zdravim vsetkych, ktorych sa tato tema tyka/tykala:-)
pred niekolkymi rokmi som nezvladla napor stresu a da sa povedat, ze som sa zosypala.. mala som hnusne obdobie, absolutnu nechut do zivota, bola zo mna troska fyzicky i psychicky.. potom sa vo mne nieco zlomilo, zabojovala som a vyslo aj u mna slniecko:-) samozrejme, ze nieco taketo cloveka poznaci.. mavala som strach byt sama doma, mala som strach niekam ist, ze sa mi zopakuju take stavy, ake som mala vtedy, ked som na tom bola tak zle.. jednoducho, akoby to vyustilo do mensej formy PP = panickej poruchy, uzkosti..
potom som sa opat zatala, snazila si uvedomovat vei, ovplyvnovat myslienky, pomahat psychike, az nastalo naozaj lepsie obdobie:-)
potom bolo dlho fajn, az na leto - mala som z jedneho "problemu" strasne stresy, zle som kvoli tomu spavala a podobne.. teraz si uvedomujem, ze to bola uplna banalita, absolutne nic vazne, no vtedy ma to uplne "znicilo", az sa u mna zacali objavovat ataky.. chvilku dobre, chvilku horsie.. nemusim ich asi opisovat, kazdy kto vie o com hovorim, ma pochopi.. opat som zatala zuby a snazila som sa menit veci, seba, vsetko na co som mala silu.. od leta az po dnesny den musim silno, silno zaklopat o drevo.. neda sa porovnat obdobie vtedy a teraz:-) je to lepsie.. nerada byvam sama, ale ked je treba, som aj sama a nerobim cirkus:-) nerada chodim niekam do daleka, lebo sa bojim, ze by sa mohlo nieco stat, no uz aj to sa snazim prekonavat.. absolvovala som par ciest a zvladla som ich:-) jedine co mi ostalo je dost velky strach o zdravie..
momentalne som vsak vdacna za kazdy novy den, kazde nove rano.. tesia ma aj tie najmensie veci okolo mna, aj to, co ostatni povazuju za samozrejme.. milujem zit! aj cez vsetky problemy, kotre sa pritrafia som vdacna za svoj zivot..
a teraz to, kvoli comu sem pisem:-) odkedy skoncilo to silnoatakovske obdobie, necitim sa fyzicky uplne ok.. stale mam este v sebe akysi blok, ktory kontroluje cele moje telo a ma o neho strach.. ja sa mu ani nedivim, ked si predstavim akym stavom som svoje telo muselo vystavovat (v tom obdobi bolo vsetko zle - maximalne oslabena imunita, neustale nejaka choroba, bolesti hlavy, silne busenie srdca, bolesi hrdunika a podobne..) no teraz by som chcela byt aj psychicky, aj fyzicky maximalne v poriadku:-) lenze: obcas mavam take zvlastne pocity na srdci.. ked mam nejake tie stresy, prejavi sa mi to busenim srdca.. snazim sa ale uz viac relaxovat.. no obcas mam pocit akoby slabosti na hrudniku.. neviem ci to spravne opisujem, ale nieco take, akoby ste citili, ze vam slabo bije srdce.. ani ho necitite bit, respektive len tak slabunko, aj tep je tazke nahmatat.. potom sa prelaknem, tak zacitim, ze uz je to ok:-) a ta slabost navyse prechadza do ruk, mam ich take slabe, nehovorim, ze by som nimi nemohla hybat, len su take slabe..sem-tam mavam este tlak na hrudniku, obcas pride nejake to tazke dychanie, ale skutocne sa to neda porovnat s tym co bolo.. dost citlivo reagujem na zmeny - aj teraz toto nahle ochladenie, alebo ked vstupim do horucej vody, mam taky zvlastny pocit.. taktiez sa mi stava, ze ked idem spat, tak citim akoby mi zvlastne bilo srdce, tak potom sa mi aj tazko zaspava.. myslite si, ze toto vsetko je dosledok toho obdobia, ktore som mala a dufam, ze uz je z velkej casti za mnou? obcas mam sice take pocity, kedy sa bojim, ci do toho opat nepadnem, no snazim sa spamatat sa a zit pre krajsie veci:-)
