Mate niekto skusenosti s gelovymi nechtami? Ake to ma vyhody a nedostatky? Co to stoji? Mne sa osobne velmi dlhe nepacia, ale take kratsie s francuzskou manikurou su krasne.
Gélové nechty - výhody a nedostatky
Ahoj Dori, ja som si objednala odtialto lapmu a je dobra a za super cenu. www.cosmopolitus.com
Ahoj,vie mi niekto poradiť s UV lampou??Aka ma byť???
odpoveď pre Grettu: buď gelom alebo acrylom sa to dá, no musí byť gel, alebo acryl uchytený na platničke, nie na živom mäse. ale postup je taký, ako pri ohryzených nechtoch.
Ja mam zase vrodeny nechet taky zdeformovany, rastie mi len, ako taky polovicny pozdĺž, da sa to trebars dorobit a upravit tými gelovými.
Odpoveď pre Marienitu, či sa dajú urobiť umelé nechty na ohryzené nechty. Samozrejme, je to možné. Ak však máš nechty veľmi veľmi ohryzené, je potrebné najprv bez predĺženia umelým typom vymodelovať chýbajúcu platničku nechta, až potom je možné ho predĺžiť typom a opäť vymodelovať gelom. Je to vlastne taká dupla robota, ale výsledok stojí za to. No ešte by som dodala, že treba chodiť často na dokladanie , kým prirodzená platnička dorastie.
marienita. ja som este pred dvoma rokmi mala take ohryzeme, ze som sa hanbila vsade. v autobuse, v obchode aj v praci... tak som sla na gelove s malou dusickou a aj som sa dost hambila. po pol roku som si zacala robit nechty sama, potom som si urobila kurz, ziskala certifikat a teraz dviham sebavedomie aj dalsim zenam a slecnam. a ja by som si ich dole asi nedala. tak ako si raz za mesiac date upravit uces, idete na kozmetiku, alebo i kupite nieco nove do satnika, tak si k tomu pridate aj upravu nechtov a stanu sa vasou sucastou.
Ja by som sa chcela opytat, ci sa mozu gelove nechty robit aj na okusane nechty. Neviem sa zbavit tohto zlozvyku a mozno takto by sa mi to podarilo. Dik
Pozorne som si prečítala všetky vaše názory, otázky a preto som sa rozhodla, že aj ja vstúpim do tejto debaty. Výhoda UV gelových nechtov je tá, že sú nechty vždy upravené, aj po práci v záhrade, stačí ich len vykefkovať vlastnou osobnou kefkou s tekutým mydlom, následne ruky nakrémovať a s upravenými rukami sa venovať hosťom. Nevýhoda, že treba chodiť na dokladanie, ak sama tento úkon neovládate a každá sranda niečo stojí. Pokiaľ má žena pekné, pevné svoje prírodné nechty, nie je dôvod pre umelé. Prečo ich väčšina máme mäkké, štiepajúce? Lebo nepoužívame v domácnosti gumené rukavice a všetky prostriedky v domácnosti na riadenie, či umývanie riadu odmasťujú, čiže odmastnia aj náš prirodzený nechet. Aby sme tomuto predišli, je dobré používať výživné laky, alebo P-SHINE čiže japonskú manikúru, a rôzne olivové zábaly na ruky a nechty. Ktorý UV gel je najlepší? Ten, ktorý bude držať na nechtoch práve vám. Jeden UV gel môže byť vhodný pre 99 zákazníčiek a práve vám nemusí držať. Práve pre vás je najlepší ten UV gel, ktorý nikde neodchlipuje, teda ani pri koreni nechta, my nechtárky tomu hovoríme vlasová línia. Tam musí byť UV gel nanesený v tenkej vrstve. Kenza písala, že používala kalciový lak na nechty. Kalciový lak nechty vysušuje! Je vhodný na nechty, ktoré sú pružné. Nie je vhodný na vysušené nechty a už vôbec nie po zložení umelých nechtov. Ewka písal, že kurz je zbytočné ťahanie peňazí. Záleží od toho, aké vedomosti na tom kurze získate, nakoľko suma za kurz nie je zárukou odborných vedomostí, ktoré tam môžete získať. Je však veľmi dôležité vedieť nielen samotnú techniku zhotovovania umelých nechtov, ale ako rozlíšiť choroby nechtov, ako predísť plesnivému -mykotickému ochoreniu nechtov a pod. Že mykóza je nákazlivé ochorenie, ktoré ľahko môžete dostať aj vy, že bradavicu môžete dostať o cca 3 mesiace pokiaľ ste zanedbali hygienu atď. Emas písala o spevnení gelom. Spevnenie ako vystuženie, áno, ale nie vyživenie. Ide vlastne o zakrytie, zamaskovanie nepekného nechta. Čiže nerieši podstatu problému, len jeho zakryje. Toto si treba uvedomiť a podľa toho sa rozhodnúť. Či chceme vypestovať prírodné nechty, alebo či len zakryť poškodené nechty.