VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

inac, komu ako vyhovuje, niekomu tabletky, niekomu praskova forma. pri tbl vsak treba davat pozor na mastenec (napr. Celaskon je uplne nevhodny), no a pri vsetkych pozor na farbiva, aromy, sladidla...
mne osobne vyhovuje praskova forma, mam pocit, ze sa mi lepsie vstrebe, zaroven sa vyhnem latkam, ktore drzia tabletku pokope (sorry, ze tak po lopate, naozaj netusim, ako sa ta latka nazyva :)

bingham

Karioll ja viem ze ty to vies, ale chcel som, aby sa ostatny ludia nenechali ovplyvnit kuzelnikom damianom a jeho megadavok vitaminu c - niektorym ludom to moze sposobit vazne zdravotne problemy - to urcite vies

Snazil som sa, aby pochopili ako to normalne funguje

Ako vidim fanaticke kaciatko uz naplno pracuje...

kaciatko7

AdamKrt, momentalne uzivam tento, je to neutralna forma, takze nie cista kyselina askorbova, je praskovy a neokysluje telo, nemusim tym padom neutralizovat sodou.
www.nutri.com
ale na nete je ich kopec, pozri napr.
-odkaz odstránený-
je ich tam naozaj vela na vyber, tbl, praskove, mne osobne sa paci ten esterovany praskovy.

maja.

kaciatko: Beriem xanax na uskostnu poruchu. Teraz ho znizujem a sa mozrejme mam neziaduce ucinky. Prosim ta nevies mi poradit ci celaskom mi pomoze zmiernit abstinecne problemy z vysadzovania. Neviem ci xanax v tele sposobuje prekyslenie organizmu alebo je neutralny. Pomoz ked vies. Viem, ze ty si prestala fajcit tak to pises na fore a robis si detox celaskonom. Keby si vedela poradit budem rada.

radca

kaciatko,

ked nechces pouzivat chemiu , tak by si nemala brat cistu kyselinu askorbovu a ani MMS. To su chemikalie.

alicia

Keď je človek chorý mal by si zvýšiť prísun vitamínu C, ale nevidím žiaden dôvod užívať vysoké dávky každodenne. Veď to ide aj do peňazí.