Často sa objavujú vo fórach otázky na túto tému a keďže som tým prešla,rada odpoviem na vaše otázky.
Žalúdočné problémy-Helicobakter pilori
Kde zoženiem kardamon
Helicid je na predpis? Čo ti pomohlo na HP keď sa ti to upravilo
sarkan:ten kašel môže byť naozaj z refluxu.Kyselina vystrekuje až hore a to je ten pocit odkašlať si.Ja mám už chronický zápal žalúdka,reflux,eróziu pažeráku...
HP mám stále ale v malom množstve,teda nerobí až také problémy...Ja som sa dlho liečila a aj zanedbala na 3 roky,teraz je už fajn,ani zápach,ani zvracanie...sledujem si stravu a podla potreby užívam helicid,takže žalúdok je relatívne spokojný...Pri zápachu som čistila žalúdok,pila zázvorový čaj a žula kardamom(indická korenina)
Ethel a ako si vyliečila HP, alebo ho ešte máš? Zapácha ti z úst? Čo ti pomáha aby nebolo cítiť ten zápach
sarkan, nic neboj. aj mne sa to zdalo hrozne, keby si si cital moje prispevky na teme "traviace problemy, nafukovanie" tak mam toho viac. HP ma vela ludi a tiez s tym spojene vredy..ja som na gastre nebola,tak ani neviem,ci ich mam..mozno ano,ale bojim sa toho vysetrenia,hoci vraj nie je take hrozne. HP sa polieci,vidis,ja uz sa mam lepsie. potom daj vediet,ako si dopadol.ja mam o mesiac ist tiez na kontrolu,ale len na krv.podla vysledkov asi uvidi,ci pojdem na gastro.dufam ze nie.
ja sa zase nebojim vysledkov, ale vysetrenia :((
chudnutie je normálne pri tejto dg.Po gastroskopii budeš múdrejší, neboj sa dopredu..
babenka: nieco som si cital na nete a normalne som mal strach z toho najhorsieho. Mam 25 rokov, tak dufam, ze to nebude nic vazne. V krvi mi zistili pozitivneho helikobaktera a teraz idem za mesiac na gastro. Mam skor strach z vysledkov, ako z vysetrenia. Tak len dufam, ze to bude v poriadku.
sarkan, je to uplne normalne. aj ja som chudla a chudla...mala bolesti zaludka, hnacky...hoci som raz jedla viac, inokedy pre bolest zaludka menej,stale som chudla...osobne mi to vyhovovalo...teda to chudnutie, len tie bolesti nie. a ked mi zistili HP, a nasadili ATB, tak potom som zacala priberat...skoda. aspon vaha sa mohla zachovat. aj ty, ak zacnes s liecbou a zaberie, tak by si sa mal vratit k svojej povodnej vahe.