Aky cierny caj?

Príspevok v téme: Aky cierny caj?
Moon

Chcel by som prestat pit kavu,jednak mi uz prestava chutit,jednak nepocitujem nejake jej povzbudzujuce ucinky.Chcel by som prejst na nejaky kvalitny cierny caj.Vie mi niekto poradit,aky by bol vhodny z tych,co predavaju,alebo sa daju objednat cez internet?Mam psychicky namahave zamestnanie a preto povzbudzujuce napoje patria k mojmu dennemu ritualu,zial,ale inak tu unavu a vycerpanie neviem potlacit.

Cajomil

Zacinamscajmi: vykasli sa prosim ta na tieto sprostosti a kup si naozaj dobry caj. Nepotesim ta ale, lebo kvalitny caj stoji niekolko nasobne viac ako hocijaky najlepsi twinings alebo tesco premium. Teda ked ti to chuti tak ok, ale vedz ze su omnoho lepsie cajove listky k prepitiu nez to co pijes teraz. To je akoby si porovnaval ci je lepsia hradna svieca alebo jolanka ci ako sa vola to najlacnejsie čučo. To su vsetko uniformne produkty masovej produkcie a nestoja ani za fajlu močky. Skus sa trochu zorientovat v tom ako spoznat dobre cajove listky a od koho ich nakupit. Zisti co ti chuti. V tomto svete sa da vela objavit, bohuzial je to nakladny konicek aj ked daju sa tie naklady so ctou udrzat na minime. Peknu vecer.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

zacinamScajmi

Tak tento mesiac som sa pleskol po vacku a skusil niektory z luxusnejsich cajov. Kupil som Twinings, po ktorom som pozeral uz snad rok, ze raz ho ochutnam. Bol v akcii a vychadza na 3,67 za 100 gramov, co je tak 37 euro za kg, co nieje vela na luxusny caj.

Kupil som sypany, konkretne tento v plechovkach
www.twinings.co.uk

Tak mozem povedat, zatial najlepsi earl grey samozrejme, prekonava aj lipton aj sir winston, ktore mali u mna zatial prvenstvo. Ale samozrejme nieje to celkom fer, lebo islo o sackove caje, kdezto tento je sypany.
Casom chcem este vyskusat ine lepsie znacky, ako Ahmed. Takisto ma laka este iny od Twinings, Lady Grey.

Takze davam tip, vo velkych Tescach su teraz v akcii, tento tam je za 3,67, ine som tam videl za 4 - 4,50, co je stale dobra cena za tak dobry caj. Nevychadza to az tak vela, kedze ide cca o 50 porcii caju.

Oli32

Ja som tiež prešiel na pitie čierneho čaju z dôvodu že kofeín z neho sa do tela uvoľňuje dlhšie ako pri káve. A čaj mi chutí viac ako káva. Zvykol som si čaj dovážať vždy keď som bol na pracovnej ceste v Nemecku, z jednej miestnej čajovne. Robila tam moja kamarátka. Teraz nakupujem buď z Polanatea.sk alebo e-tea.eu. Alebo aj u nás v Poprade je jedna dobrá miestna čajovňa.

zacinamScajmi

Ochutnal som Teekanne Bio caj, uz dlhsie som si ho vsimal, ze je predrazeny, ale ze aky moze byt, ci priemerny, ako tie z hlavnej rady.

Su extremne predrazene za 100 eur/ kg. Ochutnal som zo skepsov, ale opak bol pravdou. Vyborny, jeden z najlepsich aky som chutnal.

Chutovo ich davam teda na prve priecky sackovych ciernych cajov, co som zatial ochutnal. Povedal by som, ze este lepsie, nez lipton (plus navyse su BIO). Za povodnu cenu 100 eur/kg sa ale podla mna neoplatia.

Avsak, teraz to hlavne. Dovod, preco som rozhodol kupit taky drahy caj, je ze boli v 50% akcii. A vcera som ich videl v mytescu uz vo vypredaji 70% (z povodnej ceny 3,50 na 1 euro). Za tu cenu sa uz urcite oplatia, takze ak chcete jeden z najlepsich sackovych ciernych cajov, tak bezne do mytesca. Je to uplne naboku nalavo, ako su olivove oleje, tak na tej strane tesca. Mali este cca 10 kusov z kazdeho druhu (maju aj tie ostatne, bylinkove, nielen cierny)

Su to tieto

media.rossmann-cdn.de

Davam teda dobry tip. Rozhodne sa oplatia, za 1 euro dostanete jeden z najlepsich cajov, este k tomu aj bio.

zacinamScajmi

co sa tyka skorice, tak pozor. tej cinskej (cassia), max cajovu lyzicku denne, ale u tych co maju slabu pecen, moze byt aj toto moc a je lepsie iba pol cajovej lyzicky. Mysli sa dlhodobo.

vysetrenie.zoznam.sk

Videl som studie obsahu tej latky, a prilis kolisala, z 10 vzoriek, jedna co mala najmenej mala 2000 mg /kg, a ta najhorsia vzorka mala az 8000. Cize ked nevies aku mas, je lepsie byt opatrny. Lebo ked chytis tu 8000, tak aj cajova lyzicka moze byt moc. Ja som so skoricou radsej opatrny.

zacinamScajmi

PG Tips, 50% zlava Tesco Lamac (za 1,60), datum spotreby to ma 03/2019. Cca tak 50-100 kusov tam je odhadom. Je to na dvoch miestach, aj v medzinarodnej kuchyni, a v zlavovom regaly o kusok dalej. V ostatnych tescach neviem, ci budu mat varku 03/2019 ale ak hej, asi to zlavnia tiez.

orol1 - pozri datum v spotreby na kamennom, ak je 03/2019, tak to asi este len zlavnia. Ak ich maju vela.

orol1

happyteaman, tie pgtips su z Kene? ci aj zo Sri lanky a Indie? nevies sa nahodou dostat k info k reziduam prave u tychto cajov? alebo ako su na tom s postrekmi v Keni

zacinamscajmi, ja mam stale plno, ale v tescu na kamennom stale 3,19
a neotravis sa z cinskej skorice, tolko nezjes