PP-ckari a podobni:-)

Príspevok v téme: PP-ckari a podobni:-)
usmev:)

zdravim vsetkych, ktorych sa tato tema tyka/tykala:-)
pred niekolkymi rokmi som nezvladla napor stresu a da sa povedat, ze som sa zosypala.. mala som hnusne obdobie, absolutnu nechut do zivota, bola zo mna troska fyzicky i psychicky.. potom sa vo mne nieco zlomilo, zabojovala som a vyslo aj u mna slniecko:-) samozrejme, ze nieco taketo cloveka poznaci.. mavala som strach byt sama doma, mala som strach niekam ist, ze sa mi zopakuju take stavy, ake som mala vtedy, ked som na tom bola tak zle.. jednoducho, akoby to vyustilo do mensej formy PP = panickej poruchy, uzkosti..
potom som sa opat zatala, snazila si uvedomovat vei, ovplyvnovat myslienky, pomahat psychike, az nastalo naozaj lepsie obdobie:-)
potom bolo dlho fajn, az na leto - mala som z jedneho "problemu" strasne stresy, zle som kvoli tomu spavala a podobne.. teraz si uvedomujem, ze to bola uplna banalita, absolutne nic vazne, no vtedy ma to uplne "znicilo", az sa u mna zacali objavovat ataky.. chvilku dobre, chvilku horsie.. nemusim ich asi opisovat, kazdy kto vie o com hovorim, ma pochopi.. opat som zatala zuby a snazila som sa menit veci, seba, vsetko na co som mala silu.. od leta az po dnesny den musim silno, silno zaklopat o drevo.. neda sa porovnat obdobie vtedy a teraz:-) je to lepsie.. nerada byvam sama, ale ked je treba, som aj sama a nerobim cirkus:-) nerada chodim niekam do daleka, lebo sa bojim, ze by sa mohlo nieco stat, no uz aj to sa snazim prekonavat.. absolvovala som par ciest a zvladla som ich:-) jedine co mi ostalo je dost velky strach o zdravie..
momentalne som vsak vdacna za kazdy novy den, kazde nove rano.. tesia ma aj tie najmensie veci okolo mna, aj to, co ostatni povazuju za samozrejme.. milujem zit! aj cez vsetky problemy, kotre sa pritrafia som vdacna za svoj zivot..
a teraz to, kvoli comu sem pisem:-) odkedy skoncilo to silnoatakovske obdobie, necitim sa fyzicky uplne ok.. stale mam este v sebe akysi blok, ktory kontroluje cele moje telo a ma o neho strach.. ja sa mu ani nedivim, ked si predstavim akym stavom som svoje telo muselo vystavovat (v tom obdobi bolo vsetko zle - maximalne oslabena imunita, neustale nejaka choroba, bolesti hlavy, silne busenie srdca, bolesi hrdunika a podobne..) no teraz by som chcela byt aj psychicky, aj fyzicky maximalne v poriadku:-) lenze: obcas mavam take zvlastne pocity na srdci.. ked mam nejake tie stresy, prejavi sa mi to busenim srdca.. snazim sa ale uz viac relaxovat.. no obcas mam pocit akoby slabosti na hrudniku.. neviem ci to spravne opisujem, ale nieco take, akoby ste citili, ze vam slabo bije srdce.. ani ho necitite bit, respektive len tak slabunko, aj tep je tazke nahmatat.. potom sa prelaknem, tak zacitim, ze uz je to ok:-) a ta slabost navyse prechadza do ruk, mam ich take slabe, nehovorim, ze by som nimi nemohla hybat, len su take slabe..sem-tam mavam este tlak na hrudniku, obcas pride nejake to tazke dychanie, ale skutocne sa to neda porovnat s tym co bolo.. dost citlivo reagujem na zmeny - aj teraz toto nahle ochladenie, alebo ked vstupim do horucej vody, mam taky zvlastny pocit.. taktiez sa mi stava, ze ked idem spat, tak citim akoby mi zvlastne bilo srdce, tak potom sa mi aj tazko zaspava.. myslite si, ze toto vsetko je dosledok toho obdobia, ktore som mala a dufam, ze uz je z velkej casti za mnou? obcas mam sice take pocity, kedy sa bojim, ci do toho opat nepadnem, no snazim sa spamatat sa a zit pre krajsie veci:-)
bola by som rada, ak by ste sa vyjadrili.. taktiez by som bola velmi rada, ak by sa vyjadrili ti, ktori maju podobne obdobie za sebou a ako sa maju momentalne fyzicky.. poznacilo vas to? nemate strach o svoje zdravie? nemavate este take zvlastne pocity, ktore sa tykaju prevazne srdca? napiste prosim:-)
dakujem za vsetky nazory a odpovede, prajem vam vsetkym krasny den a hlavne vela zdravia a usmevu do zivota:-)

