Skola ma dokaze fakt strasne stresovat . Hoci som uz v poslednom rocniku na strednej . Poctivo sa ucim vsetko co treba no aj tak mam pocit ze to neviem aj ked si to prejdem . Ked profesor ide skusat ja mam pocit ze mi srdce vyleti z koze. Dostavim sa pred tabulu a totalne z tej tremy a strachu horim . Lebo citim taky stres, ze mi stupne tlak . Uz to trva roky , myslim ze by som s tym mala daco robit. Lebo ja ako keby od kazdej odpovedi zavisi moj zivot sa chovam . Ostatni spoluziac su pred tabulovu alebo ked hovoria z miesta v pohode a ja uz citim uplne teplo ked mam hovorit alebo sa prejavit. Stava sa mi to len v skole!!!! Akonahle sa mi vyucpvanie skonci opadne zo mna to hnusne napatie a uz som aj v pohode ani nie som cervena. Dost ma to stve lebo to vyzera blbo a nechcem to .. L( Vzdy si poviem ze uz to bude fajn , ved som sa to ucila. No u mna to je proste reflex ze ked hovorim nieco v skole som cervena. Len v skole!!! Preco?? L( Je to dost ponizujuce... byt taaka ..
Nie je to niekto taky podobny????
Stres, trema, starch v skole
No co proste musime byt v strehu! Musime si nase deturence sledovat, pozorovat ci sa nejako menia, aj po fyzickej stranke, co sa tyka energie a tiez aj po tej psychickej, ci nejako sa nezacinaju utahovat do seba alebo mozno aj opak, aj tak sa to moze zrejme u niektorych deticiek prejavit :)
dobre dobre vidíš na to :) nemáš začo, poslala som ti to preto aby si to videla na vlastné oči to dávkovanie ako je to napísané ako je to odporúčané a je dobré sa tým riadiť :)
dobre vidím, že jednu kapsulu denne? :) ďakujem ti, že si mi napísala a ďakujem ti aj za fotku, aspoň mám lepšiu predstavu aj o tom balení :)
zuzka len tento tvoj problém asi nastal, keď si už bola staršia vo vyššom veku trošku nie? len si vezmi, keď ide o deti, ktoré ešte len začnú do školy chodiť, pre tie je to celkom nové :/
Karina to potom si mala fajn, ze takto si to vedela odsledovat, len ako si napisala asi budem musiet sledovat ja prejavy u nas doma, ze ake zmeny nastavaju, ci nieco spozorujem, lebo u nas to moze byt uplne ine podla toho co ste pisali, ked deticky su rozne :)
co ti o tom napisem viac. nebola to sranda. bola som z toho smutna ako Paula iste veci preziva ako u nas vyzeral nastup do skoly, ale museli sme sa tomu postavit celom. snazila som sa s nou co najviac rozpravat, ale tak normalne, kamaratsky, aby nahodou to nevzala este horsie. muz ten to nevedel zo zaciatku pochopit. ako je mozne, ze jeho dieta preziva stresy, strachy z takychto veci, ale tiez potom to vzal z ineho konca a uz to bolo lepsie. ale skor som ti chcela napisat o tom, ze same neprejde nic. ak chceme zmenu musime pre nu nieco urobit.
Ahoj, tiež som to mávala v škole. Potom ma z toho bolela hlava a nedalo sa mi doma učiť.
Teraz mám vďaka môjmu Bohu prácu, kde nie som v priamom kontakte s ľuďmi, tak v tejto oblasti mi je fajn. ... Fuu, ale keď si spomeniem aké to bolo v škole, teraz som v podstate v postieľke. :-)
Inak ja som si tiež nerozumela s kolektívom, pre mňa boli detskí a hluční. Teraz, keď som bola s dospelými, tak o dosť väčší rozdiel.
miriamma ako je to s dávkovaním tých vitamínov o ktorých si písala? vieš mi o tom dať bližšie informácie?? :)
keď má dieťa problém takýto v puberte, tak to sa dá ešte riešiť, rozprávať sa o tom, no horšie je, keď takýto problém má dieťa, ktoré ešte len začína chodiť do školy. Že celkovo je toto pre neho nová etapa života :)