Lymfatické uzlihy/Hodkinston

damian

The cure for cancer will not be found under the microscope, it's on the dinner-plate.
Biochemist Paul Stitt

preklad: 'Liek na rakovinu sa nenajde pod mikroskopom, lebo je na taniery'. Biochemik Paul Stitt.

lorrie

Pre Alu:
rádio som znášala v pohode, hrozne ma bavilo to čakanie pred tým, všetci sme tam boli kamaráti, pokecali sme, každý deň sme sa tam stretli... Trochu únava, inak vôbec nič, tuším som mala sucho v ústach alebo už si to dobre nepamätám. Áno, pracujem, už 3 roky a nežijem ako predtým - žijem lepšie ako predtým

lorrie

Ešte pre Jajku:
chorobu mi zistili v druhom štádiu, neodpadla som nikdy, ani neviem teda, že by niekto odpadával. Kľudne sa pýtaj, čo chceš, nei je problém. Ja nie som doktor, takže neviem a aj mi to bolo jedno, že čo bola na tej krvi zlé, každopádne začalo to tým, že bola stále zlá krv. Biopsiu mi nerobili, až potom na oddelení mi vybrali uzlinu na histológiu a bola som jasná :)

lorrie

Takže pre Jajku:
Naskôr som mala hrčku, dosť dlho (niekoľko mesiacov) som to zanedbávala a pridávali sa aj iné príznaky, ovšem vtedy som nevedela, že sú to príznaky... Hodgkin postupuje pomerne rýchlo, NonHodgkin sa prejavuje pomalšie a dlhšie, tiež preto je oveľa horšie liečiteľný. Ale dobre ti radí Ala, zober sa a choď doktorovi, tu nie je na čo čakať. Zmena stravy ťa nezachráni. Damian chorý nebol, nič o tom nevie...

anonym_11083

lorrie,ako si znasala rádioterapiu?Idem na nu od pondelka. A robis niečo preto, aby sa to neopakovalo?Pracujes?Žijes ako predtym?Ja verim, ze už som na najlepsej ceste a ze ta radio nebude taka hrozna ako chemo.ahoj

anonym_11083

Jajka,nečitala som od začiatku tvoje problemy, ale v KAZDOM pripade chod so svojimi otazkami k lekárke, az tam budes spokojna. Ziadaj si komletne vysetrenie, mas nan narok. Alebo sa sustred priamo na tento problem a ziadaj o vysetrenie. Uzliny ti prehmata ,krv je velmi doležita, ja som nemala v začiatkoch hmatatelne uzliny az vysledky z odberov ukazali problem,pred odbermi som bola na CT,tam to bolo jasne, ze su v medzihrudi uzliny, ale zasa az na zaklade odberu uzliny, ktora putovla na histologiu sa Hodkin potvrdil. Nedaj sa ukludnit nami . VYSETRENIE JE DôLEZITE!A ISTOTU, ZE NIč NEMAS TI NEMôZEME DAT MY, ALE LEKARI! NEčAKAJ!

jajka

lorrie si tu este? alebo ak je tu niekto este pripojeny, moze mi odpovedat na tie otazky, ktore som polozila lorrie?prosim, som zufala, neviem co mam robit,