mimka_

ahoj usmev.tak ako sa mas?fajn?ja som dnes bola u toho psychiatra.predpisal mi seroxat jednu kazde rano tak uvidim ak to bude.pozeral a bral am ako uplne zdravu,ze je to len nieco velmi neprijemne,tak a bolo po vsetkom :-) ktovie ci naozaj vie co prezivame asi nie.vravel mi,ze som mala prist uz davno,ze to sa same neupravi,ze serotonin clovek nijako mozgu neda,len tymi liekmi.liecba no neviem asi tak rok ,ael ze sa to da pekne preliecit,tak dufam,ze sa s toho naozaj postupne dostanem.bola by som velmi,velmi stasrna

le_ticia, ahoj:-)
napisem ti moj nazor..
tvoje priznaky sa velmi podobuje PP = paickej poruche.. a obzvlast z toho dovodu, ze ti robili vsetky mozne vysetrenia, pri ktorych sa preukazalo, ze zdravotne si na tom ok.. vtedy treba hladat pricinu v psychike..
uz len dokaz toho ako sa bojis, ze sa tie stavy vratia, ze si na to sustredena, nevies mysliet pozitivne, mas vysoky tep, busenie, to sa navzajom na seba nabaluje a ty sa ocitas v bludnom kruhu..
my vsetci, ktori navstevujeme tuto temu sme si tym presli a obcas na nas tieto stavy pridu aj teraz..
ked to nazvladas sama, obmedzuje ta to, nevies ako dalej, navstiv psychologa.. naozaj, nie je to hanba za nim ist, uvidis, ze sa ti ulavi.. on sam navrhne liecbu, spociatku pomozu len nejake tie sedenia, uprimny rozhovor a dolezite je zistit o tejto chorobe viac.. vediet ako veci medzi sebou funguju.. ze strach musi ist bokom, lebo ty si zdrava a vsetko to je len v tvojej hlave a ide o psychiku, ktora ta ovlada.. mozno budes navstevovat nejake terapie, mozno pomozu len dychove cvicenia, neviem.. k psychologovi momentalne nechodim, bola som tam davnejsie, teraz uz nie..
urcite nemusis brat lieky, ak nechces.. je to tvoje rozhodnutie a vsetci vieme, ze lieky nie su riesenie, len akousi prvou pomocou z uniknutia.. ale ak ich aj niekto berie, to neznamena, ze ich berie nastalo.. ked sa to clovek nauci lepsie zvladat, aj davky sa budu znizovat, az lieky uplne vysadia.. ale ked nechces, nemusis ich brat vobec.. psycholog ti to vsetko povysvetluje a uvidis, ze to zvladnes:-)
drzim ti palce:-)
a vy ostatni, ako sa mate?:-) co nove?:-)

neda mi to neopytat sa:-) neexistuje aj nieco ine ako lieky, ked sa potrebujem ukludnit? teda, ani nie tak samu seba, ale to srdce.. tak hrozne by ma potesilo, keby sa ukludnilo a bilo tak ako vzdy, pomaly, pravidelne.. len teraz som s nim v takom mensom zacarovanom kruhu.. a nie a nie sa od toho odputat pokial ho na tej hrudi citim tak silno bit.. da sa to nejako docielit aj bez uzitia liekov? ak ano, ako? moc by ste mi pomohli:-) dakujem:-)

jej, ahoj vločka:) tesim sa, ze si sa ozvala aj ty:-)
som rada, ze s tym srdcom v tom nie som sama a dokonca aj s tou chrbticou mozes mat pravdu, mna uz asi tri tyzden boli prava strana, hlavne take miesto pod lopatkou, no prechadza mi to aj vyssie..
a dakujem aj za ine slova, ty vzdy napises nieco take pozitivne, ze som este spokojnejsia:-)
drz sa aj ty a urcite sa este niekedy ozvi, ked budes mat toska viac casu:-)

