Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

5qo

bingham: ja som len hovoril ze sposobuje drazdenie ale hrubeho creva nie zaludku

a inac som si nevsimol ze by tu niekdo spominal aj antihistaminove ucinky vitaminu C. vitaminu C sa zastavam najme kvoli tomu ze mam momentalne zapal srdcoveh svalu a musim brat kortikoidy-konsku davku 60mg. je mi z nich velmi zle a berem len polovicnu davku vdaka tomu ze sa napchavam vitaminom C. ked si nedam aspon 7g dene mam bolesti nemozem dychat-takze to placebo efekt asi nebude.

kaciatko7

myslim si, ze prispievatel pod nickom Meg mal problemy po uziti 1000mg vit C z tychto dovodov, uzil cistu kyselinu askorbovu, takze nespravna forma, okrem toho pravdepodobne nema dostatok zaludocnej kyseliny, tento nedostatok sa prejavuje aj palenim zahy.

bingham

5qo:

Prestan pisat hovadiny, jedine decko si tu ty

A v tom prispevku predtym som na teba reagoval preto, lebo si tvrdila ze kyselina askorbova nesposobuje drazdenie zaludka ty truba

kaciatko7

a urcite je dolezite mat zaludocnu kyselinu v poriadku, liek helicid tuto znizuje (nespravne sa predpisuje napr. pacientom so zal. vredom), tym padom je v zaludku malo kyseliny, zaludocna stena nie je chranena, okrem toho potrava sa nedostatocne stravi, do organizmu sa do tela dostavaju rozne bakterie z potravy, telo z nedostatocnej stravenej potravy nevyuzije vsetky prospesne latky, tym padom vznikaju z toho rozne chorobne stavy a nedostatky vitaminov, mineralov...

kaciatko7

co sa tyka kyselin a zasad, aby bol organizmus v rovnovahe, je potrebne, aby zaludok bol kysly a creva zasadite (po lopate povedane), preto creva na cokolvek kysle, ako napr. cista kyselina askorbova, reaguje hnackou, snazi sa zbavit kyselin. preto je potrebne uzivat vit C v neutralnej forme, okrem toho je setrnejsia aj k zaludku.

5qo

oxy: smiem vediet kde si sa docital ze zasadite je nepriaznive pre bakterie a kysle je pre nich vhodne? je to dost archaicky nazor a osobne poznam vela ludi co dostavali roky helicid a skoncili napriklad z helikobakterom. naopak zaludocna kysleina nici patogeny aj napriklad prijate sucasne zo stravou. kysleina askorbova je skodliva akurat tak na crevo kde sa moze stat ze vyhadze hnackou crevnu mikrofloru.

OXY

Clovek presiel evoluciou nebol masozravec, ale teraz je maso. Narazam tym na cloveka, ktory tvrdi, ze niekedy davno si clovek dokazal vytvorit c v tele.Teraz to samozrejme nie je pravda. Ale to potom znamena ze mame naucit byvale vodne zivocichy ktore uz miliony rokov su na susi , aby boli znova vodne zivocichy. Nie to znamena, ze teraz im tu je dobre tak ako to je. Pan - pani Kosa tvrdi, ze je treba alebo sa nad tym zamysla brat c podla vahy cloveka to je absolutna hlupost nieco pisal o 12000 mg denne pre 120 kg cloveka. Mna by zaujimalo ci tieto hluposti aj dodrzuje.

OXY

Kyselina ascorbova celaskon robia v tele kysle prostredie je velmi skodliva. Treba pouzivat neutralnu formu. Vdaka sladkostiam, varenej a zivocísnej (kyselinotvornej) strave trpíme nerovnováhou kyselín a zásad. Kyslé prostredie má na bunky doslova nicivý účinok a naopak, vytvára živnú pôdu pre nebezpečné organizmy (predovsetkým pliesne). Oslabené z nevhodného prostredia prehrávajú obranné bunky boj s rakovinovými. Pre nerovnováhu prehráva mikroflóra boj s ničivými plesnami. Zdravý novorodenec má vnutorne prostredie slabo zásadité. Pacienti v pokrocilom štádiu rakoviny vykazujú vysokú kyslost. Zásadotvornost zlepsí podmienky pre prirodzené obranné mechanizmy. Vznikne tak menej bunkového odpadu. Zaver je jednoznacny Celaskon nie!!!! nie v takej forme ako ho dostat u nas na Slovensku. A vobec zdravy clovek nepotrebuje askorbat jedine v case choroby.Netreba ho pouzivat a preventivne ho brat vo vysokych davkach. Podla mna je to nebezpecne!!!!