fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

masti

verim tomu ze hej a urcite by to kazdemu z nas pomohlo a ty si na co alergicka? Ja mam tiez problem som stravovanim ani nie tak obsah ako forma, vies moja mala je velmi zive dieta a mam jeden syndrom, ktoreho sa chcem zbavit uz od jej narodenia a to, ked zacnem jest, tak sa strasne ponahlam, aby som sa najedla a mohla mat znovu na ociach a potom ako kazdy vie, za chvilku mam pocit hladu no a proste zase nieco najdem, no snazim sa nejake to ovocicko a pod... no a uz to na mne visi;) potom musim cvicit a makat v zahrade:)

igris

v tej knizke Ako si ovladat telo/ Diamondovci sa dost pise aj o stravovani deti. Su tam opisovane potraviny, ktore bezne davam detom v domienke ze su zdrave, a oni "kotuhy jedny" nielenzenie su , oni su dokonca skodlive :(

igris

vyhadzuje sa , zacne to v podbrusi a ked je zle tak kompletka :(, ale take sa mu "podarilo len raz , odvtedy som to ustriehla
.ja som tiez alergicka, idem skusat na sebe, precistit poriadne crievka, teoreticky by to pri pravidelnej "udrzbe" malo pomahat, zatial sa nechavam Pistom presviedcat ze je to dobre :)

masti

takze ma alergiu na citrusy? Takze vsetko co s tym suvisi neprijma? A co sa stane ak to nahodou pozije? vyhadze sa alebo, neviemsi to predstavit, ja som ako dieta mala alergiu na prach, pel a nejake mikroby, a taktiez mi lekari predpovedali nabeh na astmu, nakoniec som sa z toho dostala v puberte, bolo to asi take prelomove obdobie a samo vdaka svojej mamicke. Aj ja som pri malej nemohla jest citrusy, papriky, paradajky, redkovky, + vsteko co ju naduvalo, ale ze je to tak, kazda mamina sa obedtuje a vtedy je jej to jedno, ci to je, pretoze to moze ubizit dietatku a koli tomu malinkatemu neviatku je ochotna spravit cokolvek na svete

masti

jej, este by som sa chcela vratit k tomu sladkemu, pocuvala som raz v radiu odbornicu na zdravu vyzivu a ta spominala, ze co sa tyka stravovania a taktiez prijmania sladkeho moze sa tam u deti vyvynut taky navyk, ze dieta zacne byt (nie agresivne) ale nervozne ( zacnu sa prejavovat znamky zavislosti) od cokolady, prip, od sladkeho a dieta je potom nervozne, moze dokonca napadnut aj ostatne deti alebo ludi v jeho blizkosti, vie byt nevrle a utisi sa len po podani niecoho sladkeho, myslim si ze je to skor extrem, okrem toho ak sa vsetko berie s mierou tak si myslim, ze sa to da a urcite to dietatu neublizi,

igris

alergie :), v tom som doma. Ja som nemohla jest citrusi ked som kojila inak sa vyhadzal /ten starsi/, doteraz s tym ma problemi. A to mi minule alergologicka povedala, ze mozem byt rada ze s jeho alergiou nema astmu :(, a ja som cakala ze mi povie aka som "fesanda" - ze sa onho dobre staram

masti

Ahoj ja mam dcerku a za dva mesiace bude mat 2 rocky, je pravda ze u nas doma vela sladkosti nejedavame, ale zvyknem upiect nejaky ten kolacik a dokonca ani z toho mi velmi nechce jest. Neviem, mozno existuje taktiez nieco co by napomahalo vstrebavniu Ca, mozno naozaj to slniecko je najlepsie. Ja nie som odbornicka na spravnu vyzivu ale mam nejaky ten prehlad o nejakych chemickych latkach a dokonca som nikdy nijaku knihu o spravnej vyzive necitala, len co som si kupila knihu o stravovani dietatka ked moze papat tuhu stravu, tam som dokonca nasla nejake veci, ktore by osm malej nedala, pretoze su alergeny tak som si vzdy vyberala z kazdeho nieco. Mala mala nabeh na bezlepkovu dietu ( bol tam nabeh na celiakiu), teda aspon to tak vyzeralo v 8 mesiaci a bola aj alergicka na niektore produkty a ovocie, dokonca este ked som ju kojila.

igris

ahoj Masti , som rada ze si pridala :), ten vigantol poznam, len synator uz berie tolko liekov , ze moja snaha je ich zbavovat sa , prave nahradzanim vhodnejsej stravy.
Neviem kolko ma tvoj syncek, moji maju 9,5 a 2,5 a zo zaciatku tiez nejedli vela sladkosti, len sa to akosi zvrhlo. Vsetci v okoli jedavaju tak aj oni ochutnali....

masti

no a este jeden prispevok z mojej strany co sa tyka vstrebavania Ca tak napomaha aj vitamin D, da sa dokonca kupit aj v lekarni a urcite si ho davala aj detom ked boli este malicki, je to vigantol, okrem toho slniecko sa blizi a uz ho bude viacej:))

masti

cafte, kedze igris mas zaujem o to aby sem prisli aj ini prispievatelia :)) som tu:)knihu o diamonovcov som sice nikdy necitala a ani sa mi nikdy nedostala do ruky, no musim povedat, ze si systematicky citam vase prispevky. CO sa tyka papania sladkosti:) mam dietatko, ktore vobec nepapa sladkosti a dokonca ked dostane do rucicky piskotik, tak ho radikalne odmietne, na druhej strane nemozem povedat, ze jedava aj sladke,napr. (ovocnu stavicku), ale co sa tyka cukrikov a cokoladky tak to nema prilis v laske:) je to zaujimave, pretoze mam synovca, ktory ma opacny problem, ze nedokaze mat den bez niecoho sladkeho.