Uvítam akékoľvek Vaše názory. :)
Nechcem mať deti, no a čo?
tak im urob láskavosť (svojim deťom) a nemaj ich, lebo mať takú matku to tiež nie je žiadna výhra :-p
titi, ja mam 24 a cim som starsia tym menej si viem predstavit, ze by som mala dieta. pacia sa mi-cudzie, ale ja to nechcem. a to mam uzasneho partnera, ktory uz nad detmi rozmysla.nie je v tom snaha o karieru ani nic podobne.je to zle, a dufam, ze casom sa to vo mne zmeni a tiez ze okolie nebude vyvijat natlaky na mna..na druhej strane, je to aspon trochu zodpovedne - spytat sa samej seba co chcem naozaj a kedy.
titi toto je slovensko nie india, ze chodime nahy a biedny, a tie deti co sa posmyskli, ale su z lasky, lebo to nieje len s kamaratom tak co su podla teba odkundesi?
Ja mam 32 rokov a 4 rocnu dceru.Vzdy som mala rada deti ale cudzie.Pohras sa s nimi pomaznas a vratis. Nevedela som si predstavit mat svoje.Ked sa niekto opytal na deti tak ze az po 30tke.Az raz to som mala v 28 rokov som zistila ze som tehotna.Najprv som bola v soku ale potom som sa zacala tesit.A teraz by som Nikolku nevymenila za nic na svete.Ten pocit ked mi uprimne povie maminka milujem ta sa neda opisat.Je pravda ze je aj zla a vymysla a bez priciny reve-ma taky nechutny plac ze ma ide porazit.Ale nevymenila by som ju zanic na svete.Ale jedno dieta mi uplne staci druhe by som asi uz nechcela.V robote mam 2 kolegyne co maju po 50tke a nemaju deti.Jedna si ich nahradza psami a druha mackami.S inymi kolegynami preberame deti,vnucence ake maju pokroky oni zase o svojich zvieratach.Ale ani jednej som sa nepytala preco nema deti.Ani mi to nenapadlo.V zivote sa predsa moze kazda zena rozhodnut ako chce je to iba na nej a co povedia druhy to by som neriesila je to iba na nej.
Neznamena,ze dieta nepripravenych rodicov a tak isto,dieta nesplodene z lasky,tym moze nejak trpiet.Vela,velmi vela deti je splodenych nahodne,proste tak,ze...stalo sa,vychovame.Su aj pripady,ze cele tehotenstvo su partneri zmateni a v ten moment,ked si babatko donesu domov,sa vsetko zmeni.
A co sa tyka Indie,tam nejde o to,ze deto su plodene z nelasky,ale o to,ze India,ako aj vela krajin,patri medzi tie,kde zbsolutne odmietaju akukolvek ochranu.A nehovorim o preruseni.Je to chudobna krajina,preto tie deti takto koncia.
Jednoznačne som toho názoru, že deti by mali byť spolodené z lásky, v čase keď sú nato partneri pripravení, či už psychicky alebo po materialnej stránke. Ved si vezmite za príklad takú Indiu, žije tam vyše MILIARDA ľudí!!! Myslíte si ,že všetky tie deti boli počaté z lásky??? Možno tak 2%. A ako tie deti skončia??? Tak že musia vo fabrikách zarábať od útleho veku a živiť mnohočlennú rodinu, alebo žobrať, kradnúť, zabíjať a bohvie čo ešte. Samozrejme že je tam iná kultúra, iné tradície. Ale ked si predstavím život tamojších detí a tých našich,tak mi je smutno :(.
slobodna, tak to byva. Ale je na kazdom ako sa rozhodne. Ked nechce mat deti, nech ich nema. Deti by mali byt plodene z lasky a chcene, potom sa to odrazi aj na ich vychove.
slobodna uplne suhlasim.
Vidno aká nespravodlivosť je na tomto svete, niekto by dal za to neviem čo a nemôže ich mať a mnoho žien, ktoré deti mať môžu dobrovoľne tento dar odmietajú. Neodsudzujem, ale nechápem, na čo to sem vypisuješ, resp. sa s tým verejne chváliš.