Uvítam akékoľvek Vaše názory. :)
Nechcem mať deti, no a čo?
je to kazdeho osobna vec,ci chce alebo nechce mat deti a tiez je podla mna dost nezodpovedne,ked maju "deti" deti a musia sa o ne starat ich rodiaci,ja mam 27 rokov a zatial nemam ziadnu potrebu rodit,moja sestra ma 2, tak viem,ake su to nervy,,mozno raz zmenim nazor
titi, ja ti poviem toľko, je prirodzené, že žena túži po dieťati. ale ak tá prirodzená túžba u nej nie je, nech ho radšej nemá ako by ho mala mať len kvôli tomu, že sa to patrí. Už kvôli tomu nenarodenému dieťaťu.
ani ja nechcem, nikdy som nechcela a mam kamosky, co tiez deti nechcu mat, nevidim v tom ziadny problem... nemam vztah k detom a nie som rodinny typ, asi to bude tym.... no nehovorim, ze sa to za nejakych 5-10 rokov nezmeni, alebo sa nieco nepritrafi...
Kazdopadne, neodsudzujem a neposudzujem nikoho, kto ma trebars vela deti, alebo tiez deti vobec nechce, je to na kazdom a vsetko ma svoje pre a proti samozrejme...
Prosím čítajte aj nižšie uvedené. :) Ešte raz opakujem, nie je to založené na mojom rozhodnutí. Čítala som o tejto téme a veľmi ma zaujala. Neberte to tak,že ja dieťa nechcem. Ano, mam teraz 23 rokov a buducnosť pred sebou a priznavam sa,že najbližších 10 rokov v nej nevidím žiadne dieťa. Ale tým nechcem povedať, že deti nemám rada.
Ak by ste mali v okolí ženu, ktorá by zastávala takýto názor, ako by sa k nej chovali?
Napíšem vám úryvok z tohto článku,je písaný po česky,tak to preložím:
" Ked by som mala byť brutálne úprimná, moje rozhodnutie nemať dieťa nie je založené iba na kariére. Ja proste deti nemôžem vystáť. Vydávajú škaredé zvuky, revú a strašne otravujú. Nedávno ma nejaké dieťa v lietadle dve hodiny otravovalo, kopaním do sedadla. Povedala som jeho rodičom, aby s ním niečo spravili, ale bolo to márne. Myslela som si, že ho roztrhnem!!! Keby som predsa len otehotnela,išla by som na potrat, o tom nie je najmenších pochýb. Ukľudňuje ma predstava, že až sa moji priatelia budú musieť točiť okolo kŕdla vnúčat, ja sa budem plaviť na jachte okolo sveta."
Čo si o tom myslíte :)
Je to tvoje rozhodnutie. Okolie ta zaujimat nemusi. Len si to dobre premysli, aby si neskor nelutovala. Preco ich vlastne nechces?
to je kazdeho osbna vec ked nechce tak nechce, nikoho sa neda donutit k niecomu, len ta osoba ktora ich nechce tak nikdy nebude ani vediet co to je, taku lasku nemoze dat nijakej osobe ako vlastnemu babatku, v starobe to mozno zistis.
lepsie nemat deti ako mat ich len preto, ze to chce tvoje okolie/spolocnost.
treba si len najst inu napln zivota, lebo inak to bude o nicom asi... mozno...
je to tvoj zivot,tak si s nim rob co chces.preco ti ma zalezat na tom,co si o tebe myslia cudzie zeny?