Ahojte, mam taky problem, teda aspon pre mna je. Prave riesime s priatelom otazku stahovania. Byvame v malo bytiku, ale kedze sme studenti a v priatelovej rodine sa vyskytli nejake trapenia, a teraz aj financne problemy, musi a aj chce pomahat mamine a sestram aj financne hoci sam nema dost penazi ani na to aby prezil....., prave preto sa potrebujeme prestahovat, do bytu k niekomu, vyjde to lacnejsie, ked budeme v byte 5 ludia ako ked sme dvaja...., lenze problem je v tom, ze sa bojim ci to psychicky zvladnem, nemam rada spolocnost, mam rada svoj klud, pokoj, a to aj priatel..., bojim sa ze to tam nevydrzim, lenze ak ostaneme tu, tak priatel nemoze pomoct rodine....., viem ze je malichcerne riesit moju psychiku oproti ich problemom rodinnym, ale u mna sa striedaju take obdobia, ze najradsej by som pomohla aj im tymto, a potom prave to sebecke obdobie, ked chcem mat svoj klud....,som uz z toho zufala, mam chut buchat si hlavu o stenu ked si pomyslim ze musim byvat s viacerymi cudzimi ludmi
byvanie
no asi bude musiet, este nemam opzistovane co s tou hypotekoum, kedze papierovo som len brigadnik, a to mi nikde v banke na to hypoteku nedaju, takze jedine riesenie je scez stavebne sporenie, a neviem zatial ake su tam uroky, kedze nasmu poradcovi sa neda uz tyzden dovolat....., no uvidime co bude, bojim a aj tohto, lebo je to zavazok na par rokov...... no uvidme, ja som strazsne nerozhodny clovek...
no a takto ako si to napisala to nepojde?
Ono by najom aj hypoteka asi bola za jedno, len je to otom hlavne, ze hypoteku by som platila ja, a priatel by mi prispieval nejakymi peniazmi ako najomnik,neisli by sme pol na pol.... daval by mi menej ako doteraz ked sme sa skladali na najom, on potrebuje usetrit, ja nie, mne rodicia daju nejake peniaze, a celkom dobre zarobim....bolo by to take nudzove vychodisko, a boli by sme sami nadalej, priatelovi by sa znizil najom, a mne by ostalo nieco moje......, pokial sa s priatelom rozideme, nemusime riesit ziadne vyrovanania, ak ostaneme spolu, tak je jedno kto to zaplatil, bude to aj tak nase.....
a kolko platite najom? A kolko by ste platili hypoteku?
dionee dakujem za nazor, a s rodicmi urcite byvat nebudeme a nechceme, ani moja mamina by to nedovolila, hoci mame velky dom a otec by bol rad, ale viem ze to nerobi dobrotu, a ani ja by som to nechcela, mam svoju domacnost uz vyse roka, vsetko mame nastavene pre seba, takto sm to vzdy chcela, a som spokojna..., a s rodicmi by ani nebolo mozne byvat, kedze mame skolu a tu nemame v mieste bydliska, lenze najom ked sme sami dvaja je velmi drahy, a udiali sa nejake veci, a preto sa nestiha platit, tak riesime inu moznost, a ja uz fakt neviem co spravit.....
janka ja by som tiez nebyvali s cudzimi ludmi.
Uz kamoska byva so styrmi babami a ma tam peklo.
A ste par, musi sa najst ine riesenie. Budete sa brat a potom mat dieta , zas budete hladat nieco pre seba.
Ja by som nebyvala ani s rodicmi. To nemate svoj klud, stale stale budete brat ohlad na spolubyvajucich. Ako pises mas svoje ritualy ktorych sa musis vzdat. O com bude vas den?
Aj ja ked som uvazovala ci ist byvat k rodicom, vsetci dospelaci mi radili NIE. A aj ja co poznam ludi co byvaju s rodicmi, tak sa hadaju.
Kazdy by mal mat svoj domov, svoj klud.
darika, nasi keby mali, tak by byt kupili uz davno, tolko nemaju, mohli by mi akurat pomoct urcitou sumou splacat hypoteku pokial nevystudujem, co uz nebude dlho, a zarobim dost, takze by mi to vychadzalo...., a podla mna je jedno, ci vyhodim tie peniaze na najom niekomu cudziemu alebo to preplatim na urokoch, byvat musim tak ci tak, a takto by mi nieco ostalo, byt by som kupila len ja, priatel by mi platil ako moj najomnik, mensiu sumu, ale aspon nieco, aby som vychadzala a aby sa on necitil blbo ze byva niekde zadarmo, lebo to by ani nechcel......, tak uvidiame ako to poriesime, lebo zatial nam vsetky byty padli, ja neviem ci my sme taki narocni, alebo uplne ini ako ostatni, lebo vsetko co sme zatial videli bolo otrasne,tam by som nebyvala ani zadarmo, nieto esdte za to platit, no strasne podmienky, skoro ako pre bezdomovcov, a pytaju za to nehorazne peniazze......
Janka
Keby som ja moju mamu pocuvala vzdy,ked mi nieco navrhla,moj zivot by bol iny,krajsi,jednoduhsi...Rodicia zvyknu mat pravdu hlavne vdaka skusenostiam,aj ked...niekedy sa nam to nepaci.A po nejakej dobe prideme a povieme "Keby som ta vtedy pocuvla"
Janka,vy dvaja si musite najprv uvedomit,ze splacat hypoteku je na dlhu dobu a tym padom si musite byt isti sami sebou.Ale to uz asi rodicia prekukli,inak by vam to neradili.Pokial by vam ale mohli oni pomoct,zoberte ponuku.Nepreplatite tolko ako vyhodit do banky.My,ked sme kupovali byt,manzel si pozical od mojho otcima.On mal a nedovolili ist do banky.Mali by ste si v takom pripade sadnut vsetci styria.Ale...vy chcete ist byvat s niekym,aby ste usetrili,takto vas to viac bude stat.Ale...mate svoje.
Ahojte, jaaj vsetko sa to zase skomplikovalo......, vcera mi volala mamina, a vecer aj tatino, nezavisle od seba mi obaja ponukli, ze radsej daju pritelovi oni tie peniaze akoby sme mali ist prec s niekym cudzim byvat, ze mu radsej pozicaju a volakedy im to vrati.....,tak som mu vysvetlila ze to neprichadza do uvahy, ze to by priatel neprijal....tak mi este otec navrhol, ze sa mi popyta na hypoteku, kedze mam sporenie a dostala by som ju, len nevieme za ake uroky....., ze radsej si mam kupit byt, aspon mi nieco ostane.....viem ze je to nase rozhodnutie, ale tiez viem, ze moji rodicia ma poznaju najlepsie, a msylim ze aj priatela maju uz prekuknuteho a vedia aki sme...., vobec neviem co teraz, teraz sa toho stahovania bojim este viac, aj ked uz som sa s tym zacala pomaly zmierovat....
To Denz:
Pokial opat mienis vsade po temach urazat ludi (je mi fuk koli comu), opatovne dostanes ban.
Na uvazenie ci tu niekto robi zlotu som tu ja. Takze reportuj ak sa ti nieco nepaci.
To, ze sa zacnes navazat do niekoho zato, ze vyjadril svoj nazor (aj ked nie zrovna vhodnym sposobom) sa dostanes dalekoho pod jeho uroven ako spomenula darika.