VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

momentalne sa chystam uzivat tento
-odkaz odstránený-
ale je tabletkovy, radsej by som praskovu formu, musim pohladat

kaciatko7

ja ti mozem povedat len ake som mala postovne zo swansons, aj to nie presne, zda sa mi, ze cca 20-25 euro, fakt si nepamatam. mozno to zavisi aj od celkovej ceny vyrobkov plus kam sa zasiela. sorry, no neviem ten papier najst :)
inac, minule nejaka pani pisala o vit C (cista kyselina askorbova), bolo z Ciech a postovne bolo cca 9 euro. tak len tak na porovnanie. podla mna sa neoplati objednat si len jeden kus kvoli postovnemu.

kaciatko7

Predtym mal tieto Damian na SK, nie vsak ako predajca, nie je na to odkazany, ale ako pomoc ludom, ktori si chcu zadovazit kvalitny vit C, ale napr. ako ja, nemaju kreditku. teraz neviem, ake ma, a ci este vobec nejake, adam, musis sa ho spytat, netusim.

kaciatko7

uz som spominala, ze som fajcit prestala, detoxikujem sa od nikotinu...ale aj keby som nikdy nefajcila, tak tie 3-4g vit C denne uzivam.

kaciatko7

predtym ho objednaval damian, ja kreditku nemam, neviem, ci ho este ma. spytaj sa ho potom. inac, tie zo swansons su tiez z USA, dost velke postovne, ale su celkom cenovo vyhodne. treba potom objednavat do urcitej hodnoty, aby si sa vyhol clu. neviem nad kolko sa uz plati. minule som zo swansonu nieco objednavala, nie vsak vit C, dodavka dosla za cca 2 tyzdne. ale niektori pisali na inu temu, ze aj kratsie, ale aj dlhsie.

kaciatko7

maja, vit C mi sice chut na cigaretu neznizuje, ale mi pomaha detoxikovat sa od nikotinu. s tou chutou sa uz musim vyrovnat sama :( nevidim dovod, aby si pri vysadeni xanaxu neuzivala vit C, urcite ta precisti. ale ci ti to zmierni aj neprijemne abst. priznaky po vysadeni tohto navykoveho lieku, to naozaj neviem, asi by som pridala este nejaky kvalitny B-komplex, ja uzivam 200mg denne.