VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

bingham, porusim, co som slubila, ze nebudem na teba reagovat...no v tejto chvili je to viac nez potrebne...takze, ak si zakladal diskusiu za ucelom vypisovania si s kariollom a radcom, mal si to hore uviest, zdrzali by sme sa svojich rozumnych nazorov a pisali by sme si na inej teme. chapem, s akym ucelom si svoju diskusiu zalozil, no bohuzial, necakaj, ze ti niekto bude pritakavat, ked je opacneho nazoru. trosku sa ti to tu zvrtlo, asi nie podla tvojho ocakavania. to vsak nie je moj problem. s tym sa uz musis vyrovnat sam, ja ti v tom nepomozem.
okrem toho, pisem svoje osobne skusenosti s vit C, nikoho nenutim uzivat davky 15g denne, preco ich uzivam, som uviedla dost zrozumitelne. a moju skusenost mi nevyvratis, aj keby si si tu zalozil aj 10 tem.
inac takto, tato tvoja tema sice nie je o vyssich davkach vit C, no ale, priznajme si, ty tiez prispievas na temy, ktore vobec nepojednavaju o smiesnych davkach 100mg denne (vid tema magaskorbicka liecba vit C)...len s tym rozdielom, ze z tej temy ta nikto nevyhana. kludne si vyjadri svoj nazor, o tom diskusia je, ale nenut prispievatelov, aby s tebou zdielali tvoj nazor, ked chcu do tvojej temy prispievat.
nikomu a nicomu tu reklamu nerobim, nemam to za potreby, z takychto veci nezijem, diskutovalo sa tu, kto aky vitamin uziva...no ale darmo ti to vysvetlujem, ty to urcite vsetko velmi dobre chapes, ktovie, mozno sa aj sam ladujes dennodenne kvalitnym vit C, len z nejakeho neurciteho dovodu tu potrebujes stale zavadzat a utocit. vsak, rob ako chces, tvoj nazor ti neberiem, ale ani ty sa nesnaz ovplyvnit moj (a nielen moj, kedze je vela ludi na svete, co zmyslaju ako ja a dokonca niektori za to dostali aj Nobelovu cenu).

radca

Ono je to skor chyba administratora, ze tu umoznuje viest diskusie na sposob Kosu, alebo kaciatka. Kosa, ani kaciatko a asi ani Damian za to nemozu, co pisu. Proste sem napisu nejaku hlupost s bombastickym podtextom, okorenia zopar cudzimi slovickami a tesia sa, ze si ich ludia vsimaju. Funguje to presne, ako reklama na kozmetiku Ze niekto ochorie, alebo zomrie, to ich uz vobec netrapi.

bingham

Karioll:

Ano mas pravdu - dal som jej hracku a ona sa hraje a vysledok - bohuzial aj ten vidim...

Kaciatko:

Budem rad ak pochopis co tato tema vyjadruje!!! - je presny opak toho co pises ty, tak budem rad ak svoje reklamy a zle rady bude pisat inde

eviwa

A co musi obsahovat cecko, aby bolo
neutralne? Ja si myslim ze to moje je neutralne, lebo mi to nerobi problemy ani na lacny zaludok. Neviem.. Ester je urcite najlepsi, este ked fungovala predajna RNG, tam som ho kupovala, teraz sa mi nechce objednavat :(

kaciatko7

a najma ked chcie niekto uzivat davky od 3g vyssie. ja by som to prekyslenie neriskovala. tie, co som uviedla, su sice s vysokym postovnym, ale mam istotu, ze prijimam taku formu, ktora mi neuskodi a len mi pomoze. ale urcite su aj ine, ja sa vsak orientujem na tieto, napr. swanson, pretoze maju v ponuke aj ine dobre veci, tak aby som neplatila postovne len kvoli jednemu vit C.
ake si nasla na SK?
ak mozes, daj sem link, rada si precitam, vdaka

kaciatko7

lenze akakolvek forma cistej kyseliny askorbovej prekysluje, v tom je problem. takze sa nejakym sposobom musi neutralizovat.
preto sa odporuca neutralna forma, ja tiez osobne nemiesam so sodou, kedze moj vit C je uz neutralny.
vyrobky na SK nepoznam, neviem posudit, ktory je aky.