VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

dlhsie v tele posobi esterovana forma, ta forma pomaha k tomu, aby sa urcita hladina vit C v tele udrziavala. ale aj nie je esterovana, tak je myslim jedno, ci prasok ci tabletka.
no ale, komu co vyhovuje, urcite je praktickejsie si do prace vziat tbl ako prasok.

ewiwa

Ja by som DM-ku az tak neverila- moj nazor. Podla mna je sorry, alevyslovene hlupost platit take vysoke postovne. Ani si neviete predstavit aky je velkansky vyber vyrobkov a vyrobcov vitaminu C v slovenskych lekarnach. Ja sa vyznam, a viem comu sa mam vyvarovat. Napr firma GS vyraba 120 ks balenie, 1000 mg, za 10 euro, vyborna cena a nic skodlive to neobsahuje. A myslim si ze je to lepsie ako do seba denne ladovat sodabikarbonu :))

ewiwa

Elit, to co ja beriem neobsahuje ani farbiva, ani mastenec, zarucene :) Mne vyhovuje viac ako prasok, vydrzi v tele dlhsie, takze by mal byt aj ucinnejsi. Okrem toho ho len zapijem vodou a hotovo..

kaciatko7

Elit, nepoznam ju, ale ked vravis, ze je cista kyselina askorbova, bez akychkolvek skodlivych prisad, tak by mala byt v poriadku. akurat ju treba neutralizovat sodou bicarbonou, aby samotna neprekyslovala. najlepsie ju zmiesat v pohari vody, obidve veci spolu, kto chce, moze nechat vysumiet a tak uzivat.
inac, s tymto nemam osobnu skusenost, zvyknem kupovat uz neutralnu formu, kde su kyseliny a zasady v spravnom pomere.

Elit

kaciatko:

Ta kyselina askorbova modra skatulka v dm je dobra? Je to 100% praskova forma. Zaujima ma tvoj nazor.Bola som si ju dnes kupit.Je v akcii 1.85 eura.

kaciatko7

5qo, tie z nutri.com mal predtym Damian, od neho som mala. ale tiez bol potom problem v tom, ze sa platilo clo, vysoke postovne...teraz chcem skusit zo swansons, ale tiez nebudem objednavat len vit C, pozriem este ine veci, inac maju velmi dobry vyber. ze aj nejaka ceska firma predava vyrobky zo swansons, ale ze maju mizerny vyber a vysoke ceny (vsak samozrejme kvoli clu a postovnemu), tak radsej to nejako vyriesim z USA.
k tomu fajceniu a vit C....veruze som si aj ja vsimla, ako ho uzivam, mam ovela krajsiu plet, uz ani drahe kremiky netreba :)

5qo

ono sa to zas tak neoplati objednavat zo swansonu..nad niakych 22euro sa plati dph, a len postovne je 45 dolarov.ja som platil 318 doalrov z toho 45postovne a este 19percent dph a 13 clo.
inac co sa tyka fajcenia a vitaminu c. fajcenie sposobuje volne radikaly ktore nicia kolagen a nicia struktry pokozky a ostatnych organov a vitaminy c, e ich odplavuju a chrania tieto struktury