VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

radca

Betain,

musis rozoznavat pouzivanie 1. padu jednotneho cisla, kde mnozne cislo pouziva Kosa a prvy pad mnozneho cisla, co som pouzil ja.

Mas aj nejake skusenosti s vitaminom C?

AdamKrt

Peto T Včera 22:43, vidis a v 95 percentach pripadov, ked na mna nieco take lezie mi zabera jeden homeopaticky pripravok. Na druhy den je uz zvacsa clovek fit. Clovek pri tom dosiahne teplotu maximalne 36.9 /cize zvysenie o 0.1 stupna/ Celzia. Pripadne iba nizke teploty 37.2.

Ale na buduce pri viroze skusim aj povedzme 3x500mg dene vitaminu C a uvidim, ci to bude mat rychlejsi priebeh :)

karioll2

kosa
jej pomozem,tebe bohuzial nemozem a ver,ze rad by som.ale moje vedomosti nie su na urovni,ake pozaduje tvoja hlava

radca

Peto T,

vidis, mozno by ti uplne stacilo 1000mg, ak Megovi, na tu virozu.

betain,

pouzivame tu len taky slovnik, ktoremu tu rozumeju.

betain

To kopirovanie je na margo "Mineral ascorbates".Napis nieco mudre z tvojej hlavicky, ale tam mas zrejme iny slovnik.

bingham

Kosa:

Tato tema mala ludom sluzit ako informacia ohladom vitaminu C a jeho davkovania - aby ludia neuzivali zbytocne vysoke davky a najma, aby si tymi vysokymi davkami nesposobili zdravotne problemy

Problem nastal ked sem zacali prispievat ludia ako Kaciatko...ona si z tejto temy spravila zabavku, kde strielala kravinu za kravinou...

PS: co ti mam povedat na tvoj posledny prispevok ?

ano mas pravdu ja som karioll, ojka a radca a ked chcem byt velmi uchylny tak som aj kaciatko a ked mam potrebu sa hrat na byvaleho clena KGB tak som RNG... dufam ze si spokojna

kosa

bingham,

nemusis ma oslovovat,

staci ked sa budes vyjadrovat k teme ( temam) a staci ked budes vyjadrovat tvoj nazor.

bingham

Nie dakujem nebudem nic citat, len som to chcel vediet, pretoze v kazdej teme sa vyjadrujes raz v zenskom rode inokedy v muzskom

To len tak, aby som vedel v akom rode ta mam oslovovat, pretoze doteraz som si myslel ze si zena

kosa

bingham,

precitaj si temu PORVB17,

tam je to vysvetlene nekolikkrat.

(co ma odvaha spolocne s tym kym sme? tvoja otazka je detinska a dedinska).