fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

igris

je tu toho vela , vela zaujimaveho, zatial sa to snazim absorbovat. Velmi sa mi este pacila stat o prehovarani do duse deti aby nejedli sladkosti :).
Lenze ja budem musiet prehovarat , deti, moje mlsne chute, manzela, a este aj babky :)))

igris

cauko Pista :)
skoda ze tu vedieme dialog dvaja, obcas niaky nahodny prispievatel, nahovor lienku :) nech sa prida, zisiel by sa nazor niakych dalsich mamin :).
. diamondovcov citam dost narychlo, casom sa chcem vratit podrobnejsie, ale tie state , ktore som zatial citala potvrdzuju nadvaznosti medzi stravovacimi navykmi mojich deti a ich ochoreniami. Uvidime casom ci odstranenim zlych navykov sa odstrania aj konkretne choroby. Mam dve deti z dost odlisnymi chutami , tak to mozem porovnavat. :)
.Hlieny, hlieny a dokola hlieny / nasledne nocna mora vsetkych mamin KASEL. Istu dobu som mala pocit , ze by sme boli bohaty keby sme vyrabali "lepidlo z hlienov" /fuuuj:)/a tu pisu o kazeine /zlozke mlieka/, z ktoreho sa vyrabaju lepidla na drevo. HEUREKA/ to ma logiku :))))))
A co BIO JOGURTY a ich lactobac., s tymi je to ako ???? S tym som sa tu zatial nestretla. :(
. Vapnik. Synator mal viackrat zlomeniny, potvrdili nam nedostatok vapnika. Ale nikto mi nepovedal, ze k absorbovaniu vapnika treba mat aj dostatok horcika a prilis vela vapnika blokuje absorbovanie horcika.
.
.

pišta

Ahoj, Igris.
Evik mi bude chýbať...jej slniečko...
.
Diamondovci sú dobrí. Je to taká prijateľná, zlatá stredná cesta. Za ich riadkami cítiť rodičov, ktorí vychovávajú malé deti.
Preto, myslím si, ak keď dosť vychádzajú z Walkera, do svojich kníh zaniesli pragmatický prístup, použiteľný pre mnoho Američanov ale nielen pre nich. Okrem iného to znamená, že v ich strave sa objavuje aj varená strava.
Na druhej strane dôsledne odmietajú mäso, mlieko, bielu múku, biely cukor a všetky výrobky z nich pripravené. Myslím, že toto je základ, z ktorého by postupne mal človek čoraz menej upúšťať až mu ostane „obnažená pravda“ a vysoký potenciál zdravia...
Len keby to bolo také jednoduché...
Ale povedz, čo je naozaj jednoduché, ak to naozaj stojí za to?
Všetko je proces, hľadanie, a niekedy sprevádzané stratami...

igris

ahoj Pista,
dnes sa mi akosi tazko pise :(, pobolievanie brucha je velke nic oproti velkej nicote , ktora ostane po smrti cloveka
/Diamondovci su fajn, usilovne citam/

pišta

Mám 2 knihy o šťavách, jednu som požičal (neviem si spomenúť na jej meno), druhá je od Richtera Johana Liečenie prírodnými šťavami.
Kúpil som s psyllium. Keď sa opäť dostanem ku šank parkšaláne, rozhodol som sa ho vyskúšať v prírpavnej fáze.
Inak zatiaš úplme spoľahlivo zaberajú susšené figy a slivky. Napr. dnes...:-))

pišta

Ahoj, Igris.
Nejako nestíham...
Delená strava môže trochu dať zabrať, ako každá "disciplína", kým si ju človek osvojí alebo zvládne.
Ak ťa žalúdok pobolieva, tak jeho sliznici pomôž šalviou alebo harmančekom. Zaberajú úplne spoľahlivo. :-)
Únava môže sa ti odvíjať z trávenia, tak to chce trochu "tráviaci pokoj", asi niečo odľahčiť. Na pár dní, nemusí to byť hneď hladovka...

