Mate niekto skusenosti s gelovymi nechtami? Ake to ma vyhody a nedostatky? Co to stoji? Mne sa osobne velmi dlhe nepacia, ale take kratsie s francuzskou manikurou su krasne.
Gélové nechty - výhody a nedostatky
Dakujem velmi pekne za rady, velmi ste mi pomohli,tak problem bude urcite v tej kratsej zarazke a vo vlasovej linii(na tu som nedbala ci je velmi tenka).Na skolenie som bola u Pani Zajacovej(velmi spokojna), len som uz z toho bola dopletena, vsade na nete som nasla ine postupy.Pouzivam aj ich vyrobky.Ja som uz styry roky v zahranici a tu aj skusam na slovenkach tie nechtiky.Ked sa vratim domov, chcem si otvorit salon,tak tu "praxujem". Tak keby si bola ochotna Lilalila ,ja by som aj vystihla lacne letenky.Som sice z vychodu, ale nemala by som problem s dopravou.Naozaj v tom chcem byt co najlepsia.
lein: súhlasím s kikinou. už som o tom písala, že typ nám slúži len na predĺženie nechtu, preto stačí na nalepenie krátka zarážka. NSI majú elastion tips s krátkou zarážkou a tie najradšej používam. pri krátkych lôžkach ušetria čas.
ak ti materiál nedrží tak, ako by si chcela, daj väčší dôraz na odmastnenie prírodného nechtu pilníkom (tiež som už o tom písala) pilníkom v smere rastu nechta, aby prírodný nechcet ostal matný, oprášim a lepím typ, obrúsim umelý typ, prechody, oprášim a modelujem. dávnejšie sme zakaždým zákazníčku posielali umývať ruky tekutým mydlom a kefkou, no a vedci prišli na to, že potom materiál nedržal ako mal, preto sa dnes toto už neoporúča. ak použiješ cleanser nechaj 2 minúty vyprchať (zatiaľ si priprav materiál a pomôcky) a potom modeluj.
ja som mala skôr opačný problém, každému držalo, iba mne nie, preto už používam primer a istím podkladovým a už super drží aj mne. práve včera som mala zákazníčku po mesiaci, všetky nechty perfektne držali, takže som spokojná, že iní sú spokojní.
ak používaš trojfázový gel, to znamená že máš 3 gely v toch kelímkoch: základný ako 1.fázu, modelovací ako 2.fázu, finich ako 3.fázu.
jednofázový znamená, že toto všetko máš obsiahnuté v jednom teda 3 v jednom. no ja to istím - ako som už písala.
gel určite nenanášam 3 mm od kožičky, ale s nepatrným odstupom od kožičky. hovoríme tomu vlasová línia. odstup toľko, aby sa ti tam zmestila zdobiaca gulička (zdobiace pero, rydlo - neviem pod akým názvom to poznáš). teraz ma napadlo, že ak náhodou máš gel v tejto časti hrubý, môže to spôsobovať to odchlipovanie. preto sa to volá vlasová línia, lebo tam má byť gel tenký ako vlas. toto môže byť ten problém, prečo nechty nevydržia dlhšie ako týždeň. odkiaľ si? ak nie sme od seba ďaleko...
Ahoj LILALILA,
pred rokom som si robila certifikat, no neviem prist na chybu. Robim nechty sama sebe a drzia perfektne, no na druhych nevydrzia dlzsie ako tyzden. Postupne poodletuju. Postupujem ako nas ucili, pouzivam kvalitny material, skusala som uz rozne veci.Jedine co ma este napada,ze uz nepouzivam podkladovy gel, len 3-fazovy.Co som si vsimla ze ty pouzivas stale podkladovy,ale v tom by som chybu nevidela. Moze to byt sposobene tym, ked lepim typy ze prekryvaju polovicku nech.lozka?Mozno by som ich mala viac skratit,alebo pouzit s kratsou zarazkou. Dalsia vec je,nikdy sa nedotknem po stranach kozicky,davam si na to pozor, no aj tak sa zakaznickam gel odchlipuje.Citala som ze by sa mal nanasat 3-5 mm od koze,ale to mi pride uz vela.Vyzera to neesteticky,ked dookola nechtu nie je gel.Tak neviem,ci ta nieco napadlo,ako by si mi mohla poradit,som uz zufala.Dakujem