bola by som rada, ak by ste sa vyjadrili.. taktiez by som bola velmi rada, ak by sa vyjadrili ti, ktori maju podobne obdobie za sebou a ako sa maju momentalne fyzicky.. poznacilo vas to? nemate strach o svoje zdravie? nemavate este take zvlastne pocity, ktore sa tykaju prevazne srdca? napiste prosim:-)
dakujem za vsetky nazory a odpovede, prajem vam vsetkym krasny den a hlavne vela zdravia a usmevu do zivota:-)
PP-ckari a podobni:-)
ahojte vsetci!:-)
mimka - NEZUFAJME! musime si uvedomit, ze teraz je pre obe z nas to neprijemne obdobie, ale uprimne si povedzme - po zlom obdobi VZDY pride aj to dobre:-) ja uz sa na neho tesim a uvidis, ze to nepotrva tak dlho:-)
dneska som nakoniec isla do skoly, lebo sa snazim neustale si opakovat: nikdy sa nevyhybaj miestam, situaciam, ktore by ti mohli sposobit neprijemne pocity, stres.. lebo prave tym si to este zhorsime.. preto som sla do skoly, hoci som sa nemala velmi fajn rano.. cesta bola taka vselijaka, najskor zla, potom uz, ked som sedela v autobuse, to bolo lepsie.. no teraz som na tom tak, ze urobim 10 krokov a som cela zadychana, srdce busi a busi.. to iste aj pri nejakych stresujucich, no i menej stresujucich situaciach.. v podstate - od sameho rana po samy vecer mi velmi vyrazne busi srdce.. myslienkami som uz ok, aj vsetkym moznym, len teraz to pretrvavajuce busenie.. uz som z toho uplne hotova! este ja, co som taka citliva voci srdcu, to prezivam ovela hosie.. akurat som si vsak docitala jednu temu tu na zdravi, kde pisali ludia s presne takymi priznakmi, hlavne teda s tym busenim a niektori s tym ziju uz roky! vsetko je to psychika.. ja som napriklad uplne kludna, ale dosledkom tych minulych stresov sa to teraz vsetko vyplavilo, tak to srdce NIJAKO nejde ukludnit.. dnes som pre istotu brala jeden lexaurin, rozmyslam, ze par tyzdnov vyskusam, co to urobi, nech sa aspon troska znormalizujem..
surfovala som po nete a hladala nejake odpovede na moje otazky, stale sa dostava k tomu istemu co uz aj sama viem.. idem to teraz skusit s nejakymi silnejsimi pripravkami, vsetko len prirodne, nic chemicke, skusime co to urobi.. nasla som si 4 pripravky konkretne na busenie srdca pri stresovych situaciach, vraj po tyzdni uz je citit rozdiel.. nie su najlacnejsie, no ak pomozu, som ochotna do toho investovat:-) niekolko mesiacov beriem anti-stress, ako pripravok je to fajn, no nie je to typ "lieku", ktory vyslovene upokojuje, on skor dodava telu potrebne vitaminy a mineraly, ktore telo stresom straca.. takze skusime teraz toto:-)
inak sa citim naozaj fajn, len to busenie je uplne psycho pre mna, stale to v tej hrudi citim a najhorsia je to bezmocnost - nijako to neviem ukludnit.. dokonca sa mi minul medovkovy caj, zabudla som si ho kupit, takze dnes bude caj na pokojny spanok a magnezium..
