Žalúdočné problémy-Helicobakter pilori

sarkan

Je normalne, ze pri problemoch so zaludkom som schodol 5kg v priebehu 4 mesiacov? Mavam niekedy stres v praci a nechut do jedla. Teraz v poslednej dobe pocitujem kyselinu v zaludku.
Vdaka.

ethel

žalúdočné problémy sú väčšinou na jar a jeseň.Odporúčala by som ti navštíviť gastroenterológa a nasadiť liečbu na HP ak je ešte pozitívny v organizme.

korka

Ahojte,ja som sa tiež liečila na HP.mávala som strašnú kyselinu a zlú chuť v ústach, hlavne vzadu na jazyku.Čokoľvek som zjedla mi v žalúdku "vadilo".Absolútne najhoršie boli sladkosti.Jedla som už len minimálne,ale to bolo ešte horšie, lebo ma zas zožierala kyselina.Prepadlo ma to v stresovom období (práca) a aj po preliečení liekmi ma príšerne bolievalo na pravo pod rebrom.Tvár som mala samý zapálený vred a červený fľak, ktoré sa vôbec nehodili.Skúsila som najdrahšiu kozmetiku,ale nič.Keď som opustila túto prácu a ostala 2 mesiace doma,problémy sa pomaly vytrácali.Sú obdobia -jar a jeseň,kedy cítim, že mám zvýšenú tvorbu kyseliny,ale nejako to vždy samovoľne prejde.HP niekedy nechce vymiznúť ani po liekoch,preto je treba kúru aj viac krát zopakovať,ale podľa mňa staačí radikálne zmeniť svoj životný štýl.Odkedy jem pravideľne v malých dávkach je to ok.A pomohlo mi tehotenstvo.Veľmi som sa toho bála s takým rozháraným a neposlušným organizmom,ale hormonálne zmeny a pozitívne myslenie mi ukľudnili aj žalúdok.Môžu tam byť aj dedičné predispozície,keď že aj môj otec a aj jeho otec trpia na rovnakú vec (opakovaný HP,vredy,kyselina,žalúdok,ktorý určité veci v strave neznesie)

wanda

pre babenku myslim, ze preto stavu treba pit, lebo ta stava zo zemiaku potiahne sliznicu zaludka ochrannou vrstvou. Kebyze zjes cely zemiak, tak ten efekt by asi nebol dostatocny. Ta stava sa nedochucuje nicim, da sa na nu zvyknut

giv

ak máš HP,tak budeš užívať 3-aj kombináciu liekov ATB. prejavuje sa to podobne, ako píšeš,tak to bude asi to. na gastre ti ti ešte potvrdia a zistia, či nemáš aj vredy.

sarkan

Zdravim Vas,
vcera ma moj lekar objednal na gastrofibroskopiu. Schudol som v priebehu 3 mesiacov 5 kil a mavam niekedy bolesti v zaludku, hlavne po jedle. Skor citim taku nervozitu na zaludku. Uz dva mesiace mam vsak aj neprijemny kasel. V krvi mi zistili, ze mam v tele protilatky na helikobaktera. Poradte mi prosim, co nasvedcuju moje priznaky k akej chorobe, ako sa to vlastne lieci?
Vopred velmi pekne dakujem za rady.

jaja

Ďakujem za rady. Mari máš pravudu,akné je zlá vec, každú chvíľu sa mi na tvári niečo bolestivé vyhodí a trvá to aj 6 týždňov, kým jedna vyrážka zmizne.Tebe to na tvár pomohlo? Asi tú liečbu s tými antibiotikami podstúpim. Keď sa ten bacil nevylieči, začnú sa vytvárať vredy a následne môže spôsobiť rakovinu. Ak mi to náhodou na tvár nepomôže budem veriť, že časom áno. Rozprávala som sa s kamarátkou, čo pracuje v lekárni, vravela, že počas toho týždňa mám brať aj 3 tobolky probiotík alebo acidophilus + vitamín B. A poradila mi, že nech nečakám, nech to začnem.Mám obavy z tých vedľajších účinkov, ako organizmus zareaguje na taký prísun liekov :-(

mari

Ale vidis, ja druhych od tej liecby neodradzam. Clovek si sam musi zbierat zivotne skusenosti. Len je dolezite, ked sa z chyb poucis.

babenka

nemozes napisat aj teraz? bola by som rada,ja sa zaujimam aj o prirodne liecby,alternativne a o to,co pouzivali nasi stari rodicia.