pišta

Prírodná medicína a TČM sú skôr kompletmentárne (doplňujúce sa) ako antagonistické (protirečivé). Napr. okrem znečistenia majú spoločný pohľad na celistvosť organizmu, i keď používajú rôzne pojmy a iné súvislsoti. (t.j. prakticky každá choroba je záležitosť celého organiumu a nielen určitého orgánu či tkaniva...)
Sú rozdielne napr. vo výžive. TČM kvôli lepšej vstrebateľnsoti (z jej pohľadu) zeleniny, doporučuje ju rýchlo opiecť, Walker dáva prednosť jednozančne surovej zelenine a ovociu.
Treba priznať, že západnej medicíne sa nepodarilo vytvoriť taký jednoliaty celok poznania a praxe ako východnej. Kresťanstvo sa veľmi sa nezaujíma o telesný (fyziologický) život človeka. Na druhej strane TČM ide ruka v ruke s taoizmom, budhizmom aj konfuncionizmom., t.j. s veľkými (ale nie jedinými) filozofiami východu. V tomot celku tvoria zaujímavú oblasť čínske bojové umenia, s vysokým pozitívnym vplyvom na zdravie človeka.
.
Obraz sveta sa skladá s viacero „farebných sklíčok“. TČM a prírodná medicína sú jedny z najkrajších častí tohto obrazu... :-)))

pišta

Janusa,
Walker s jehou prírodnou medicínou a TČM sú ku sebe viac blízke, ako si myslíš. Znečistenie organizmu obe medicíny považujú za jeden z prioritným dôvodov každej choroby. I keď TČM hovorí o nedostatku alebo nadbytku čchi, tak tieto anomálie vznikajú práve v dôsledku znečistenia (aj emocionálneho)
TČM si vážim. Dáva dosť komplexný pohľad na živý svet, zvlášť človeka.
Walker aj vychádza v niektorých veciach z TČM (reflexné zóny na nohách) ale v niektorých veciach ide hlbšie a ďalej. Ak by sme porovnávali roky „fungovania“, tak Walekr sa vracia ešte hlbšie do našej histórie a siaha k prírodným koreňom nášho bytia.
Walker nie je teória, ale úžasná prax.
Treba si však tiež povedať, že, ako napr. v oblasti fyziky neexistuje jedna teória, ktorá by popisovala materiálny svet (sú 4 teórie), tak v oblasti zdravia je to podobné.

janusa

Ak nieco funguje vyse 2,000 rokov (niektori prehanaju a tvrdia ze 3,000 co nie je pravda) tak to existuje prave preto, ze to funguje, nie? Hovorim o TCM (tradicna cinska medicina). Na spravne zostihlenie zabudnite na hlupe nove teorie, na ktorych len autori zbohatli, a o ktorych o 20 rokov nebudete ani pocut, pretoze nefunguju, drzte sa starych zasad, este raz, 2,000 rokov sa neda ignorovat! Jedzte PRAVIDELNE. Nielen je to zdrave, avsak zrychlite svoj metabolizmus. Posledne vedecke studie toto potvrdzuju a podla klinickych testov a pozorovani, strava KAZDE 3 hodiny v malych porciach vam prospeje a zchudnete. Co znamena porcia? Uhlohydraty velkosti rubikovej kocky na jednu davku, bielkoviny velkosti a hrubky dlane a zelenina/ovocie velkosti troch DVD krabic. Olej len jednu malu lyzicku na den inak zeleninu duste na pare. Princip je vsak jedzte KAZDE 3 HODINY !!! v tychto uvedenych malych porciach. Kazde rano cvicte 8-10 minut, cim viac tym lepsie avsak pretoze vela ludi po case zlenivie, najdite si hoci len malo minut ktore vsak denne dodrzite. Posledne jedlo ma byt 3 hodiny pred spankom a za jeden den si mozete dat jednu malicku cokoladku (jeden kus z bonboniery) co je viac psychologicka odmena za den.