uz len nejako ukludnit to srdce a budem stastna!:-)
ja som na tomto fore skoncil
drzim palce,nech ti vsetko dobre dopadne
a preco ta nema rad :-) vyjadrujes sa väcsinou tk ,alebo lepsie povedane vo vsetkom zle vidis.ne,aby si nas popvzbudil,ale nam este viac chorob pridavas :-)pockaj jak tym usmev vystresujes a aj mne chobaka do hlavy davas chodime sem na tuto stranku,aby sme sa vyzalovali,povzbudili sa navzajom a ty nam tu choroby od vymyslu sveta pridavas.pritpm panikari maju taketo stavy,ze sa aj budia na akoze nepravidelne udery,alebo na busenie.na zatazove ekg som nebola,uz sa na to pracuje a to posledne ani neviem co je.prave preto ma posielaju na vysetrenie cez pazerak,lebo nemozu nic najst
a preco ta nema rad :-) vyjadrujes sa väcsinou tk ,alebo lepsie povedane vo vsetkom zle vidis.ne,aby si nas popvzbudil,ale nam este viac chorob pridavas :-)pockaj jak tym usmev vystresujes a aj mne chobaka do hlavy davas chodime sem na tuto stranku,aby sme sa vyzalovali,povzbudili sa navzajom a ty nam tu choroby od vymyslu sveta pridavas.pritpm panikari maju taketo stavy,ze sa aj budia na akoze nepravidelne udery,alebo na busenie.na zatazove ekg som nebola,uz sa na to pracuje a to posledne ani neviem co je.prave preto ma posielaju na vysetrenie cez pazerak,lebo nemozu nic najst
nieco ovladam,lekar nie som
karioll ty si lekar? nevedel by si mi nieco poradit? vidim, ze sa vyznas..
mna admin nema rad,takze tvoje prianie sa splni coskoro
komorove extrasystoly,daj si do google,nechce sa mi vypisovat.nemam odkial vediet,ze si mala vsetky vysetrenia,vratane zatazoveho ekg a taliovej scintigrafie myokardu,aby bola vylucena organova porucha a islo naozaj iba o psychiku.viem co pisem.
kariol ty by si najlepsie urobil asi keby si nam tu neprispieval :-)kazdy rok pocas 4 mam robene echo na druhy tyzden idem zas EKG som mala robene 3 krat pri 140 v poriadku aj na holter idwm ale tam sa dlho caka vsetky vysetrenia o.k.tak ma nestras s takymi to vecami je to psychika.len tak zo dna na den by mi srdce toto nerobilo a keby som s nim nieco mala verim tomu,ze by to zistili a pri tych otackach by som to asi tazko s chorym srdcom vydrzala nemyslis?teda moj nazor.ved aj ty si maval pulz 150 a nic ti nebolo nie?
nemusel to byt pocit,mohla si mat komorovu extrasystolu,tak nelez doma,nelutuj sa a chod k normalnemu kardiologovi aspon na ekg holter a echo
ahoj usmev :-)podla toho,ze si tu dnes nebola sudim,ze ti je fajn a sla si do skol&.to ma tesi :-)mne je des znovu na nic.mala som zlu noc.stale som sa budila nato,ze mi nepravidelne bije srdce,alebo to bol pocit,ze nebije.ja uz nechapem co sa to so mnou deje ako je mozne,ze som skooncila az tu,ked mi pred casom vobec nic nebolo...teraz kazdy pomaly ci rychly uder pocujem a vnimam.za vsetkym vidim infarkt...boze ved aj pri140 mam ekg v poriadku taa co je so mnnou...dnes som nevladala syna ani do skóly zaviest,najviac tie moje deticky lutujem :-(( a nadavam sama na seba jaka som...cely den len tak prezivam polihujem este ze mala spinka.strasne ma bolia vsetky koosti svaly.co to so mnou je´? no a teraz k vam nechcem vam kazit naladu,alebo pekny dnik dufam,ze ho mate,len som si tu tak ulavila :-)