VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

bingham, to sorry nebolo tebe.
inac, pisala som 15g, to znamena 15000mg, dufam, ze pochopene
okrem toho, laskavo mi nenadavaj, diskutuj so mnou slusne, alebo na mna nereaguj.

kaciatko7

a s tymi 15g vit C...ano, je to moja osobna skusenost, tento fakt sa tazko vyvracia, resp. sa vyvratit neda.
okrem toho, som uz niekolkokrat ako papagaj uviedla, ze momentalne sa detoxikujem od nikotinu, mozno tu davku casom znizim, ale pod takych 5g urcite nepojdem. a v stresovom obdobi alebo v obdobi chripok ju pre istotu zas zvysim. sama viem, ako mi na vit C organizmus reaguje (to nie su studie alebo prekopirovane texty), takze si mozem davkovanie podla seba, zdravotneho stavu a situacie prisposobit.

Peto T

radca: Pokiaľ ide o moju virózu, 1000mg by mi nestačilo, lebo toľko som užíval ako udržiavaciu dávku každé 2-3h, kvôli stresu z choroby a hospitalizácie, ako aj ďalších vecí. Potom som asi na 6 hodín dávky vysadil, a nato som ochorel.

Na obrat vo vírusovom ochorení potrebuješ efektívnu dávku. Iba efektívna dávka dodá telu dostatok vysokoenergetických elektrónov pre jeho obranné aktivity, a pre neutralizáciu vírusov.

V mojom prípade, efektívna dávka bola 11g za 4h, v inom prípade môže stačiť menej alebo aj viac. Je to úplne individuálne.

Keď ochorenie postúpi, potrebné sú omnoho vyššie dávky.

Peto T

radca: Keby vitamín C fungoval len vďaka tomu, že je kyselina, potom by stačila ľubovoľná kyselina, napr. octová, alebo prečo nie hneď sírová... S kyselinou to však súvisí len vzdialene. Vitamín C vie dodať vysokoenergetické elektróny v takej podobe, že ich telo dokáže zapojiť do svojej antioxidačnej reťaze a dokonca do tvorby bunkovej energie. Zároveň vitamín C prostredníctvom týchto vysokoenergetických elektrónov priamo likviduje voľné radikály, ktoré sú vlastne sprostredkovateľmi poškodení spôsobených ochorením, takže ak sa dodá dostatok
vitamínu C, ochorenie je "zahasené".

Viac v kapitole "Zberač voľných radikálov". rizikaockovania.sk

Peto T

radca: Výborne, pokračuj s copy-paste. Ale niekedy by si mohol dať aj referencie.

Posledná štúdia je ukážkovo zmätočná a sama seba aj bez oponentúry chytila za golier a vyhodila do koša.

Novorodenecký odrazový skorbut je záhadný jav ako Lochneská príšera, lebo sa o ňom toho toľko popísalo, a nikdy ho nikto nevidel. Klenner sám mal na starosti dokopy 300 žien, ktoré mali problémy s donosením, a pri dávkach 4-15g vitamínu C denne donosili a porodili zdravé deti, a žiadny odrazový skorbut nezaznamenali. Možno začali včas dojčiť, nie ako v našich pôrodniciach, kde je váženie a meranie dôležitejšie ako potreby dieťaťa.

Viem, že sa NIH snažili tvrdiť, že 200mg je hranica saturácie tela, že väčšie dávky hladinu nedvíhajú. To je prosím pekne v absolútnom rozpore s ich vlastnými surovými dátami, a s inými štúdiami o farmakokinetike vitamínu C. Jediná dávka 5g vitamínu C zvýši hladinu v plazme až 3-násobne oproti "normálnym" hladinám.

Okrem toho, keby bola pravda to, čo tvrdia (čo nie je), tak by protirečili sami sebe. Ak sa totiž množstvá nad 200mg nevstrebú, tak potom nemôžu mať v tele žiadne toxické vedľajšie účinky! Ako môžu tvrdiť, že 1000mg vitamínu C "by mohlo spôsobiť obličkové kamene, bla bla", keď podľa nich akékoľvek množstvo nad 200mg ostáva v črevách a vôbec sa do tela nedostane?!!

Ostatné vaci sú tiež trápne- "Môže spôsobiť nadmerné močenie". Houston, máme problém. Asi sme neráčili prečítať, že vitamín C je diuretikum, takže samozrejme zvyšuje množstvo vyprodukovaného moču! To je mimochodom jeden z mechanizmov, akým vitamín C ZNIžUJE riziko kameňov.

kaciatko7

a s tymi 15g vit C...ano, je to moja osobna skusenost, tento fakt sa tazko vyvracia, resp. sa vyvratit neda.
okrem toho, som uz niekolkokrat ako papagaj uviedla, ze momentalne sa detoxikujem od nikotinu, mozno tu davku casom znizim, ale pod takych 5g urcite nepojdem. a v stresovom obdobi alebo v obdobi chripok ju pre istotu zas zvysim. sama viem, ako mi na vit C organizmus reaguje (to nie su studie alebo prekopirovane texty), takze si mozem davkovanie podla seba, zdravotneho stavu a situacie prisposobit.

kaciatko7

nemam pocit, ze by ten zoznam bol 3-metrovy, to ani zdaleka, to, co uvadzam je skutocnost a medzi ludmi, ktorym zalezi na svojom zdravi, to nie je nic nezvycajne.
ludia, ktori sa liecia chemickymi liekmi, niekedy uzivaju aj 10 (mozno aj viac) roznych liekov za den, a to ti nezvycajne nepripada.

ojka

ahoj Karioll
ja si len dovolim suhlasiť s príspevkom od binghama Dnes 21:08. Bola by vážne škoda, keby si naozaj odišiel,veľa ľudom si tu pomohol, poradil a to že sú tu aj ľudia aj ineho nazoru,no su, ale tak nenechaj sa tým vyprovokovať.To sú tie vzťahy medziľudské nevyspitateľné a tie su všade (: