Skola ma dokaze fakt strasne stresovat . Hoci som uz v poslednom rocniku na strednej . Poctivo sa ucim vsetko co treba no aj tak mam pocit ze to neviem aj ked si to prejdem . Ked profesor ide skusat ja mam pocit ze mi srdce vyleti z koze. Dostavim sa pred tabulu a totalne z tej tremy a strachu horim . Lebo citim taky stres, ze mi stupne tlak . Uz to trva roky , myslim ze by som s tym mala daco robit. Lebo ja ako keby od kazdej odpovedi zavisi moj zivot sa chovam . Ostatni spoluziac su pred tabulovu alebo ked hovoria z miesta v pohode a ja uz citim uplne teplo ked mam hovorit alebo sa prejavit. Stava sa mi to len v skole!!!! Akonahle sa mi vyucpvanie skonci opadne zo mna to hnusne napatie a uz som aj v pohode ani nie som cervena. Dost ma to stve lebo to vyzera blbo a nechcem to .. L( Vzdy si poviem ze uz to bude fajn , ved som sa to ucila. No u mna to je proste reflex ze ked hovorim nieco v skole som cervena. Len v skole!!! Preco?? L( Je to dost ponizujuce... byt taaka ..
Nie je to niekto taky podobny????
Stres, trema, starch v skole
Treba to rozobrat s rodicmi, aby nejako pomohli a hlavne o tom rozpravat nedusit to v sebe
toto je asi prva vec ktoru kazda matka urobi. ze necha dietatu cas. priestor. aby si zvyklo len niekedy ani to nestaci. u nas to nestacilo. snazila som sa aj celkovo rozhovory o skole smerovat so srandou s nadhladom. ale neslo to len tak. vec sa ma tak ze kazde dieta je uplne ine a inak treba k nemu aj pristupovat.
...to je milé. To je potom šikovná. Tak potom v puberte to bude trošku komplikovanejšie, toho si musíš byť vedomá, vlastne myslím, že s tým by sme mali rátať každá jedna mamka. Vyskúšam teda asi aj ja ísť na to takýmto spôsobom, že najskôr objasniť a vysvetliť a nenútiť, práve naopak :)
To ano, to neviem, neviem akoby to bolo. Napisala som ako to bolo u nas. Mozno som mala aj vyhodu v tomto, ze u nas to bolo evidentne, viditelne :)
To je normálne, všetci ľudia sú z takých vecí v strese ale niektorí to tak nedávajú na javo. Možno by ti pomohol nejaký tréning...
karina toto je jasne ze si spozorovala ked si mala doma chodiace slniecko a nastala zmena ale ked je dieta tichucke a kludne normalne tak ako to zbadas? vies to je uz na take polemizovanie :(
Kazde dieta je uplne ine. Cize aj tie prejavy mozu byt dost individualne. Napriklad u nas doma som si to vsimla tak, ze zrazu nase vysmiate slniecko sa zmenilo na utiahnuteho tajnostkara a to hned mi neslo do hlavy, ze niekde zrejme je problem. No kazde dieta sa so zmenami inak vysporiadava. Ale samozrejme netreba dieta v tom nechat, treba to riesit.
Ako ste si zacali vsimat, ze s detmi nie je nieco v poriadku? Ze prezivaju vo vnutri nejaky stres alebo nieco take?
Ako sa to na detoch prejavilo?
eskii veď už nie je úplne malá, o mnohých veciach sa rozprávame a aj toto som považovala za dôležité, aby vedela, že o zdravie sa treba starať, že aj so stresom a so strachom sa dá niečo robiť :) Povedala som jej ako to vidím ja a normálne si to vzala, zapamätala si niektoré veci a mám pocit, že to padlo na úrodnú pôdu, uvidíme jak to bude keď príde do puberty, či dá na moje rady :D