fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

pišta

Stanka , toto som si dal napr. včera
-ráno bylinný čaj
-na raňajky – jablká
-desiata : grepy s pomarančmi
-doobeda ešte cca 3dcl mrkvovej šťavy
-obed : zeleninový šalát, + tofu
-poobede 5 dcl mrkvovej šťavy
-olovrant, orechy (vlašská, para a trošku pistácie)
- večera – hrubozrnná ryža + listový šalát
.
Prehrešky mám aj ja. Niekedy (1x za 2-3 mesiace) si dám koláč od švagrinej. ako sólo jedlo, predtým ani za ním nič kyslé! Inak je to katastrofa. Na služobkách to tiež nie je jednoduché, veď keď som s partnermi na obede, nemôžem vytiahnuť svoje zásoby „FruitPak“ alebo „VegatablePak“ . Kompromisy, keď už nie inak. Ale nie veľké a nie často. Potom je aj také zdravie – kompromisné...
.
Ak neodoláš sladkosti, tak si ju teda daj. S citom. Sólo. Pozor, dlho trávi. Napr. stredne ťažký koláčik aspoň 4 hodiny ( v žalúdku). Ak si dá niekto mäso so zemiakmi a za tým tortičku, žalúdok má čo robiť 5-6 hodín. A nielen žalúdok....
Zelenina napr. obsahuje relatívne málo glukózy. Keď človek nie je zvyknutý a dá si zeleninový šalát, brucho plné a pocit nasýtenia – nikde. Toto kus riešia hrubozrnné potraviny, ktoré majú viac sacharidov. Aj z pohľadu oddelenej stravy sa znášajú. Určitou výnimkou je chlieb + paradajka. Trochu kysne.
.
Inak celkovo ide aj o - obyčajný zvyk.

igris

. aj ja som si vcera kupila mrkvicka a jablcka :), a dnes si idem pre domacu stavicku k ockovi :))), "princezne" kupovanu nepiju :)
. masti ja som sa na tej vyske tusim stravovala lepsie, kavu som nepila, a ranajkovala som az okolo 11tej kefir s grahamom, vsak som aj lepsie vyzerala a bola zdravsia, alebo je to vekom ? :)

masti

myslim si, ze zle stravovacie navyky si ludia beru uz z detstva, ja som si ich zobrala este z VS, kde sme byvali od 7 00 aj do 19 00 a stavalo sa to, ze sme nestihali ist ani na obedy a namiesto toho sme rychlo nieco zjedli z automatu, no proste keby nas niekto videl, tak by povedal ze uplne chudiatka, ale boli sme hlupe husi:), teraz sa mi to vracia:) tak mi treba

masti

Ahojte,
Pista, dik za infosky je to zaujimave, co to nase telo stvara, nikdy som sa nad tym takto nezamyslala a uz som zacinala rozmyslat, ci aj ja nemam problem so stitnou zlazou, ako pisala Igris, pretoze napisala, ze si byvala dost unavena a zaspala si kde sa dalo, ja mavam tiez take stavy a to niekedy spim 10-11 hodin za den, a zda sa mi to trosku vela, spim ako male dieta:)) okrem toho som pripisovala aj to trasenie ruk stitnej zlaze. Ty mas zvysenu alebo znizenu funkciu stitnej zlazy? nepoznam rozdiel a chcem sa spytat ako sa da vysetrit funkcnost stitnej zlazy? Co sa tyka stravy tak mi vcera jedno dievca vysvetlovalo metodu spravneho pozivania jedna a to kazde 4 hodiny podla nejakej Sipeky, no neviem, nezda sa mi to , skor si myslim, ze je dobre papat vtedy ked je clovek hladny ( teda az na moje trasenie ruk, to je asi dalsi extrem:))

stanka ,

ahoj Pišta, obdivujem Ta, maš pevnu volu zo zeleza, al. si si u tak zvykol na zdravu stravu, ze ju uz nepotrebujes? U mna sa striedaju zdravsie dni s menej zdravsimi.Stale ma zlomí nieco sladke. Zaujimal by ma Tvoj jedalnicek jedneho zdraveho dna.Napr.? Rano vypiješ "markofku" a potom... dík, zaujímavé su Tvoje príspevky

pišta

Dnes ráno som si bol doplniť zásoby môjho "gumydžúsu" - mrkvovej šťavy.
Hneď vedľa pokladne - malá predajnička pečiva.
Pečivko chrumkavé, sladučké, voňavé, vtierajúce sa a volajúce "Kúp ma, kúp!"
Skrátka taký obyčajný potravinový - gýč.
Na druhej strane - naše telá, majstrovské dielo prírody...

pišta

Masti, ide o prejav hypoglykémie, t.j. rýchleho úbytku cukru v krvi (opak hyperglykémie, cukrovky).
Ja osobne som to volal "hlaďáky". Vtedy idú všetky predsavzatia do zelého hája a človek zje aj klobásu s čokoládou...(toto sa mi stalo cca pred 15 rokmi)
Aby sa tak nedialo, treba naozaj pamätať na pravidelný prísun kalórií (stravy). Dokonca niekedy, keď je človek hladný a nemá šancu v najbližšej hodine sa najesť, treba zjesť aspoň malý cukrík, aby hladina cukru príliš nepoklesla.Lepšie je mať "v talóne" sušené figy, slivky, hrozienka...
Okrem cukru v krvi sa ti poďakuje aj tvoje hrubé črievko...:-))