VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

Oxy, uzivam vit C, betain HCL, pankreaticke enzymy (cistenie tela), zelene zmesy (cistenie tela, vysoky obsah roznych prospesnych latok), lecitin (cistenie ciev), vit B-komplex, wormwood (protiplesnovy, pecen), probiotika (spravna crevna flora), psylium (cistenie creva), pripravok z praskovych hub na imunitu (ten neviem, ci nevysadim, obavam sa plesni z hub, asi nahradim imunoglukanom)...to je asi tak vsetko. Lenze, aby som nebola zas zle pochopena, nespolieham sa ciste len na vyzivove doplnky, stravujem sa zdravo, som veganka a pijem len cistu nebublinkovu vodu plus bylinkove caje.

roman08

bingham ja ti neodporucam tieto stranky citat len som napisal kde sa da clanok o kyseline precitat a mam to osobne na sebe odskusane nenasiel som nejaky clanok v anglictine a neokopiroval som ho sem hovorim s vlastnej skusenosti cize mam to priamo na sebe odskusane takze su to neni nejake blaboly.lepsie je raz vidiet ako dva razy pocut.tak nejak znie to prislovie.no a ty si presne ten druhy pripad vsetky tvoje vedomosti su len z literatury narozdiel od ludi ktory sem pisu ako napr.kaciatko ktory pisu s vlastnej skusenosti.

bingham

Karioll:

Zvierata su na kazdom fore - to nezmenis

Ale nekonci, dost ludom si tu pomohol

Tak dufam ze sa tu ukazes

kaciatko7

s tym nadbytkom kyseliny a palenim zahy sa priznam, ze som si to tiez dlhe roky nespravne myslela a pri paleni zahy som uzivala lieky na jej znizovanie...napr. malox. samozrejme som palenim zahy trpela nadalej. vyskusala som uzivat betain HCL s pepsinom a palenie prestalo, dokonca sa zlepsilo travenie. vsak ale to je logicke, kedze travi mi lepsie kvoli tomu, ze mam teraz zaludocnej kyseliny dostatok. uzivam cca 3 mesiace, nepali ma vobec. aj po jedlach, po ktorych ma predtym palila pravidelne.

roman08

prave som si cital knizku o MMS od jimiho humble odcitujem s nej kratky uryvok:mame velke mnozstvi dukazu signalizujicuch ze pricinou infarktu nejsouusazenini cholesterolu v arteriich avenach kolem srdce.dukazy rikaji ze steny srdecnich cev kolabuji 70 az 80 krat za minutu,s kazdym uderom srdca po cely naz zivot.protoze steny techto cev posiluje vitamin c ,ztracejisvou houzevnatostpri jeho nedostatku.jakmilese ve stene cevky udela trhlinka,zustane zroucena a tomu se rika infarkt.jak rikaji lekari,cholesterol ucpavajici veny se tam ve skutecnosti uklada proto,aby nahradil nedostatek vitaminu c .je to tedy jen prirodzena sekundarni obrana tela,ktere se snazi zabranit kolapsu sten arterii a vén.berte 6 az 10 gramu vit.c denne.redukujte toto mnozstvi jestli vam spusobuje prujem.tato fakta skoumal nemecky lekar mudr.matthias rath....

bingham

roman8

Bud taky dobry a nespominaj tu FANATICKE stranky ako BADATEL

Ja viem ze ste vsetci hotovy z damiana a rng, ale taketo stranky sem nedavaj - same kraviny presne to co vy pisete tu sila...

OXY

Pálenie záhy zvyčajne sprevádza gastroezofagálny reflux, čiže stav, keď dochádza k spätnému vtekaniu obsahu žalúdka a žalúdočných kyselín do pažeráka. Najčastejšou príčinou býva oslabenie dolného pažerákového zvierača (ezofagálny sfinkter); tento sval uzatvára vstup z pažeráka do žalúdka.

kaciatko7

pretoze je to kyselina, ako uz aj z nazvu vyplyva, tym padom pri vyssich davkach organizmus prekysluje, co je nevhodne, kedze kysle prostredie v tele podporuje rozne chorobne procesy, kvasinky, bakterie, rakovinove bunky...naopak prostredie zasadite s dostatkom kyslika tymto neumoznuju prezit.
tak preto je askorbat vapenaty vhodnejsi (pri askorbate sodnom neviem ako je to so sodikom, takze nehodnotim)