravdu ked to trochu zjednodusime :)
ale musim ti trochu oponovat - napr. ja si nevyberam podla toho naco mam (teda moja kategoria resp. geneticka vybava)Vyberam si to co chcem (asi preto som aj stale sama :) no ono to mozno pride neskor ked sa moje zufalstvo vystupnuje natolko ze zoberem hned prveho z kraja...ale co je dolezitejsie, kazdy ma tie naroky trochu ine, niektorym NAOZAJ neprekaza skaredy chlap, pozmam pekne baby (Ackove samice ako by si ich nazval), ktore mozu mat pekneho, bohateho, dobre postaveneho a napriek tomu chodia s premna skaredym "luzerom", preco? to je aj mne zahadou...mozno ten cit alebo nejake "spriaznene duse", co ja viem

beskyd

ale ah marja, ked o niecom hovorim tak sa urcite neobmedzujem len na vlastne skusenosti, to by bolo apriori skreslene a neobjektivne, velmi prifarbene nejakym svojim pocitom z veci, takze hodnota nula bodov. myslim ze som dost vnimavy clovek:) pokial ide o tie vztahy, skus sa napriklad zamysliet nad tym kolko vydrzi parov kde jeden povedzme odide na cas do zahranicia robit. povedzme niekolko mesiacov alebo rok.:) ak teda beriem do uvahy ze prakticky kazdy takyto vztah konci, mozem z toho usudzovat len to, ze pre ludi nie je dolezity konkretny clovek (kedze v takom pripade by kazdy cakal na partneraaj 5 rokov aj viac) ale uplne prizemne a pudove veci.. pre zenske zabezpecenie, sex, pre chlapa tiez sex, povedzme niekto aby ludia neboli sami kedze aj ako tu citam kazdy tu potrebuje niekde zapadnut a niekoho mat pri sebe, teda motivacia nie je ten druhy, ale motivacia je MOJA potreba a MOJ zaujem, aby som JA nebol sam/sama, aby MNE niekto pomohol a tak dalej. to co robia ludia pre inych je ten biznis o ktorom som hovoril, ocakavanie protihodnoty za poskytnute "plnenie". na to netreba ani osobne padnut na drzku, staci pocuvat ludi a vsimat si.. ale pozorne pocuvat, nie len v rovine kto si co kupil na seba a kto koho pretiahol ako to byva medzi ludmi zvykom.
.
a k tomu biznisu dalej, mozem pripustit ze nejaka laska alebo cit by teoreticky mohol vzniknut medzi svojim sposobom dokonalymi typmi ludi.. teda ackova samica, ackovy samec s milion moznostami vyberu. dajme tomu nie viac ako 5-10% populacie. ten ostatok berie to, na co ma ako na trhu.. ked raz mam len na 3 cibule a pol kila zemiakov nemozem si kupit aj dubaky, cerstvu mrkvu a 2 kila broskyn:) je to to iste ako keby som bol zametac stanice alebo ucitel baletu na zakladnej umeleckej skole a mozem si dovolit len jednu tresku a male pivo denne ale nie preto ze by som to chcel ale preto ze na viac nemam. to nie je laska k treske ale bieda:) akonahle by ten co zerie tresku zrazu zdedil majetok, hned si da stavnaty stejk ktory zapije tym najlepsim vinom a vecer pozve nejaku cicu na drink. analogia ktora tu 100% tne funguje len ten cit tu nevidim, je len vysadou hodnotnych a uspesnych s dobrym genofondom a tak je to vlastne spravne, len ti by sa mali mnozit. len medzi ludmi je v ramci zdvorilosti popularne rozpravat bludy:)

ah marja

romanticka alebo pudovo orientovana?
kto povedal, ze clovek ovladany pudmi co sme vsetci nedokaze byt romantik?
a naopak?
Uz od narodenia mame v sebe rozne pudy no niekto ich dokaze aj ovladat narozdiel od, pardon za vyraz "trtkajucich diskotekovych zvieratiek". Ja osobne nemam nic proti ludom co si chcu uzit.. ak je v tom aj daka ta zmyselnost,miniimum romantiky za co sa dnes uz povazuje sex na posteli a nje za plotom alebo vedla kosa pri clube.

jeanny

myslela som to ako protiklad k peniazom a cistym kalkulaciam vo vtahu...ked si pudovo orientovany tak nekalkulujes, ides za tym co ta pritahuje, tak je to aj s romantikou

fgf

no beskyd, ale ten clovek moze byt kludne vegetarian, v tom pripade by dal vzdy prednost chlebu :p A tak isto napriklad mne je na zvracanie z koprovej omacky a niekto ju miluje. Vsetko je relativne :)

a jeanny, bud si romanticka, alebo pudovo orientovana, nie obe veci naraz :)

ah marja

beskyd? Ako citam podla teba vo vztahu nieje zjaden realny cit? To si nabral zkade? Urcite to nemas z vlastnej skusenosti alebo ak hej, tych skusenosti si bud nemal vela alebo si ich mal par ktore zahrnaju zeny, co idu za peniazmi ktorych je sice dost ale myslim, ze krasne, sebavedome, mile a romanticke zeny sa daju najst ked clovek vie co chce:). Ja som skusenosti vela nemal no dajme tomu na 2. krat som nasiel zenu, ktora je tak vynimocna a citmi prekypujuca az sa mi tomu nesce verit :).. sam som si kedysi myslel, ze zeny ktore vedia ocenit romantiku, zmysel pre humor, nehu sa nedaju najst.. no je to len omyl z ktoreho kazdeho muza vyvedie jeho vyvolena zena a podotykam, ze pre kazdeho je tych "vyvolenych" rovno niekolko. To, ze ludia sa riadia aj pudmi je v celku normalna vec. Neviem co z toho robi kazdy vedu.
A este k tym citom. Za seba mozem povedat, ze nic z toho co citim k priatelke neni predstierane, naopak vsetko je realne a velmi krasne. Ludia povrchny, baziaci len po sexe co neni tiez zle pretoze aj pri nom si clovek moze najst zivotneho partnera, nevedia co rozpravaju ked sa snazia rozpravat o citoch. Kto nezazil ten nevie.