vločka:)

ahoj usmev:)
tak som tu opat. sedim v praci a citam prispevky. je to celkom zaujimave.
ja mam tiez tieto problemy, ze to srdce stale citim, vzdy sa to snazim predychat, ale zatial to nie je az take hrozne. ale pamatam si, ze asi pred 2 rokmi som mala toto busenie strasne. rano to bolo hrozne, tak som jedneho dna nesla do prace, ale rovno ku doktorke. no a kedze doktorka nerobila, ale bola tam sestricka, tak som si dala zmerat tlak a srdce mi buchalo rychlejsie aj tlak som mala vyssi, tak ma poslala ku zastupujucej lekarke. v cakarni mi bolo hrozne, srdce buchalo, az som mala zavraty, ale strasne som sa bala. no a kym som prisla ku doktorke, tak ked mi uz ona zmerala tlak, tak som ho mala dobry. asi ma tak nejako ukludnila, ze ked mi ho zmerala, tak uz bol dobry. tam mi povedala, ze to mohlo byt z chrbtice, hlavne z krcnej, pretoze vtedy pred par tyzdnami som pri nej tiez bola zhodou okolnosti s tym, ze ma boli krk a krcna chrbtica a tusim ma vtedy seklo.
A este som ti chcela povedat, ze s tym chalanom sa vobec netrap. taky ti nestoji za to, aby si sa vobec na neho co i len pozrela. si este mlada, vobec sa s tym neponahlaj, o nic neprides. urcite raz najdes toho praveho, s ktorym budes stastna a potom sa nad tym chudakom /a jemu podobným/ len schuti zasmejes.
tak ja uz idem domkov z prace:)))
konecneeeeee. drzkajte sa
papa

ospravedlnujem sa, ze sa to poslalo dvakrat:-) ale stale mi to vypisovalo error, az to hodilo dva razy.. pardon:-)

ahojte, co nove?:-)
ja som sa prave vratila zo skoly, odpadla nam posledna hodina, preto som tak skoro doma:-)
dnesny den bol vcelku zaujimavy.. nebol taky hrozny ako ine dni.. ja mam pocit, ze je to lepsie (klop-klop):-) aj ked ta cesta domov bola horsie.. tam ma chytil taky slabunky stav, lebo som z hrude citila ako busi srdce, tak uz som rozmyslala, ze dokedy.. ale inokedy co by ma uplne "znicilo", som dnes zniesla s mensou lahkostou.. este som aj videla toho chlapca, o ktorom som vam vcera pisala.. otocila som sa a isla na inu stranu, skutocne takeho falosneho cloveka nepotrebujem ani vidiet.. a myslim, ze aj moje telo to celkom ok zvladlo:-) vcera som mala dokonca taky krasny sen! snivalo sa mi, ze som stretla pana Uzasneho, boli sme spolu, objimali sme:-) strase krasny sen to bol, citila som sa vtedy ako v raji:-) kiezyb sa nieco take aj naozaj naplnilo:-) no za tu istu noc sa mi stihlo prisnit aj to, ako padam z neviem akej vysky a som sa 3X zobudila na take nehorazne busenie, ze len horko-tazko som to predychala..
ja neviem, ale citim, ze je to o nieco lepsie a to sa nesnazim ako volakedy:-) jedine co je stale ten najvacsi problem a ktory obcas vyvola aj ine problemy je to busenie.. uz to ani neratam kolky den pretrvava, ale som z toho obcas taka nervozna.. dokonca, ked si aj myslim, ze som uplne v pokoji, aj srdce je kludne, poviem si, ze len tak si skusim ako bije, pripadne aky je tep a uplne ho citim rychlo bit a tep to iste.. obcas si poviem, nechaj to tak, je to ok, tak to aj nejako zahovorim.. no niekedy ma napadne to, ze kolky den to uz tak strasne busi, ze aka zataz to musi byt pre to srdce, jednak aj ten vysoky tep.. ze si nema ani kedy oddychnut a kolko to este vydrzi.. a uz to ide.. neviem, mam podla vas pokracovat v brani lexaurinu? pretoze momentalne ho beriem len kvoli tomu buseniu, z ktoreho sa obcas uplne znepokojim.. alebo to nie je potrebne? teraz si idem objednat jeden prirodny pripravok z netu, len neviem kedy pride.. najlepsie by bolo hned, no urcite to potrva, takze neviem co za tu dobu.. a dalsia vec, minul sa mi ten Anti-stress, ta zmes vitaminov a mineralov.. podla vas ho mam opatovne brat alebo mam si dat medzi dalsimi aspon nejaku pauzu? lebo teraz chcem brat take prirodne kvapky, ktore su na celkove ukludnenie a potom mozno k tomu take prirodne tobolky, ktore su z byliniek, ale vraj vo vysokej koncentracii a maju posobit na utisenie busenia srdca.. zas to nechcem vsetko prekonbinovat, no nieco brat urcite chcem:-) ked sa to srdce ukludni budem skutocne najstastnejsi clovek:-)
urcite sa este zastavim:-) rada to tu navstevujem:-) krasny den zatial:-)

