Gélové nechty - výhody a nedostatky

ajka2

velmi, ked som si ich davala robit, tak som chodila kazdych 6 tyzdnov. nie preto ze mi pomaly rastli nechty, ale koli peniazom.teraz ked si ich robim sama, tak aj kazde 2-3 tyzdne.

jupiterka

nejdem si teraz citat vsetky prispevky,len sa chcem spytat,tie,co ste si dali spravit gelove nechty,ste spokojne?ako casto si ich chodite davat doplnat?ja rozmyslam,ze si ich pojdem dat spravit, nejako do vianoc..

ajka2

ajka2, lilalila ty si odkial? asi nie z BA, ze?nevies mi prosim poradit nejake firmy na kurzy na gelove nechty? pozerala som aj na nete, no moc som ich tam nenasla. a ked boli to 2 tyzdnove kurzy, kt. sa konali kazdy den cca 4 hodiny. ja si to nemozem zial dovolit.

lilalila

bashenka: na dezinfekciu, odmastenie pred samotnou modelážou sme kedysi používali nail prep, nail pure, no po ňom musí nechcet schnúť 2 minúty, dnes ho už nepoužívam, len po prebrúsení nechta pilníkom v smere rastu nechtu oprášim nechet peelingovou kefkou a hneď lepím tipy.
primer má silnú kyslastú vôňu, používa sa na lepšiu priľnavosť gelu či acrylu - pekne povedané, špatne povedané: naleptáva nechet. niečo ako základná farba, keď ideš maľovať okná, steny. ja ho používam vždy a výsledok, že nechty budú držať je zaručený. "clean"ser,"clean"er,(každ á firma používa svoju koncovku, ale clean tvorí základ a vieš na čo to je)je liehový roztok na stiahnutie disperzného filmu.
lusytta: veľmi dobre sa mi pracovalo s gelmi LCN, hlavne Sculpture pastel, kde ako základ sa používal Bonder slabo vlhkým štetcom a nenatieral sa, ale vklepkával do otvorených pôrov nechta ako prvá fáza, Sculpture pastel sa použil ako 2. fáza - má nádhernú jemnú mliečnu farbu do ružova, zakryla všetky nedostatky prírodného nechta (biele škvrnky a pod.) a nakoniec ako 3. fáza sa použil Sealant pastel, ktorý dodal trblietkavý lesk,asi ako diamantový lak na nechty (tiež od LCN). nechty boli ako nalakované. nič krajšie som odvtedy na trhu nevidela, no žiaľ na Slovensku táto značka zanikla a gely sú trošku drahšie.25ml stálo 2.354,-Sk. dalo by sa ho kúpiť na kozmetických veľtrhoch v Trenčíne a Bratislave, alebo objednať z Prahy. nahradila som ho lacnejším gelom, no tento čo používam je číry ružový, teda už s ním nezakryjem chybičky prírodných nechtov: Expa, gel Miláčik. no používam ho s primerom. objednaný materiál mám hneď na druhý deň, čo mi vyhovuje, ako aj dobré ceny a aj kvalita.

kikina

primer je tekutina ktora sa dava aby sa ti gel mohol spojit z nechtom. no a cleanser, čistič je to iste a zotiera sa nim aj disperzný film- to lepkave.

Lusytta

lilalila:viem, ze si pisala, ze nebudes robit reklamu ziadnemu gelu, ale aj tak by ma zaujimalo aku znacku pouzivas...hoci napis na email ak nechces verejne...dakujem

bashenka

Neviete mi niekto odpovedat prosim Vas? Aky je rozdiel medzi primerom, čističom a odmastnovačom? potrebujem všetky tri tekutiny + ešte tu , ktorou sa utiera lepkavosť po stvrdnuti?

lilalila

nikika: väčšinou gel tvrdne v UV lampe 2 minúty, potom sa zotiera disperzný lepkavý film z nechta, pokiaľ nejdeš modelovať ďalej. ak ti gel netuhne, možno je čas vymeniť UV žiarivku.
pawla: jednofázový gel, t.j. že použiješ 1 kelímok, v ktorom je 3 v jednom. teda aj základný, aj modelovací, aj finish gel.
dvojfázový gel, t.j. že použiješ 2 kelímky, kde základný gel máš osobitne a nanáša sa v tenulinkej vrstve, len vlhkým štetcom, ideš do lampy na 2 minúty, potom nanesieš 2. fázu teda druhý modelovací gel, teda už vytvaruješ C - krivku. ak máš finish gel osobitne, hovoríme už o trojfázovom gele.
kedy sa rozhodnúť pre viac fázové gely: jednofázový síce šetrí peňaženku, ale ak odchlipuje, použi základný podkladový gel. ja používam podkladový, až potom modelovací, hoci aj jednofázový gel. dávam záruku 2 týždne, ak by nechty nedržali urobím nové za cenu dokladania. no keďže použijem podkladový, som si sto percentne istá, že budú držať.
ajka2: gely sa údajne majú skladovať na tmavom a chladnom mieste. keď sme mali gely v predajni vystavené, jedna značka nám vždy vytekala. museli sme utierať poličku od gelu cleanserom. no nekupovala som chladničku pre tie gely. chi chi

ajka2

ako skladujete gely? raz sa mi stalo, ze mi uplne novy gel vytiekol. ked som volala tam kde som ho kupila mi povedali, ze ho nemam moc zatahovat, ale nechat volnejsie. inak dochadza k podtlaku a pretekaniu gelu.

bashenka

Ahoj... Chem sa opytat... zacinam s nechtami a schcela by som Vas poziadat o radu ,ktore gely su najlepsie (znacka), aby som zbytocne nevyhodila peniaze za dake "pofidérne" :) a takisto sa chcem spytat na UV lampy,.. na co si mam dat pozor ked si vyberam. ak mi niekto odpise budem velmi rada:) dakujem