fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

syma

igris aj to je niečo, dcéra nebola našťastie chorá už polroka ale má priesvitný soplík, a synovi sa po troch mesiacovh vrátila larigitída ale už si zvykol na cibuľovú šťavu a po týždni bolo dobre, snáď mu to vydrží

igris

syma, kupila som aj krasne pomarance redkvicky a cybulku :)))
. inak diky precitala som si tu unavu, to ze sa mas bolo na to ze si neni unavena

igris

vsak som doma uz za blazna, robia si zo mna "srandu" , tomu najmladsiemu to vyhovuje , starsi zatial neprotestuje, ale s tym najvacsim /manzelom/je to najtazsie, keby som mala niake rukolapne dokazy na sebe, tak by sa mi lahsie presviedcalo :)
. aj ked musim uznat ze sme neboli chori dva mesiace

pišta

Ja zase niekedy odolávam iným potravinovým nástrahám a potom vyzerám kyslo ako citrón, čo tiež nie je až tak super :))

syma

Igris, nemám sa , ja ananás nesmiem, mám alergiu naň, ale niekedy neodolám a potom vyzerám ako muchotrávka :)))

pišta

Tak ten veľký ananás je raz za čas dobrý. Ak si ho dáš večer, ráno budeš čerstvejšia, ako po večeri čo aj grahamového chleba so sójovou nátierkou, ale s tým máš určite skúsenosti...

igris

Pista !!!! :), spravila som ti nieco ?
prasiatko by sa na balkon nezmestilo, ani rezne nejem a na trhu som si kupila velky ananas

pišta

Pre bežného smrteľníka treba čo najskôr zvýšiť obsah zásadotvorných potravín a pohyb vonku. Už rýchla chôdza evidentne po čase pomáha.. Veľmi dobre robí surová mrkvová šťava, napr. 2x denne po 2 dcl, stačí kúepná, ale taká, čo sa do 3 dní pokazí. Šťavu piť vyslovene na prázdny žalúdok. Ono to vyzerá príliš triviálne, ale je to tak.
(Len tak pomedzi. Dnes som si dal doobedu 3 dcl a poobede 2x po 2 dcl mrkvovej šťavy a v robote som „šlapal ako namydlený blesk“. Fakt.)
Určite zvýšiť denný podiel surových ovocných a zeleninových šalátov.
Pomedzi to 3x denne pokiaľ možno domácej žihľavy trošku chuťovo zlepšené mätou. Piť vlažný čaj, 0,5-1 h pred jedlom.
Vynechať , omedziť mastné jedlá na tuku – maslo, vyprážanie...Organimus si poradí rýchlo.
.
Ak máš niekedy pocit, že je to dookolo približne to isté, tak tvoj pocit ťa neklame, je. Ale to nevadí. Skôr naopak. Nakoniec človek získa reflexy a dosť sa to zjednoduší (ale taniere môžu byť dosť bohaté a chutné)...:-) Ale tak trochu inak, ale predsa chutné...:-)))
S tými našimi bežnými knihami je to tak...naopak...:-), :(

pišta

Ahoj. Igris.
Bežný pohľad na túto únavu je – máme málo vitamínov.
Pohľad prislúchajúci tejto sekcii, myslím, že je bižšie pravdy – jarná únava sa odohráva “pod taktovkou” nášho znečistenia. Cez zimu sme jedli mastnejšie jedlá, aby nás zohriali, sedeli viac “vo vánku rediátorov” ako behali vo vetre čerstvého vzduchu, pili viacej kávu, lebo zima je únavnejšia, chrumkali viacej koláčokov za dlhých zimných večerov, no a njamä na dedinách sa odohrávali – obľúbené zabíjačky.
Je toho dosť, čo potrebujeme zo seba striasť.
Napr. Malachov má špeciálnu sériu postupných, prečisťovaccíh techník – hrubé črevo, pečeň, obličky, krv a lymfa.
Všimni si, že ide na to “odzadu”. Takmer doslova. Takto sa totiž zanáša organimus. Jeho postupy sú účinné ale dosť náročné.