som veriaca,ale len posledne tyzdne ma to tak dost chytilo...zacinam rozmyslat o bozich prikazaniach a teda aj o smilstve,ci je lepsie so sexom pockat do svadby....ale vezme si ma niekto?existuju v tejto dobe chlapi,muzi ktori su na tom podobne?alebo je to len akasi krestanska naivita?kde pozriem tam same rozchody,rozvody,kazdy kazdeho podvadza.....co je vlastne laska??ako ju nadobudnut?ako budem vediet ze je ta prava???
sex po svadbe?
egresko- to tvrdia o svojich partneroch podla teba????
Nie tak nahodou o tych co prelietavaju a desat bab pozna toho jedneho a naopak???
Ja sa na manzelku nestazujem...ak by to tak bolo..ani si ju nevezmem a som rad,ze som ju spoznal pred svadbou.
strejdo: ano ako priklad pre neveriacich ludi je to sice peekne,ale pre nas co vniname aj Boha je to nic...nepresvedcive
ok, tak ani krestanskych manzelstiev potom.
malaalam
urcite sa pre lasku neberie 50% rozvedenych manzelstiev.
Fallo tak od toho su ludia aby sa o taky veciach rozpravali. Ved tu citaj tie temy zenati vydate mali sex aj rped svadbou aj po svadbe a stale su s niecim nespokojny, jeden tucny , druhy ma velke usi treti maly penis, stvrtej sa paci kolega a tak to ide dookola. A urcite nie preto ze by nemali sex pred svadbou, mozno prave naopak ved v tom mainstreamovom mysleni musi byt vsetko dokonale, usi, prsia , penis, sex ci zadok. Ale zial ludia dokonali nie su. A preto si myslim ze su daleko dolezitejsie veci pre pevny vztah ako predmanzelsky sex. A musim povedat ze toto forum je len toho dokazom.
Strejdo- to je dobre:)...suhlas moj mas :)
lucia spol, vy stale hovorite ze do manzelstva sa ma ist po psychickom spojeni, ale to je aj milovanie..Ved je to uplne normalne, tak ako z clovekom zdielm svoj cas, myslienky, lasku, tak aj svoje telo, ved je to normalne a take pekne..
a egresko, ktore manzelstvo je zalozene na sexe? vsetky, ktore to robbili pred svadbou?!? ale kdeze, ludia sa beru z lasky, preto ze sa spomu smeju, chcu si budovat spolu buducnost, maju rovnake konicky..ci si myslis ze len krestania sa beru pre lasku??
Lucia987, chapem tomu, co si pisala a to uz len preto, ze este si sex nemala, ale potom , ked zacnes zit aj sexualne, tak zmenis nazor a otvoria sa ti oci.
Ved sex je normalnou sucastou zivota, ako stravovanie, dychanie, atd. Je to pud sebazachovy a je v nas geneticky zakodovany, ked nechces sex, odmietas sameho seba (nehovorim teraz o knazoch, mniskach atd. ).
Ze niekedy sex pred svadbou nebol??? Bol stale a aj bude, len sa o tom nehovorilo nahlas, ako teraz, lebo to bolo proti ...blaablaaa...
Prirovnam sex pred svadbou s autom, trochu humorne na odlahcenie ovzdusia. Ked si ides kupit nove auto, tak prides do predajne a povies :"Toto auto chcem", alebo prides a povies:"Mal by som zaujem o toto auto, mozem si ho najprv vyskusat a zistit, ci sa v nom citim dobre a ci mi vyhovuju jeho vlastnosti?"? Aaaalebo, ked mas auto, ale nikdy si nejazdila, samozrejme, ze pojdes najprv do autoskoly, nejaky mesiac, dva sa budes ucit, dostanes vodicak a mozes jazdit ;). A tak je to aj so sexom. Mas partnera istu dobu, spoznavate sa po kazdej stranke, samozrejme aj po sexualnej a nakoniec dostanes "vodicak"- v nasom preklade SVADBA.
Co v pripade keby si ten vodicak nemala a isla by si jazdit? (v preklade- Co keby ste sa najprv vzali a az potom by ste sa milovali?) Taaak bud by si to zvladla a isla rovno po ceste, aaalebo na prvej zakrute by si to nadrbala rovno do stromu a hovorila by si si:"Aaaach ja hlupana, preco som najprv neisla so tej sutoskoly???".
Tak mi povedz, ked uz som to takto vulgarne prirovnal k jazde na aute, co je lepsie, vyskusat si to pred svadbou a ist do toho s pocitom, ze :"Ano vyhovujeme si po kazdej stranke", aaalebo pockat do svadby a trpnut s myslienkami :"Co ked mu nedokazem dat to, co odo mna bude chciet, alebo naopak, co ak on mne nebude vyhovovat, co potom??? Ved svadba by mala byt len raz v zivote a co Boh sojil, clovek nerozdeli. " Mozes namietat, ze sex nieje najdolezitejsia vec vo vztahu. To ano mas pravdu, ALE je dolezity.
egresko--som zvedavy ked sa raz ozenis a zistis,ze tvoja zena to nechce s tebou,lebo jej nevyhovuje tvoje naradie,alebo podobne.
Sex je dolezita sucast partnerstva...
To bez toho by uz bolo asi len ako priatelstvo casom a co dalej???
Lulu kolko percent spi az po svadbe to neviem. Tvrdenie vsak ze sex pred svadbou nejakym sposobom posilnuje manzelstvo je klamlive. Manzelstvo zalozene len na sexe dlhdobu trvacnost nema preto statistiky hovoria jasnou recou t.j. rozvodovost stupa so stupajucou primiskuitou.
Ano mas pravdu volakedy bola nizsia.