Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gélové nechty - výhody a nedostatky

helenaja

lilalila si hroozne zlataa :))
a hodvabne pruzky saa ako aplikuju?
je mi vidiet prechod preto som skusala sablony. tip blender mi pomoze na prechod? moc otazok ale ked ja som sa do toho tak zazrala :) ked nalepim farebny,zdobeny ci biely nehet tak tam nezbrusujem vobec ten prechod ?
k tomu parafinju. takze ja si odzdubnem kusok z parafinu a nahrejem to vo vanicke,. necham zchladit tak aby som tam mohla vlozit ruky. a medzi tym uz tam nic nedavam. a mozem ten isty parafin pozit viac-krat? gel. ci akryl. nechty nevadia ked ze sa mocia v parafine,ze?
ake su to samobrusne noznice?

dikdikdik

lilalila

helenaja: gel od spodu by nemal byť hrboľatý. nemáš tam pokrčenú šablónu? alebo ti tam nezostávajú vzduchové bubliny? iné vysvetlenie ma nenapadá.
ak sa ti gel neodchlipuje od zdobeného typu (myslím počas nosenia), tak ho nemusíš opilovať. ak sa odchlipuje tak, že medzi vytvrdnutý gel a zdobený typ môžeš vopchať ihlu, tak ho treba aspoň po krajoch obrúsiť (aby si nenarušila vzor), aby gel lepšie prilipol k typu.
podľa toho použijem lep, alebo gel, alebo lak na nechty pri zdobení, aké ťažké-veľké použijem ozdôbky. napr. keramické ruže sú ťažké, preto musím použiť gel a to nielen ho osadiť do gelu, ale ho aj celý potiahnuť gelom. na zdobenie už postačí tretia fáza gelu, teda finish gel. pásiky a iné glitre sa dajú lakom i gelom. lak odlakuješ, gel musíš zbrúsiť.
mala som už aj tzv. bezzápachový liquid, ale bol zápachový, tak ja som sa nestretla ešte s bezzápachovým, preto pracuj s rúškom na ústach, hlavne ak nepoužívaš odsávačku. nechaj spadnúť mušku do gelu, pozoruj čo sa sňou stane. tak pôsobia aj výpary na tvoje pľúca.
k parafínovej vaničke patria dve rukavice, občas aj parafín. parafín sa nemá prevádzať tehotným ženám, potom sa nesmie aplikovať na otvorené rany. na suchú pokožku používame broskyňový parafín, na unavené nohy mentolový parafín...nepridáva sa tam žiadna voda. vieš si to urobiť aj doma: nádobu, v ktorej budeš držať parafín, ponor do vodného kúpeľa. parafín stačí rozpustiť, tu však pozor, aby si si nepopálila ruku, ak neodhadneš čas. parafín chladom opäť stuhne.
manikúrové vaničky nebývajú obsahom parafínových vaničiek, iba ak by mala firma akciu. manikúrová vanička sa používa pri mokrej manikúre, teda vymočiť ruky pri veľmi tvrdej kožičke s pridávaním rôznych voňavých tabliet, alebo len peroxidu, tekutého mydla a vlažnej vody. úplne si vystačíš so suchou manikúrou pomocou zmäkčovača na kožičku, ktorý tak či tak použiješ aj po mokrej manikúre. ja nechet čistím pomocou stomatologickej lopatky na cement a kožičku odstraňujem samobrúsnymi nožničkami anatomicky tvarovanými. manikúrovú misku si môžeš nahradiť sklenenou kompótovou miskou, ktorú budeš používať len na tento účel.

helenaja

a este sa chcem spytat na jednu vec neviem ci to sem patri ale videla som rozoberate aj -odkaz odstránený- chcem tam kupit parfinovu vanicku. mozete mi povedat ako to funguje? aj sa pridava nejaka voda ci sa da do vanicky iba ten parafin a to je vsetko? kupuju sa k tomu aj tie manikurove vanicky ? ci to nepatri k parafinu :) dik moc

helenaja

ja mam nejaky ten gel hrbolaty-zo spodu ked modelujem so sablonou. preco? ked sa lepia farebne nechty tak tie uz sa nespiluju ze? a ked sa zdobia nechty glitrami alebo hexagonom atd tak sa lepia lepidlom ci gel a da sa to vytvrdnut? a este ma zaujma vsetky liquidy smrdia? dakujem za odpoved.

