Stres, trema, starch v skole

Príspevok v téme: Stres, trema, starch v skole
leona7002321

Skola ma dokaze fakt strasne stresovat . Hoci som uz v poslednom rocniku na strednej . Poctivo sa ucim vsetko co treba no aj tak mam pocit ze to neviem aj ked si to prejdem . Ked profesor ide skusat ja mam pocit ze mi srdce vyleti z koze. Dostavim sa pred tabulu a totalne z tej tremy a strachu horim . Lebo citim taky stres, ze mi stupne tlak . Uz to trva roky , myslim ze by som s tym mala daco robit. Lebo ja ako keby od kazdej odpovedi zavisi moj zivot sa chovam . Ostatni spoluziac su pred tabulovu alebo ked hovoria z miesta v pohode a ja uz citim uplne teplo ked mam hovorit alebo sa prejavit. Stava sa mi to len v skole!!!! Akonahle sa mi vyucpvanie skonci opadne zo mna to hnusne napatie a uz som aj v pohode ani nie som cervena. Dost ma to stve lebo to vyzera blbo a nechcem to .. L( Vzdy si poviem ze uz to bude fajn , ved som sa to ucila. No u mna to je proste reflex ze ked hovorim nieco v skole som cervena. Len v skole!!! Preco?? L( Je to dost ponizujuce... byt taaka ..
Nie je to niekto taky podobny????

modroocka333

toto je asi prva vec ktoru kazda matka urobi. ze necha dietatu cas. priestor. aby si zvyklo len niekedy ani to nestaci. u nas to nestacilo. snazila som sa aj celkovo rozhovory o skole smerovat so srandou s nadhladom. ale neslo to len tak. vec sa ma tak ze kazde dieta je uplne ine a inak treba k nemu aj pristupovat.

anezkagub

Nemyslíte si mamičky, že možno by stačilo dopriať deťom viac času? Aby sa aklimatizovali? Možno v druhej tretej triede by problémy so stresom a strachom prešli aj samé, keď už deti budú mať prehľad, čo vlastne ich v škole čaká.

eskii

...to je milé. To je potom šikovná. Tak potom v puberte to bude trošku komplikovanejšie, toho si musíš byť vedomá, vlastne myslím, že s tým by sme mali rátať každá jedna mamka. Vyskúšam teda asi aj ja ísť na to takýmto spôsobom, že najskôr objasniť a vysvetliť a nenútiť, práve naopak :)

25karina25

To ano, to neviem, neviem akoby to bolo. Napisala som ako to bolo u nas. Mozno som mala aj vyhodu v tomto, ze u nas to bolo evidentne, viditelne :)

envelin

To je normálne, všetci ľudia sú z takých vecí v strese ale niektorí to tak nedávajú na javo. Možno by ti pomohol nejaký tréning...

citruska

karina toto je jasne ze si spozorovala ked si mala doma chodiace slniecko a nastala zmena ale ked je dieta tichucke a kludne normalne tak ako to zbadas? vies to je uz na take polemizovanie :(

25karina25

Kazde dieta je uplne ine. Cize aj tie prejavy mozu byt dost individualne. Napriklad u nas doma som si to vsimla tak, ze zrazu nase vysmiate slniecko sa zmenilo na utiahnuteho tajnostkara a to hned mi neslo do hlavy, ze niekde zrejme je problem. No kazde dieta sa so zmenami inak vysporiadava. Ale samozrejme netreba dieta v tom nechat, treba to riesit.

patrisienka

Ako ste si zacali vsimat, ze s detmi nie je nieco v poriadku? Ze prezivaju vo vnutri nejaky stres alebo nieco take?
Ako sa to na detoch prejavilo?

2miriamma

eskii veď už nie je úplne malá, o mnohých veciach sa rozprávame a aj toto som považovala za dôležité, aby vedela, že o zdravie sa treba starať, že aj so stresom a so strachom sa dá niečo robiť :) Povedala som jej ako to vidím ja a normálne si to vzala, zapamätala si niektoré veci a mám pocit, že to padlo na úrodnú pôdu, uvidíme jak to bude keď príde do puberty, či dá na moje rady :D