som veriaca,ale len posledne tyzdne ma to tak dost chytilo...zacinam rozmyslat o bozich prikazaniach a teda aj o smilstve,ci je lepsie so sexom pockat do svadby....ale vezme si ma niekto?existuju v tejto dobe chlapi,muzi ktori su na tom podobne?alebo je to len akasi krestanska naivita?kde pozriem tam same rozchody,rozvody,kazdy kazdeho podvadza.....co je vlastne laska??ako ju nadobudnut?ako budem vediet ze je ta prava???
sex po svadbe?
Sex po svadbe je kresťanský výmysel, ktorý síce má za istých okolností opodstatnenie, ale pre telesné zdravie a duchovný rozvoj nemá žiadny význam sám o sebe.
Sex je nádherným prostriedkom pre zlepšenie života, pokiaľ je vykonávaný s čistou a úprimnou láskou a nie pre potešenie s každým. Podvádzanie, smilstvo a iné podobné javy sú odsúdeniahodné a múdry a vyvinutý človek sa ich vyvaruje. Čakať však so sexom na svadbu len kvôli prikázaniu samotného je naivita a hlúposť.
Ja som veriaca 18 ročná panna a neplanujem sex v blízskej budúcnosti...
Koľké baby sa oddajú chalanom z "lásky" a potom, keď sa on nabažil tak ju odkopol..nič nové to nie... koľké čo tu píšete ste v živote spali len s jedným, len s tým svojím? hmmm (nechcem sa nikoho dotknúť a ČESŤ VÝNIMKÁM)
a to že zlý sex (taký podľa mňa neexistuje) alebo nedostatok sexu spôsobuje nervozitu, to je taká kravina, ktorá platí hádam len u ninfomaniek...čo bude autor/ka tohto príspevku hovoriť, keď bude starý a sex akosi zmyzne, čo sa bude o zem hádzať, alebo skočí z mosta???hmmm, rozmýšľajte, čo čom je vzať? o sexe, či o duchovnom porozumení...keď nebude krása, sex, tak čo vám ostane?
kerynka, aj zeny co maju sex pred manzelstvom maju hodnotu a nepodcenuju sa. Nie kazdy sa ozeni a vyda v 22 rokoch.
kerrynka- len aby si nebola sklamana v posteli :)
Drzim palce :)
Ja mám 22 rokov, o dva týždne sa vydávam. A ešte som nemala s nikým pohlavný styk =) Veľmi sa teším, že aj keď som postavila vysoko laťku, tak som našla muža, ktorý to rešpektoval a tak sa môžeme spolu tešiť na náš svadobný deň. Sme si obaja veľkým darom a mám z toho nesmiernu radosť, lebo v dnešnom svete je to výnimočné =)
Som rada, že sme svoju čistotu neporušili, preukázali sme si tým, že máme svoju hodnotu a nie je ten náš vzťah len o sexe.
Dnes každé dievča už asi v 13 nie je panna, možno aj skôr, a ja byť mužom, nechcela by som ju. Veď koľkým by sa dala do 18, len tak pre "srandu"??
A viem, že aj veľa chalanov by nechcelo za manželky, tie čo každému dajú. Také ženy nemajú hodnotu, samy sa podceňujú. Veď nebudú vždy pekné, krásne, mladé a žiadúce.
je to uplne individualne a egresko, nemas pravdu ze ti sa viac rozvadzaju..kolko percent ludi spolu spi az po svadbe?ak neratame nase babky, lebo tie sa vydavali 18rocne. no spi tak spolu mozno 8percent a porovnavat rozvody 8percent a 92perc. je trochu rozdiel a z tych 8p. je vacsian veriaca a ti sa nerozvadzaju , kvoli presvedceniu, nie ze by mali taky pekny vztah a klapalo by im to po vsetkych strankach..
ahoj.bud ti to vyjde aj po tyzdni,alebo nevyjde ani po 10 rokoch chodenia.co sa tyka sexu...to patri k zivotu,aj pred svatbou.moja kamoska si vzala priatela po 4 rokoch chodenia,a nespali spolu-a povedala ze uz nikdy v zivote.povedala ze lutuje...ale vratit spat sa uz neda.asi ta.ale 1000 ludi=1000chuti.co vyhovuje jednemu nemusi druhemu.
Pauli73, statistiky hvooira nieco ine. Manzelstva sa rozvadzaju napriek tomu ze spolu spali pred svadbou. Prave toto je casto dovod preco sa beru ale dovod rozvodov nie je sex ale pochopenioe ze manzelstvo je o niecom vacsom ako o svojich pudoch. A 50% rozvedenych manzelstiev mi zial dava zapravdu.
mikuska90: a tam, kde byvas nie je nejaky spolok mladych veriacich ludi?..ako som pisala, tak kamoska chodi v BA do klubu Mladezka, ci ako sa to konkretne volaju:)) tam sa modlia, spievaju si, hraju na hudobne nastroje, vzdy ma niekto z nich preslov, cez Vianoce prinesu do vreca darceky a potom si ich tahaju po jednom a takym stylom sa obdaruvaju, chodia na rozne chaty..atd..:))
dakujem za vsetky nazory...ale povedte mi kde takeho chalana najdem??alebo kde najde on mna...??:(