Stres, trema, starch v skole

Príspevok v téme: Stres, trema, starch v skole
leona7002321

Skola ma dokaze fakt strasne stresovat . Hoci som uz v poslednom rocniku na strednej . Poctivo sa ucim vsetko co treba no aj tak mam pocit ze to neviem aj ked si to prejdem . Ked profesor ide skusat ja mam pocit ze mi srdce vyleti z koze. Dostavim sa pred tabulu a totalne z tej tremy a strachu horim . Lebo citim taky stres, ze mi stupne tlak . Uz to trva roky , myslim ze by som s tym mala daco robit. Lebo ja ako keby od kazdej odpovedi zavisi moj zivot sa chovam . Ostatni spoluziac su pred tabulovu alebo ked hovoria z miesta v pohode a ja uz citim uplne teplo ked mam hovorit alebo sa prejavit. Stava sa mi to len v skole!!!! Akonahle sa mi vyucpvanie skonci opadne zo mna to hnusne napatie a uz som aj v pohode ani nie som cervena. Dost ma to stve lebo to vyzera blbo a nechcem to .. L( Vzdy si poviem ze uz to bude fajn , ved som sa to ucila. No u mna to je proste reflex ze ked hovorim nieco v skole som cervena. Len v skole!!! Preco?? L( Je to dost ponizujuce... byt taaka ..
Nie je to niekto taky podobny????

vandapanda

modroocka tieto vitaminy, o ktorych pises, to su zuvacie nejake tablety alebo sa prehltaju alebo na aky sposob je to? ako sa uzivaju?

hamula

Vieš aký mi práve padol kameň zo srdca, keď som si prečítala, že v tom nie som sama? Lebo niekedy mám pocit, že som tá najhoršia matka a pritom sa snažím a robím všetko jak najlepšie viem :(

krtko7

hm. Niekedy to stojí veľa síl, ja viem, viem o čom píšeš, viem aj čo prežívaš a myslím, že sa vôbec nemusíš báť lebo v tomto sama nie si!

hamula

Krtko vydržať, len keď dieťa ráno čo ráno plače, vreští, tak nie je jednoduché zotrvať, už som toľkokrát mala chuť povedať, že tak ostaň si doma ani nechoď do školy, ak sa máš takto správať, len našťastie zakaždým som sa ovládla :D

modroocka333

anezka nemas vobec za co, budem rada ak ti moja skusenost pomoze. no vela veci sa u nas zmenilo ako Paula uziva SlonIQ-a a vela sa zmenilo k lepsiemu. cize ja tento krok nelutujem, prave naopak. je pravdou, ze vitaminy dokazu divy, najma ak sa beru dlhodobo a nie je na mieste ich podcenovat ;)
poviem ti, ze v mnohych rodinach sa to deje, len ako si napisala malokto o tom chce hovorit :(

krtko7

hm. Nikola to hej a potom sa ťažšie zase na vstávanie zvyká a celkovo na to chodenie do školy. Ale musíme zotrvať vydržať a na ten systém sa deti naučia, len ich musíme v tom asi čoraz viac podporovať a viesť k tomu :)

HildaMilda

strach zo školy je vhodné riešiť u detí čo najskôr aby sa to nezhoršovalo. Viem, že jednoducho sa to hovorí a ťažšie sa koná, ale myslím, že každá mama, každý rodič chceme aby naše deti chodili do školy radi, s radosťou s elánom, že sa niečo nové dozvedia a nie s plačom a v strese!

Mona1

lenze to neni dobre, ze dieta by si malo na to zvyknut. to s tym musime nieco robit. mne trhalo srdce, ked som videla ako mala place, ked ma ist do skoly. a najhorsie bolo, ze som nevedela co robit, ako sa zachovat ako ju ukludnit.

Rescue84

Take som zažil davno od zakladnej stredneš strach neistota šikana tak dalej zažil som časom sa človek nauči ako sa branit voči tomu to aj voči stresu

patrisienka

Hani preto sa aj ja snazim doma netlacit na nic, skor sa kamaratsky zhovarat, aby sme nemali taketo problemy potom do buducna.