Je lakomý alebo šetrný? Kde je hranica?

Príspevok v téme: Je lakomý alebo šetrný? Kde je hranica?
Magda36

Mám priateľa a z jednej jeho stránky som už dlho v rozpakoch.
Kde je hranica medzi šetrnosťou a lakomosťou?
Priateľ má vyše 40 (ja 36), slušný príjem, je IT technik s solídnej firme, je rozvedený, bezdetný. Býva vo svojom byte v paneláku, auto má firemné.
Sme spolu niečo vyše roka, nebývame spolu, ale často som uňho cez noc.
1. Nedokážem ho primäť k tomu, aby si kúpil (a nosil) oblečenie aspoň trochu k svetu. Nosí vystrapkané nohavice, roztrhané vyťahané lacné ponožky, zožmochlané tričká, umelé mikiny na holom tele (občas to príliš nevonia). Topánky vyzerajú ako z výpredaja u vietnamcov. Vyhlásil, že on sa v tom dobre cíti a že je to jeho vec.
2. Jeho byt nesie obodraného ducha 80-tych rokov, vystrapkané fľakaté koberce, otlčený nábytok, šnúry a káble,..
Napríklad, o zhrdzavený, zanesený odkvapávač sa bil ako lev. Vraj nič nepotrebuje. Upratuje minimálne.
3. Ani raz som nedostala kvety.
4. Ako darček som raz dostala bonbonieru.
(Ale keď som potrebovala s niečím pomôcť, pomohol mi.)

Čo si o tom myslíte ?
Dá sa na to zvyknúť ?
Dá sa čakať, že by sa to zmiernilo ?
Je to v tom, že mu práve ja nestojím nestojím za trochu snahy ? Naschvál nepíšem o iných stránkach nášho vzťahu.

alena22

teraz sa smejem na tom príspevku že ťa bavia sukničky,farby,vysoké topánky,to som presne ja!!! Môžme si podať ruky,niekedy si pripadám ako kráska a zviera ked sme niekde v obchodáku..)))

Magda36

Ve´d práve...
Necítim sa v takom prostredí dobre.

Vlastne je výsledok taký istý, nech už je príčinou stavu pre mňa čudácky životný štýl alebo ono obávané lakomstvo.

alena22

Ahoj Magda,úplne ti rozumiem,mám o 20rokov staršieho chalana sme spolu 6 rokov a týmto istým problémom som musela prejsť aj ja!!! Je nemoderný,topánky hrôza,svetre taktiež,ale berem to z inej stránky! Je to ten najúžasnejší a najrozum.chlap akého som kedy poznala! Bud rada že nemáš namysleného modela s ktr.by si to mala oveľa horšie! Ale ja som to vyriešila veľmi jednoducho! Povedala som si STOP! Som moderné dievča,rada sa obliekam eleganne,niekedy až vyzívavo,tak som musela seknúť s tým jeho štýlom! Povedala som mu ak sa o seba nebude starať,jednoducho ho nechcem a to zabralo! Nie úplne tvrdo,ale pekne sme sa o tom poroz.,že mi to vadí a že je oveľa krajší ked má na sebe to čo mu vyberiem ja.Sem tam mu kúpim nejaký pekný svetrík,v lete mu rada kupujem tričká a tak,skús sa s ním porozpr.možno to pochopí,pekný deň zatiaľ..

Magda36

Skúšala som s ním o tom hovoriť. Náznaky boli nanič :-) tie ignoroval (je chytrý, samozrejme nechápe len to, čo nechce chápať). Valný úspech ten rozhovor nemal (podla mna), ale kúpil si jedny nové nohavice a mikinu.

Vyrozumela som, že pre tento problém sa rozišli aj s predchádazjúcimi dvomi priateľkami.

Denzovi: Ak nechváli, čo sa mu nepáči, tak sa mu to páči :-)).. čo ja viem.
Asi sa k sebe nehodíme, mňa bavia sukničky, podpätky, farby..

Jarino

skusala si sa s nim o tom porozpravat? skus mu nejak mierne naznacit ze chodi v zastaralom a nemodernom obleceni..ale vies starsi ludia maju isty zvyk a ak nechce nieco vo svojom dome prerabat mozno preto lebo by sa tam potom necitil ako doma.. (moj nazor)

Jarino

zareagujem na toto
"Ešte prosím otázočka: Čo myslíš, ak som si na to nezvykla (nezmierila sa s tým) za rok, je šanca, že to zmierenie sa nastane neskôr ?"
podla mna nie