Ahojte, mam taky problem, teda aspon pre mna je. Prave riesime s priatelom otazku stahovania. Byvame v malo bytiku, ale kedze sme studenti a v priatelovej rodine sa vyskytli nejake trapenia, a teraz aj financne problemy, musi a aj chce pomahat mamine a sestram aj financne hoci sam nema dost penazi ani na to aby prezil....., prave preto sa potrebujeme prestahovat, do bytu k niekomu, vyjde to lacnejsie, ked budeme v byte 5 ludia ako ked sme dvaja...., lenze problem je v tom, ze sa bojim ci to psychicky zvladnem, nemam rada spolocnost, mam rada svoj klud, pokoj, a to aj priatel..., bojim sa ze to tam nevydrzim, lenze ak ostaneme tu, tak priatel nemoze pomoct rodine....., viem ze je malichcerne riesit moju psychiku oproti ich problemom rodinnym, ale u mna sa striedaju take obdobia, ze najradsej by som pomohla aj im tymto, a potom prave to sebecke obdobie, ked chcem mat svoj klud....,som uz z toho zufala, mam chut buchat si hlavu o stenu ked si pomyslim ze musim byvat s viacerymi cudzimi ludmi
byvanie
dik, darika :)
no,jajka to vystihla uplne.Janka,precitaj si to od nej a 3x a prides nato,ze ma pravdu.
si pisala, ze oni maju rodinne problemy, ty mu len tym strachom pridavas zbytocne stresy, ved sa ukludni, urcite ti to povedal len preto ze je v strese. nesmies sa stale na neho spoliehat, musis byt opora sama sebe. kolko ludi ma obrovske problemy a musia ich riesit sami. ty mas len strach z noveho, neznameho. riesis problemy ktore este ani nie su.
ty si najprv zorad co chces a co nie.Jeho chces?Preco?Lebo ti bol nablizku,alebo lebo si ho mala rada.Aj to je rozdiel.Ak tam bol aj vztah a laska,mala by si si najprv s nim vyriesit problem.Skolu dokoncis,neboj,len mas teraz nervy na vsetko,ale ked sa rano zobudis,a potom dalsie rano,tak ta to prejde.
neviem ako sa zariadim, vzdy som bola sama, mala som rada samotu, ale teraz som si zvykla na neho, konecne ma mal kto pochopit, obbajt, utriet slzy, teraz uz nema kto, placem sama, nemam sa s kym porozpravat......., neviem ako vsetko vyriesim, ako to poviem nasim,statnice su uplne v hajzli, koja praca tiez, kedze nemam kde byvat......
moj prvy dojem bol ze ta odpisal, ale na druhej strane, ak sa takto citis casto a stale si v strese a prenasas to nanho ani sa mu necudujem...pozbieraj sa, bud to chces, alebo nie. ak nie, nenut sa do toho, ked vies ze na to nemas. ak ano - zivot je najma o kompromisoch, nie je to natrvalo, mozes ziskat cenne skusenosti. ale je to len na vas, pa
a nehovor ze nechas skolu, vies ze to nie je pravda.
asi si o tom moc rozpravala a on si povedal,ze nie je tvoj opatrovatel.Vies,mne to pride tiez take detske.Ved si dospela zena,tak ako si myslela,ze by ta mal psychicky drzat?Pred druhymi ta drzat za ruku?Janka,vysvetli mu to,pokial ti on za to stoji.Zena je skor ta,ktora sa bude starat,ale chlap nie.Vidis,este ste ani nezacali a uz je problem.A co potom?Toto nie je dovod na rozchod.Teraz by si mala zahodit hrdost a ozvat sa.
uz nemozem ani skusit, uz je to pase, vykaslal sa na mna.......poznam seba a svoju psychiku, viem presne ako by to vyzeralo, chcele som len jeho podporu ale nestojim mu uz ani preto......, uz nebudeme skusat, serie na mna, ani sa na mna nepozrie.........
Janka,ja mam len pocit,zesi okolo toho mozno moc rozpravala a jemu to uz zacalo liezt na nervy.Stale si spominala,ze sa bojis,a mozno on to uz nezvladol.Vies,niekedy netreba predbiehat,ked nevieme co a ako to pojde.Ved niektori ludia su uplne v pohode.Mozes najst priatelov.Ved nemas ist do vezenia.Preco sa toho tak bojis?Ja som sa ta pytala,ci ste si isti sebou,pamatas?Neomyslaj o tom moc a skus to.Odist mozes hocikedy.
ja som mu povedala ze tam pojdem ale ze budem potrebovat pomoc od neho, ze urcite budemmat depky, chcela som ho pripravit nech sa tam potom zbytocne nehadame, a on mi povedal ze to akceptovat nebude......, ze si mame hladat kazdy nieco sam, ze on mi pomahat nebude......., ja tu sama nevydrzim, viem ako som dopadla prvy semester, keby ho nemam aspon na dialku, tak uz davno nestudujem, takze nema zmysel tu ostavat, nevydrzim tu sama, a este s cudzimi ludmi na byte.....asi ma drbne, vsetko pre mna koncilo.......