Uvítam akékoľvek Vaše názory. :)
Nechcem mať deti, no a čo?
darika: diky za pekne slova:)) no ako mozem povedat, ze moji rodicia su pre mna antipriklad..v zivote nechcem dopadnut tak, ako oni. Lubim ich, som im za mnohe vdacna, ale dufam, ze v zivote nebudem zit taky zivot, ako oni dvaja..
aluska: to mas pravdu, ze som este nedospela..ale dovolujem si tvrdit, ze nie som nedospela v tom zmysle, ze by som sa spravala detsky, ale skor v tom, ze fakt sa citim byt este velmi mlada na zakladanie rodiny a ako som uz pisala, momentalne si fakt neviem predstavit, ze by som raz vlastnu rodinu mala mat. Ale ktovie, co bude o 10rokov...je to moj momentalny postoj a clovek sa postupne meni, ci uz po fyzickej alebo psychickej stranke:)
alzbee:
dieťa je zrkadlom svojich rodičov, a myslím si, že rodičia, ktorí vychovajú dobrého človeka by mali byť na seba právom hrdí :).
Ináč ani ja sa nechcem vydávať :D. Ale nie z toho dôvodu,že by som trpela nejakou traumou z detstva. Mne ta manželská inštitúcia akosi nevonia, je to len zbytočný humbuk. :) Už som na to upozorňovala aj priateľa a je s tým zmierený,alebo mu je to jedno. :)))
alzbee v tom pripade si este nedospela...
Alzbee
ano,ja som to spominala,ale ja som aj dokonaly pripad toho,ze to,co ide s tebou z detstva,ti moze pomoct pri vychove.Pisala si aj moj pribeh.Denne ozraty chlap,na ktoreho ani otec nemozem povedat,bitky,nadavky,ponizenie,detstvo plne pachu od alkoholu,miesto sedenia otcovi na pleciach...atd atd.
Prave preto som si povedala,ze moje dieta to nezazije.A nemala som od toho daleko,ale...mozem povedat,ze moj syn ma stastne detsvo.Keby sme sa mali pozerat na to,ze co keby,ak by...tak sa ani nenajeme,lebo...co ak by sme po ceste do prace zvracali?
Ty mi len slub,ze ak tu tato stranka este bude a ty raz budes to babo predsa cakat,ze mi to tu das vediet.Ano,svet je plny hrozieb,drogy,vojny,alkohol,znasilnovani,tyrania...ale aj radosti...Nejdem ti tu teraz nieco nanucovat.Uvidis o par rokov.Pa pa
Ani ja nechcem deti. Ako ten pocit, ze rastie v nas maly cloviecik musi byt uplne krasny, je to fakt zazrak, ale nedokazem si predstavit, ze vo velkej miere by odo mna zalezalo, aky clovek z neho vyrastie a navzdy by som sa onho len bala...ved ja by som ho asi ani nikam nepustala, aby sa mu nic nestalo. No a taktiez si neviem predstavit, ze by som raz mala najst muza a ten muz by mi s tym dietatom aj pomahal. Pretoze, zialbohu, z detstva si pamatam akurat tak otca v krcme a znicenu mamu, ktora bola na vsetko sama...pre mna je to uplna rarita, ked chlap pomaha zene-ci uz v domacnosti alebo s vychovou dietata. Tusim Darika to tu spominala, ze 90% si berieme z detstva a u mna to plati 100%ne. Ani vydavat sa nechcem. Proste si nedokazem predstavit mat raz vlastnu rodinu..ja to beriem tak, ze aj tak sa raz kazdy rozvedie. Viem, vcelku chory nazor, ale zial, take mam pocity pri pomysleni na vlastne dieta a vlastnu rodinu.
mozno ze este neskor budem chciet este jedno ale urcite nie teraz! mozno ked budem mat po 30-tke aspon teraz nam maly vyrastie ked studujem a potom sa mozem venovat kariere a nemusim letiet na matersku ja som tiez mala predstavy ze budem studovat, pojdem na vysku, budem cestovat, ale zmenilo sa to ale da sa to aj s dietatom ale nepoznam takeho muza co by deti nechcel mozno ze iba tak si najst taku co ich nechce aby si mohol...kazdy ma tolko deti kolko sam uzna za vhodne aj kedy ich mat bude ci v 20-tke alebo v 40-tke a nemoze to ziadna osoba ovlpyvnit! ale poniektori si naberu na krk viac ako su schopny ich uzivit.
keby kazdy takto rozmyslal ja mam dve nechcem ani viac ani menej maju jedna druhu 16 a 17r nazory sebeckych jedinackou poznam maju radi len sami seba
presne tak, zuzic, ja som stastna, ze mam surodencov. delila som sa s nimi, ked som bola dieta, teraz sa podelime zase, o radosti, starosti, trapenia, surodenci mi pomozu, ja pomozem im.
titi, ja ta chapem uplne, nechaj tak tych, ktori nechapu. mas uzasny cas len pre seba a svoje zaujmy, ked nebudes teraz taky zdravy egoista, tak uz nikdy. citaj, cestuj, studuj, zarabaj, setri, dopraj si. :-)