nikashop

ja som si kupila DVD s postupom modelaze a DVD nail art na -odkaz odstránený- a som spokojná, aj výrobky som si tam objednala akurat su drahsie , ale nechty mam už 3tyzden a ani jeden zlomený...kvalita LE

lilalila

ešte ku tomu čo písalal simonaxxx: predlžovanie pomocou šablóny sa dajú ako acrylové nechty, tak aj gelové, teda bez predlžovania umelým typom. len gelové po vytvrdení zhora, odlepíš šablónu a dáš vytvrdiť ešte raz od spodu. ak sa rozhodneš pre šablónovú techniku, musíš si dobre vyformovať šablónu tak, aby medzi prírodným a umelým typom nebola medzera, lebo pri odrastaní od spodu to bude miesto na nečistoty. samozrejme dá sa to brúskou obrúsiť (od spodu nechtov). kým som túto nechty touto technikou ponúkala o 200,-Sk lacnejšie, než typové, každý chcel na šablóne. no ten výber by mal byť na nechtárke, kedy ktorú techniku použije. napr. mám zákazníčku, ktorá má tak široký palec, že taký typ nedostanem kúpiť. preto na palcoch má modelované nechty na šablóne. ostatné typové. ten typ dá mäkším nechtom tvar, kdežto modelovaný na šablóne len kopíruje tvar. typové sú jednoznačne krajšie. ak je pekný tvar prírodných nechtov, bude pekný tvar aj modelovaných na šablóne. tiež som mala zákazníčku, ktorá mala ukazovák po úraze (strojom na nity si ho prebila v práci), takže nechet bol deformovaný, tam sme nemohli dať typ, tak sme ho modelovali na šablóne.

lilalila

ajka2: užšie typy nepoužívaj, typy musia byť zhodné s tvojou veľkosťou nechtov. ja tu nechcem odporúčať s čím pracujem ja, lebo nechcem nikoho vyzdvihovať ani osočovať, no pri kúpe si vyberám tak, že jeden typ vyberiem, stlačím ho primeranou silou po dĺžke typu a ak sa zlomil, neberiem. ak odolal a vystrel sa do pôvodného tvaru, beriem.

lilalila

simonaxxx: ja som robila aj nosila acrylové nechty 8 rokov, bola som zarytá acryláčka, no vývoj ide neustále dopredu a preto aj gel sa už zdokonalil. pri acryle som takmer vždy mala problém s priľnavosťou materiálu vo vlasovej línii. pri gely tento problém nemám. acryl drží veľmi silno, až tak, že ak si zlomíš umelý, zlomíš si aj svoj vlastný prírodný nechet, často krát až do krvi a to je veľmi bolestivé. viem o čom hovorím. pri gely to nehrozí, nakoľko gel sa ulomí a nepoškodí tvoj vlastný nechet. preto je pre mňa gel prijateľnejší. s odchlipovaním nemáme problém ani pri jednej zákazníčke. ja osobne používam aj podkladový gel ako prvú fázu, potom modelovací gel ako 2.fázu. acryl mi lepšie vyhovoval pri rozpúšťaní nechtov, lebo ponoríš na 20-30 min do čistého lekárenského acetónu z lekárne a nechty sú dole, gelové musíš opilovať. všetko má svoje plusy a mínusy. acryl nie je stálofarebný (zožltne), gel je stálofarebný. milujem acrylovú techniku, čo pri gely sa tak nemám možnosť vyhrať. milujem vôňu acrylových nechtov i keď zdraviu neprospieva...

simonaxxx

Ahoj Laurikaa
Ak mas taketo nechty tak skus akrylove a nie gelove nechty. Mozes si ich nechat spravit bez toho aby ti tam lepila nechtarka tie umele tipy. Robi sa to ako nadstavba na tie tvoje kratke nechtiky a vypada to nadherne. Kazda lepsia nechtova technicka ti to spravi a budes spokojna :) Akryl je trvacejsi a pevnejsi ako gel. Ovsem, vyzaduje trosku viac brusenia a niektori jedinci mozu byt na akryl alergicki ale to je ozaj len obcas. Ja som mala aj akrylovky a pri mojej praci mi vyhovovali asi najviac :) Pa