ahojte, co nove?:-)
ja som sa prave vratila zo skoly, odpadla nam posledna hodina, preto som tak skoro doma:-)
dnesny den bol vcelku zaujimavy.. nebol taky hrozny ako ine dni.. ja mam pocit, ze je to lepsie (klop-klop):-) aj ked ta cesta domov bola horsie.. tam ma chytil taky slabunky stav, lebo som z hrude citila ako busi srdce, tak uz som rozmyslala, ze dokedy.. ale inokedy co by ma uplne "znicilo", som dnes zniesla s mensou lahkostou.. este som aj videla toho chlapca, o ktorom som vam vcera pisala.. otocila som sa a isla na inu stranu, skutocne takeho falosneho cloveka nepotrebujem ani vidiet.. a myslim, ze aj moje telo to celkom ok zvladlo:-) vcera som mala dokonca taky krasny sen! snivalo sa mi, ze som stretla pana Uzasneho, boli sme spolu, objimali sme:-) strase krasny sen to bol, citila som sa vtedy ako v raji:-) kiezyb sa nieco take aj naozaj naplnilo:-) no za tu istu noc sa mi stihlo prisnit aj to, ako padam z neviem akej vysky a som sa 3X zobudila na take nehorazne busenie, ze len horko-tazko som to predychala..
ja neviem, ale citim, ze je to o nieco lepsie a to sa nesnazim ako volakedy:-) jedine co je stale ten najvacsi problem a ktory obcas vyvola aj ine problemy je to busenie.. uz to ani neratam kolky den pretrvava, ale som z toho obcas taka nervozna.. dokonca, ked si aj myslim, ze som uplne v pokoji, aj srdce je kludne, poviem si, ze len tak si skusim ako bije, pripadne aky je tep a uplne ho citim rychlo bit a tep to iste.. obcas si poviem, nechaj to tak, je to ok, tak to aj nejako zahovorim.. no niekedy ma napadne to, ze kolky den to uz tak strasne busi, ze aka zataz to musi byt pre to srdce, jednak aj ten vysoky tep.. ze si nema ani kedy oddychnut a kolko to este vydrzi.. a uz to ide.. neviem, mam podla vas pokracovat v brani lexaurinu? pretoze momentalne ho beriem len kvoli tomu buseniu, z ktoreho sa obcas uplne znepokojim.. alebo to nie je potrebne? teraz si idem objednat jeden prirodny pripravok z netu, len neviem kedy pride.. najlepsie by bolo hned, no urcite to potrva, takze neviem co za tu dobu.. a dalsia vec, minul sa mi ten Anti-stress, ta zmes vitaminov a mineralov.. podla vas ho mam opatovne brat alebo mam si dat medzi dalsimi aspon nejaku pauzu? lebo teraz chcem brat take prirodne kvapky, ktore su na celkove ukludnenie a potom mozno k tomu take prirodne tobolky, ktore su z byliniek, ale vraj vo vysokej koncentracii a maju posobit na utisenie busenia srdca.. zas to nechcem vsetko prekonbinovat, no nieco brat urcite chcem:-) ked sa to srdce ukludni budem skutocne najstastnejsi clovek:-)
urcite sa este zastavim:-) rada to tu navstevujem:-) krasny den zatial:-)

Najčítanejšie články